Ποδόσφαιρο

Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής του πατέρα του Άγγελου Τσιπούρα στο Yellow Radio

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άγγελου κύριος Στέλιος Τσιπούρας, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Ήταν Κυριακή προς Δευτέρα 14 του μήνα είχε έπεσε Σαββατοκύριακο, αλλά εμάς επειδή ήταν πολύ κοντά οι ημερομηνίες, είναι σαν να επαναλαμβάνεται αυτό το γεγονός, κάναμε το μνημόσυνο του Άγγελου και είχαμε μια ευδιάθετη χαρά από τις προηγούμενες φορές, αισθανόμασταν την παρουσία του μαζί μας.

Είμαι σίγουρος το βιώνω και έχω μια ομιλία στην Κατερίνη και  μια προεόρτια της ομιλίας την έκανα και ήταν κάποιοι συμμαθητές του Άγγελου και βίωσαν ότι ήταν μαζί τους ο Άγγελος.

Η πίστη είναι αυτή που σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο γεγονός χωρίς πίστη οι άνθρωποι κατευθύνονται ή στην απομόνωση ή στην κατάθλιψη, αλλά η πίστη σου δίνει χαρά και σε κρατάει όρθιο, για εμάς δεν υπάρχει χαμός, αισθανόμαστε κάθε μέρα την παρουσία του. Το αντιμετωπίζουμε και ο θεός παίρνει τον κάθε ένα κρίνοντας ο ίδιος όποτε είναι η στιγμή του.

Επωφελήθηκαν οι συμμαθητές του Άγγελου γιατί μέσα από όλο αυτό γνώρισαν τον θεό και ήρθαν πιο κοντά Του.

Όταν πήγα στον καθηγητή που είναι ιατροδικαστής μου είπε ότι πέτυχα το πρωτοχρονιάτικο λαχείο, ήταν σπάνια η περίπτωση και είχα την εμπειρία, γιατί έτρεξα το πρωί όταν έπεσε να ρωτήσω αν  είναι καλά και προσπαθούσα να τον βοηθήσω να συνέλθει και άκουσα μια φωνή κανονική στο αφτί, να μου λέει, άφησε τον είναι δικός μου και απλά τον άφησα, όπως σας ακούω και με ακούτε τώρα, έτσι άκουσα αύτη την φωνή.

Για την ομιλία που θα δώσει στην Κατερίνη:

5 Φεβρουάριου είναι η ομιλία και θα ξεκινήσει στις 19:00 θα γίνει στο χώρο που έχουν του δήμου Κατερίνης και η ομιλία ονομάζεται η γονεϊκή στάση που πρέπει να έχουν οι γονείς σε τέτοιες καταστάσεις.

Λίγα λόγια για τον Άγγελο σαν άνθρωπο:

Η αγάπη του ήταν υπερβολική για το ποδόσφαιρο. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήθελε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν προπονητής στα μικρά παιδιά, για να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να γίνει μια σωστή διαπαιδαγώγησή. Ο Άγγελος τους ενδυνάμωνε μέσα στα αποδυτήρια. Είχε πολύ έντονο ψυχικό κόσμο και βοηθούσε τους συμπαίκτες του.

Τότε ο προπονητής δεν έβαζε τον τερματοφύλακα τον Γιάννη Μάντζαρη  να παίξει κι χάσαμε, λέει τότε στον ‘Άγγελο,  δεν βλέπει ο προπονητής τι γίνεται και λέει ο Άγγελος δεν πειράζει, από την χαζομάρα ενός, μπορεί να μάθεις πολλά και να ακούς τον προπονητή σου.

Ο Άγγελος διάβαζε πολλά λογοτεχνικά βιβλία και τα τελευταία που διάβασε ήταν «η τελευταία διάλεξη».

Του άρεσαν πάρα πολύ τα μαθηματικά, ασχολούταν κυρίως με αυτά γιατί τα αγαπούσε και από μωρό έδειξε ότι είχε ταλέντο στα μαθηματικά.

Μας δίνει ελπίδα σαν γονιούς γιατί ήταν ένα παιδί κοινωνικά ευαίσθητο, εμείς βλέπουμε το το σώμα και θέλουμε να το απολαύσουμε, ο Άγγελος μας έμαθε να βλέπουμε το τι φέρνει ένα σώμα από μέσα του.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό δεν τον είχε πάρει μαζί του και όση ώρα κράτησε ο αγώνας, ο Άγγελος ήταν στο γηπεδάκι απέναντι από το σπίτι και έκανε προπόνηση μόνος του 2 μίση ώρες, το ταλέντο του έφηβου είναι η δουλειά, το είχε γραμμένο μέσα στο κινητό του.

Για τον φετινό Άρη:

Παρακολουθώ τον Άρη όσο μπορώ, το πιστεύω ότι η ομάδα θα ανέβει φέτος και με την ευλογία του θεού, εύχομαι να πάρει ο πρωτάθλημα ο Άρης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button