Ποδόσφαιρο

Πολυβόλο στη μάχη της Κρήτης

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο, που πέτυχε 2 γκολ στο Α’ ημίχρονο,  ο Άρης πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί του Κισσαμικού στα Χανιά. 

Ο αγώνας στα Χανιά ήταν κρίσιμος, αφού η ομάδα ήθελε τη νίκη για ψυχολογικούς αλλά και βαθμολογικούς λόγους. Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο, στην άμυνα τους Ούγκο Σόουζα, Γιώργο Δεληζήση, Μάνο Τζανακάκη και Χρήστο Μπούρμπο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Λευτέρης Ιντζόγλου με τον Μπάμπη Παυλίδη που είχαν μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή τον Βαγγέλη Πλατέλλα. Ενώ την τριάδα της επίθεσης συνέθεσαν οι Πασχάλης Κάσσος, Μάρκος Ντούνης και Δημήτρης Διαμαντόπουλος.

Η ομάδα του Άρη μπήκε με διάθεση να πιέσει τον αντίπαλο και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ απέναντι στον Κισαμικό που είναι μια γρήγορη ομάδα και παίζει ανοιχτό ποδόσφαιρο.  Ωστόσο η απουσία του Χουσϊν Μουμιν στο κέντρο ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κυρίως στην αμυντική λειτουργία της ομάδος. Έτσι ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 17ο λεπτό κόντρα στη ροή του αγώνα και έπειτα από λάθη αρχικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όταν και χάθηκε η μπάλα και στη συνέχεια από λάθη της αμυντικής γραμμής.

Βέβαια οι παίκτες του Άρη δεν πτοήθηκαν. Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος μετά από ένα ασύλληπτο σουτ στο 25ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο πρώτος σκόρερ του φετινού Άρη έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίκτυα του Λαζαρίδη με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Πλατέλλα, στέλνοντας τον Άρη στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον Άρη να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να πιέσει. Όμως ένα λάθος στο χώρο του κέντρου έδωσε την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές των Χανίων να επιτεθούν από τη δεξιά πλευρά και να ισοφαρίσουν σε 2-2, στέλνοντας το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού.

Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν το νικητήριο γκολ, με το Δημήτρη Σπανό να περνάει στη θέση του Παυλίδη τον Κενάν Μπαργκάν. Οι κιτρινόμαυροι ευτύχησαν να πετύχουν το νικητήριο γκολ στο 85 λεπτό, με τη χρυσή αλλαγή του Άρη, τον Γιάννη Πασά. Ο Αγρινιώτης επιθετικός, όπως και στον αγώνα με τη Βέροια πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδος, μπαίνοντας πάλι ως αλλαγή.

Συνοπτικά ο Άρης σήμερα παρά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε έδειξε προβλήματα στο χώρο του κέντρου και στην αμυντική λειτουργία. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η ομάδα μετά από καιρό (πάλι σε ματς στην Κρήτη με τον Εργοτέλη) δέχεται 2 γκολ. Αυτό οφείλεται κυρίως στην απουσία του τιμωρημένου Χουσεϊν Μουμιν, ενός παίκτη που θα απουσιάσει και την επόμενη αγωνιστική.

Ακολουθεί ένας δύσκολος αγώνας με την ανεβασμένη Δόξα Δράμας την Κυριακή των Βαΐων, όπου ο κόσμος του Άρη αναμένεται να δώσει βροντερή παρουσία.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button