Διεθνή

Σκέτο “χρυσορυχείο” ο αγώνας Μεϊγουέδερ-ΜακΓκρέγκορ

Εξωπραγματικά έσοδα απέφερε ο μεγάλος αγώνας του Φλόιντ Μεϊγουέδερ με τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ. Μπορεί ο Αμερικανός πυγμάχος να επικράτησε του Ιρλανδού μαχητή, ωστόσο και οι δύο θα είναι κερδισμένοι, αφού θα γεμίσουν με πολλά εκατομμύρια του λογαριασμούς τους. 

Πριν καν την αναμέτρηση αμφότεροι είχαν συμφωνήσει για ένα φιξ ποσό. Έτσι ο «Money» θα εισπράξει από εκεί 100 εκατ. δολάρια και ο ΜακΓκρέγκορ 30 εκατ. δολάρια. Όπως, ωστόσο, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο μεν Μεϊγουέδερ θα φτάσει να κερδίσει περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια για τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, ο δε ΜακΓκρέγκορ περίπου 100 εκατ. ευρώ. Μάλιστα δημοσίευμα ανέφερε πως ο Αμερικανός πυγμάχος θα κερδίσει επιπλέον 20 εκατ. δολάρια από χορηγούς και προϊόντα που φέρουν το όνομά του.

Τα συνολικά έσοδα του αγώνα θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. δολάρια (απειλώντας ακόμη και τα 600 εκατ. δολάρια του αγώνα Μεϊγουέδερ-Πακιάο το 2015), ενώ τα καθαρά κέρδη τα 390 εκατ. δολάρια! Πώς προκύπτουν αυτά;

Κυρίως από τα έσοδα από το Pay Per View. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσες συνδρομές υπήρξαν για τον μεγάλο αγώνα, αλλά για την αναμέτρηση Μεϊγουέδερ-Πακιάο το 2015 έφτασαν τα 400 εκατ. δολάρια. Ενδεικτικά η συνδρομή για τις ΗΠΑ κόστιζε 89 δολάρια και επιπλέον άλλα 10 δολάρια για High Definition εικόνα!

Λιγότερα, αλλά διόλου ευκαταφρόνητα είναι τα έσοδα από τα εισιτήρια για τη χωρητικότητας 20.000 θεατών T-Mobile Arena του Λας Βέγκας. Το φθηνότερο εισιτήριο κόστιζε 2.200 δολάρια και τα «κανονικά» από 20 μέχρι 35 χιλιάδες δολάρια! Σημαντικά είναι και τα έσοδα από τους χορηγούς του αγώνα. Το 2015, στον αγώνα Μεϊγουέδερ-Πακιάο, αυτά είχαν ανέλθει στα 13 εκατ. δολάρια.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button