Γενικά

Συνάντηση για ΔΕΘ-Helexpo με την Κατερίνα Νοτοπούλου

Η διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, με την Υφυπουργό Εσωτερικών και αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η ενημέρωση της υφυπουργού αφορούσε την πορεία υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης της ΔΕΘ. Στην πρόταση προβλέπεται η ανακατασκευή των εκθεσιακών και συνοδευτικών εγκαταστάσεων στον υφιστάμενο χώρο της ΔΕΘ και ταυτόχρονα τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου με κυρίαρχο το πράσινο στοιχείο. Σκοπός είναι να καλύπτει το 50% της συνολικής έκτασης.

Επιπλέον, ασχολήθηκαν με τα επόμενα στάδια υλοποίησης του σχεδίου, τα οποία περιλαμβάνουν αρχικά την έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου και την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος εντός του 2019.

Ο ανασχεδιασμός του εκθεσιακού κέντρου θα συμβάλλει στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης και στην επέκταση και αναδιαμόρφωση ενός Μητροπολιτικού Πάρκου σε συνθήκες «ζωντανής» δραστηριότητας.

Επίσης, οι νέες προοπτικές και αναπτυξιακές δυνατότητες που δημιουργούνται ανοίγουν το δρόμο με σκοπό η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει ένα ισχυρό εκθεσιακό hub για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) δήλωσε πως υπάρχει από κοινού συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo προς την επίτευξη αυτών των στόχων.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button