ΓενικάΕρασιτέχνης

Κουρτίδης: «Στόχος του Άρη είναι να έχουμε συμμετοχές σε όλα τα πρωταθλήματα»

Ο Κώστας Κουρτίδης μίλησε στον Ιάσονα Μίσχο και το Yellow Radio 101,7, σχετικά με την εισαγωγή του αθλήματος του μπραζίλιαν ζίου ζίτσου, άθλημα παγκοσμίου βεληνεκούς, στον σύλλογο των κιτρινόμαυρων.

Το κομμάτι το δικό μου είναι καθαρά η ελεύθερη πάλη, που είναι Ολυμπιακό άθλημα και κρατάει εδώ και πολλά χρόνια και προσπαθούμε το καλύτερο για τον σύλλογο μας και τους αθλητές μας. Από εκεί και πέρα, είχα ένα αθλητή στην ελευθέρα πάλη, ο οποίος ασχολούταν και με το μπραζίλιαν και ο οποίος τελειώνοντας την μία σχολή, έχει την δυνατότητα και αφού πήρε την άδεια άσκησης του επαγγέλματος, να ασχοληθεί με το καινούριο άθλημα για τον σύλλογο μας, το μπραζίλιαν Ζίου Ζίτσου. Έτσι έγινε όλη η κουβέντα έγινε με τον αθλητή, ο οποίος θα είναι ο νέος προπονητής του Ζίου Ζίτσου και ξεκινάμε επίσημα από την Δευτέρα και ελπίζω να γεμίσει το τμήμα με παιδιά του συλλόγου μας.

Για το τι είναι το ζίου ζίτσου: Είναι είδος πάλης, δεν είναι μόνο η Ολυμπιακή πάλη στην κοινωνία, υπάρχει και το μπραζίλιαν, στο οποίο παλεύουν πιο πολύ στο έδαφος, με κλειδιά, τα οποία ακινητοποιούν τον αντίπαλο. Ένα άθλημα εντελώς διαφορετικό από το δικό μας, είναι αντίθετο με το δικό μας άθλημα που απαγορεύονται τα κλειδιά, απαγορεύονται κλειδιά τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία των αθλητών, ενώ αντίστοιχα στο μπραζίλιαν υπάρχουν κλειδιά που μπορούν να ακινητοποιήσουν τον αντίπαλο, με κλειδιά πνιγμούς, με λαβές που ανήκουν καθαρά στην επαγγελματική πάλη, είτε στο μπραζίλιαν, είτε γενικά στον χώρο. Μιλάμε για λαβές που ακινητοποιούν και κλειδώνουν τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος αθλητής, αναγκάζεται να παραδοθεί. Παλεύουν πολύ με το έδαφος, παλεύουν πολύ με την πλάτη, ενώ αντίθετα στην δική μας πάλη, αν ακουμπήσει η πλάτη τελειώνει ο αγώνας. Πιο πολύ παλεύουν στην κάτω θέση, στο έδαφος. Είναι καινούριο άθλημα, το οποίο πιστεύω ότι θα πάει καλά.

Για το αν αξίζει από πλευρά φυσικής κατάστασης: Βεβαίως και αξίζει και σίγουρα είναι το καλό ότι τα παιδιά που θα κάνουν το μπραζίλιαν, μπορούν να κάνουν και την ελευθέρα πάλη, θα τους βοηθήσει στο να γίνουν ακόμα καλύτεροι στο συγκεκριμένο είδος.

Για το πόσο διαδεδομένο είναι το άθλημα του ζίου ζίτσου: Είναι άθλημα το οποίο επίσημα η δική μας ομοσπονδία πάλης, διοργανώνει κάθε χρόνο πανελλήνιο πρωτάθλημα, δηλαδή έχει επίσημους αγώνες, ευρωπαϊκά, παγκόσμια πρωταθλήματα, όλα. Είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως σαν άθλημα και παντού γίνονται αγώνες.

Ποιος είναι ο στόχος του Άρη για το άθλημα του ζίου ζίτσου; Όλα τα αθλήματα του συλλόγου μας, είναι αθλήματα που εμείς σαν προπονητές έχουμε υποχρέωση να τα προετοιμάζουμε για τους αγώνες, να ετοιμάζουμε τον σύλλογο μας και να παίρνουμε μέρος σε πανελλήνια, αν έχουμε διακρίσεις, να προχωράμε και σε άλλα. Πρωταθλήματα Ευρώπης, Παγκόσμια και ότι έχει κάθε χρόνο η ομοσπονδία μας, που ορίζει ποιοι αγώνες είναι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σκοπός μας είναι να φέρουμε στο άθλημα που είναι ανταγωνιστικό, υπάρχουν πάρα πολλά σωματεία και πολλοί αθλητές που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι, υπάρχει και το επαγγελματικό και το δικό μας μπραζίλιαν, τα οποία εμείς έχουμε σαν σκοπό να φέρουμε καινούρια παιδιά στον σύλλογο μας. Μακάρι να φέρουμε ταλέντα και μακάρι να πάνε καλά και σε πανελλήνιους και άλλους αγώνες που θα γίνονται όποτε γίνονται.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button