Μπάσκετ

Στον Ιωνικό ο Μάντζαρης

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Ιωνικού.

Η ανακοίνωση της ομάδας της Νίκαιας:

Παίκτης του Ιωνικού θα είναι  για τη σεζόν 2022-23  ο Βαγγέλης Μάντζαρης. 

Γεννημένος στις 16 Απριλίου 1990, ο 32χρονος ύψους 1,96 γκαρντ ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από το Περιστέρι. Ακολούθησε το μεγάλο βήμα και η διεθνής καριέρα με τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίστηκε επί οκτώ συναπτά έτη (σ.σ. 2011-2019). Κατά τη διάρκεια της «ερυθρόλευκης» θητείας του κατέκτησε δύο φορές την Euroleague, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όσο και του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Παράλληλα πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδας, για να ακολουθήσει η μεταγραφή του στη Ρωσία και την Ούνικς Καζάν.  

Ο επαναπατρισμός του έγινε για χάρη του Προμηθέα, ενώ μετέπειτα ακολούθησε η επιστροφή του στο Περιστέρι. Η περασμένη σεζόν τον βρήκε εξ αρχής στην Πολωνία με την Stal Ostrów και μετέπειτα στο Ισραήλ με την Hapoel Eilat, ενώ τελευταίο του σταθμό αποτέλεσε η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ. Ως μέλος της Εθνικής Νέων, ο Μάντζαρης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19.

Επίσης κατέκτησε χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (σ.σ. 2009) και το ασημένιο στην ίδια διοργάνωση της επόμενη σεζόν. Ακολούθησε η συμμετοχή του στην Εθνική Ανδρών, με την οποία κατέγραψε 77 συμμετοχές, δηλώνοντας «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, στο EuroBasket 2015 και στο EuroBasket 2017. 

Σύσσωμη η οικογένεια του Ιωνικού τον καλωσορίζει και του εύχεται καλή αγωνιστική σεζόν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button