Ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα το 1970 ο Άρης κόντρα στον ΠΑΟΚ «στέφεται» Κυπελλούχος Ελλάδας (video)

Σαν σήμερα το 1970, ο Άρης επικρατώντας του ΠΑΟΚ (1-0) στο Καυταντζόγλειο τον οποίο αντιμετωπίζει και σήμερα, νικά στον τελικό και «στέφεται» Κυπελλούχος Ελλάδας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται από την σελίδα «Οι άσσοι του Άρεως»:

Για μια ακόμα φορά νίκησε τον ΠΑΟΚ, παρά τις προσπάθειες του κυρίου Μίχα.
Αποθέωση και στιγμές δόξας για τον θρίαμβο του Άρεως

28-6-1970

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος
Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης
ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 1-0

Ο μεγάλος τελικός της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ έληξε με νίκη του Άρεως. Η Θεσσαλονίκη έζησε μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές καθώς βρισκόταν στο επίκεντρο της προσοχής όλης της φίλαθλης Ελλάδος.

Το Καυταντζόγλειο είχε κατακλυστεί από νωρίς από χιλιάδες φιλάθλους και των δύο ομάδων, που πήραν θέση για να απολαύσουν τον μεγάλο τελικό.Οι οργανωμένοι οπαδοί, με την κερκίδα που έφτιαξαν και τα συνθήματα που έλεγαν, έδωσαν χρώμα και παλμό στον τελικό. Παρούσες στο γήπεδο οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, επίσημοι από την Αθήνα και πολλές παλιές δόξες των δύο ομάδων.

Ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ.
Πανζουρλισμός έγινε όταν οι δύο ομάδες βγήκαν για ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο. Αργότερα,υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του “Αριστοτέλειου” οι δύο ομάδες παρέλασαν και πήραν θέση ενώπιον των επισήμων. Ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ.Ασλανίδης κατήλθε από την εξέδρα και χαιρέτησε έναν-έναν τους 22 ποδοσφαιριστές
Όλα έγιναν με υποδειγματική τάξη και συνέπεια, γι αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και στους φιλάθλους.
Ακριβώς στις 8.30 ο αγώνας άρχισε…Η προσμονή έλαβε τέλος και έδωσε θέση στην αγωνία.

Οι δύο “μεγάλοι” της πόλεως μας κατέβηκαν στον τελικό με τις εξής συνθέσεις:
AΡΗΣ
:Xρηστίδης,Πάλλας,Ναλμπάντης,Σπυρίδων,Ραπτόπουλος,Σεμερτζής,Συρόπουλος,Κεραμιδάς,Αλεξιάδης,Παπαϊωάννου,Μιχαηλίδης.

ΠΑΟΚ:Χριστοδούλου(41΄Πίρτσος),Παπαχριστούδης,Φουντουκίδης,Μακρής(19΄Κοντογιώργος),Θεοφανίδης,Δράμαλης,Παρίδης,Σαράφης,Κούδας,Λάζος,Τερζανίδης.

Ο αγώνας ξεκινάει με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά και επιθετικά για να κερδίσουν το μεγάλο τρόπαιο.

Ο ΑΡΗΣ, μόλις στο 10΄ θα ευτυχήσει να προηγηθεί. Ο Παπαϊωάννου θα σεντράρει, Μιχαηλίδης και Φουντουκίδης θα διεκδικήσουν στον αέρα την μπάλα, αυτή θα καταλήξει στον Κεραμιδά,που με γυριστό βολέ θα τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 11΄ η πρώτη καλή φάση για τον Δικέφαλο.Ο Σαράφης θα πιάσει έξω από την περιοχή ένα δυνατό σουτ που θα φύγει μόλις άουτ.
Στο 18΄, ο Παπαϊωάννου κάνει ένα εντυπωσιακό μπάσιμο στην περιοχή, και ενώ είναι έτοιμος να σουτάρει, την τελευταία στιγμή αποκρούεται από τον Μακρή. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ, στην προσπάθειά του να κόψει την μπάλα,τραυματίζεται και αντικαθίσταται από τον Κοντογιώργο.

Στο 29΄και στο 31΄δύο ωραίες ατομικές ενέργειες του Μιχαηλίδη,θα ανακοπούν την τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Στο 33΄ η μεγάλη φάση και η ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει.Μετά από πάσα του Κούδα, ο Σαράφης βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Χρηστίδη.Οι Σπυρίδων και Ραπτόπουλος όμως που τον ακολουθούν, θα τον ανατρέψουν. Ο κ. Μίχας θα δείξει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Κούδας που θα στείλει την μπάλα άουτ.Το προβάδισμα του Άρεως θα παραμείνει.

Στο 37΄θα ακυρωθεί κανονικό τέρμα του Άρεως.Ο Αλέκος Αλεξιάδης,με ένα θαυμάσιο στριφτό αριστερό σουτ θα καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ. Ο επόπτης θα σημειώσει οφσάιντ τον Μιχαηλίδη, ο οποίος όμως δεν επηρεάζει καθόλου την φάση της επίτευξης του γκολ του Άρεως.

Στο 41΄ μετά από κόρνερ,ο Λάζος τραυματίζει ελαφρώς τον Χρηστίδη.

Β΄ημίχρονο

Στο β΄μέρος επισφραγίστηκε η ανωτερότητα του Άρεως έναντι του αντιπάλου του.
Στο 47΄ένα φάουλ του Κούδα, ο Χρηστίδης σε ετοιμότητα, θα μπλοκάρει.
Στο 54΄,σύγχυση στα καρέ του ΠΑΟΚ μετά από ένα κόρνερ,ο Παπαϊωάννου θα επιχειρήσει σουτ,αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ.
Στο 57, ανάποδο ψαλίδι του Κούδα, μπλοκάρει ο Χρηστίδης.
Στο 58΄φάουλ κερδίζει ο Συρόπουλος,εκτελεί ο Κεραμιδάς, η μπάλα μόλις άουτ.
Στο 66΄ θα γίνει ένας ωραίος συνδυασμός Μιχαηλίδη- Παπαιωάννου-Συρόπουλου με τελική απόκρουση από τον τερματοφύλακα Πίρτσο.Η μπάλα θα καταλήξει στον Αλεξιάδη που θα κάνει κοντινή κεφαλιά και θα αστοχήσει.
Ο Άρης παίζει καλύτερα και επιβάλλει το παιχνίδι του.Ο Αλεξιάδης κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή,το εκτελεί ο Ψηφίδης άουτ.
Στο 74΄ο Παπαϊωάννου,μετά από σέντρα του Μιχαηλίδη,θα βρεθεί απέναντι από τον Πίρτσο, που θα προλάβει και θα αποκρούσει.

Στο 76΄ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει δυο αλλεπάλληλα κόρνερ που θα περάσουν ανεκμετάλλευτα.

Τα λεπτά περνούν και οδεύουμε ολοταχώς προς το τελευταίο δεκάλεπτο.Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί μάταια να αντιδράσει,έχοντας καλύτερο παίκτη τον Σαράφη.

Ο Άρης, βρίσκοντας κενούς χώρους,βγαίνει στην αντεπίθεση κυρίως με τον Μιχαηλίδη. Οι επιθέσεις αυτές προκαλούν πανικό στην άμυνα του ΠΑΟΚ.
Στο 78΄ο Μιχαηλίδης θα κερδίσει φάουλ από τα πλάγια, που θα αποκρουστεί με δυσκολία από τον Πίρτσο.

Στο 86΄σουτ του Παπαϊωάννου θα φύγει μόλις άουτ.

Στο 88΄,μετά από συνδυασμό με τον Σαράφη,ο Κούδας θα σουτάρει,αλλά ο Χρηστίδης θα μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 91΄ο Άρης κερδίζει φάουλ, που αποκρούει δύσκολα με γροθιές ο τερματοφύλακας Πίρτσος.

Ο διαιτητής σφυρίζει για τελευταία φορά!

Δηλώσεις

Νίκος Καμπάνης: O Άρης, μετά από τρία πρωταθλήματα, έβαλε πάλι μπροστά την επαρχία, κερδίζοντας ένα κύπελλο με ιδρώτα και αίμα.
Δεν πειράζει που το 2 ή 3-0, έμεινε τελικά 1-0.Φίλοι είναι όλοι και θα λάβουν μέρος στο κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων, προσφορά του Άρεως στο σωματείο του ΠΑΟΚ.

Τσίριτς: O Άρης, αποκλείοντας Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, νίκησε και τον ΠΑΟΚ και κατάκτησε πανάξια τον τίτλο.Ο ΠΑΟΚ ήταν ένας δυνατός και καλός αντίπαλος.Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα, ο τίτλος ανήκει και στον κόσμο που πήρε μια πολύ μεγάλη χαρά.

Δείτε τα στιγμιότυπα του τελικού:

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button