ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αλλά τώρα υπάρχουν 10 τελικοί

Μπαίνοντας στα πλέι οφ ο Αρης δείχνει να είναι πιο ομάδα από τους υπόλοιπους διεκδικητές της 2ης θέσης, αλλά αυτό που πρέπει να κοιτάξει πλέον είναι να θωρακιστεί εξωαγωνιστικά και να είναι κυνικός κοιτάζοντας πρώτα το αποτέλεσμα και μετά το θέαμα.

Στο κλείσιμο της κανονικής διάρκειας του πρωταθληματος της Super League, ο Αρης πιστοποίησε ότι δίκαια τερμάτισε στη 2η θέση. Οσοι δεν μπορούν να το αναγνωρίσουν ή δεν το καταλαβαίνουν απλά δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο. Κόντρα στον ΟΦΗ, οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να κερδίσουν με 1-0 χάρη στο γκολ του Μήτρογλου, αλλά το σκορ στο πρώτο 20λεπτο θα έπρεπε να ήταν 4-0. Ο Αρης παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Χαίρεσαι να τον βλέπεις. Κατάφερε να πάρει 17 περισσότερους πόντους σε σχέση με την περσινή σεζόν. Κάτι δείχνει αυτό. Το είπε άλλωστε και η διοίκηση: “παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο κόντρα σε κάθε αντιξοότητα, αποδείξαμε ότι είμαστε πολύ δυνατοί. Αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια 26 αγωνιστικών, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμη” και τόνισε πως όλοι στον Αρη περιμένουν τα πλέι οφ ενωμένοι και πιο δυνατοί.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

Σε αυτές τις 26 αγωνιστικές ο Αρης θα μπορούσε να βρει δικαιολογίες και να αρχίσει την κλάψα. Δεν το έκανε όμως. Δεν είναι στο DNA της ομάδας και της διοίκησης. Ο Αρης έχει τρία στοιχεία στα οποία θα μπορούσε να βρει δικαιολογίες αν στράβωνε το πράγμα. Πρώτον ότι άλλαξε προπονητή κατά τη διάρκεια της σεζόν με την έλευση του Ακη Μάντζιου. Δεύτερον ότι δεν αναπλήρωσε το κενό του τερματοφύλακα, μιας θέση στην οποία θα πρέπει να ενισχυθεί το καλοκαίρι. Τρίτον ότι δεν είχε σέντερ φορ και ακόμα ο Μήτρογλου δεν είναι 100% έτοιμος. Κι όμως αυτά ο Αρης κατάφερε να τα κάνει πλεονεκτήματα, να τα καλύψει, να τα μακιγιάρει και να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, να κερδίσει ντέρμπι, βαθμούς και θέαμα.

ΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΕΣΤΩ ΤΟ 70% ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΓΚΟΛ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ

Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ πήραμε όλοι μια γεύση για το τι μπορεί να πετύχει ο Κώστας Μήτρογλου. Στο πρώτο 20λεπτο ήταν εντυπωσιακός. Δεν είναι μόνο το γκολ που έβαλε το οποίο αποδείχτηκε καθοριστικό, αλλά και ο τρόπους που το πετυχαίνει με τα μικρά βήματα που κάνει, αλλά και η εμπειρία του, η εξαιρετική του παρουσία στο σκέπασμα της μπάλας, το δόσιμο, το ξεμαρκάρισμα και οι χώροι που ανοίγει για τους συμπαίκτες του. Αν ο Μήτρογλου καταφέρει και προσαρμοστεί φτάνοντας έστω και το 70% θα δούμε όλοι τον Μητρογκόλ που ξέρουμε. Και αυτόν τον χρειάζεται ο Αρης για να μπορέσει να περάσει στην επόμενη πίστα του πρωταθλητισμού.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Πλέον ο Αρης έχει μπροστά τους 10 τελικούς. Τελείως διαφορετικά παιχνίδια από αυτά που είδαμε μέχρι στιγμής. Ο Αρης δεν θα περάσει εύκολα στα πλέι οφ. Θα του βάλουν εμπόδια. Είναι λεπτές οι ισορροπίες και αν δούμε κατάματα την αλήθεια με τις τρικλοποδιές που του έχουν βάλει θα το καταλάβουμε αυτό. Θα πρέπει λοιπόν οι κιτρινόμαυροι να εστιάσουν σε δύο πράγματα. Αρχικά στη φιλοσοφία τους. Ο Αρης θα πρέπει να γίνει κυνικός, να αφήσει στην άκρη το θέαμα και να παίρνει τα αποτελέσματα. Βέβαια αν μπορεί να τα συνδυάσει και τα δύο θα είναι ευχής έργον. Το θέαμα θα πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αυτά που είχε να δείξει η ομάδα του Μάντζιου τα έδειξε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Ας μην είναι τόσο λαμπερός, εντυπωσιακός και ευχάριστος. Δεύτερον, θα πρέπει να θωρακίσει το εξωαγωνιστικό. Ολοι ξέρουμε τον πόλεμο που έχει δεχτεί και συνεχίζει να δέχεται ο Αρης και η διοίκησή του. Από την ΕΠΟ, τη Super League, την ΚΕΔ, τους αντιπάλους μέσω δημοσιευμάτων και άλλα πολλά. Η διοίκηση θα πρέπει να είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή σε εγρήγορση. Σωστά πήγε ο Καρυπίδης στον Κλάτενμπεργκ κάνοντας το χρέος του πριν τα πλέι οφ, αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα…

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Στα πλεονεκτήματα του Αρη, ο οποίος θα πρέπει στους 10 τελικούς που έρχονται να μεγαλώσει το ρόστερ του είναι πως απέναντί του θα βρει ομάδες που βγάζουν μια κακομοιριά, ομάδες συνταξιούχων, αλλά και οπαδούς που είναι στα κάγκελα και με την πρώτη στραβή θα πέσουν πάνω στην ομάδα τους να την φάνε. Τα βλέπουμε εδώ και καιρό. Τα είδαμε και χθες μετά την ήττα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Και μπορεί ο Παναθηναϊκός να κέρδισε αλλά στη Λεωφόρο υπήρχε πανό κατά του Αλαφούζου, των παικτών και του Μπόλονι. Δείγμα του κακού κλίματος που επικρατεί. Τον Αστέρα Τρίπολης δεν μπορώ να τον βάλω στην ίδια ζυγαριά γιατί είναι μια ομάδα… ρυθμιστής των πλέι οφ που μπορεί να κάνει ζημιές, αλλά μέχρι εκεί!

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Φτάνοντας στο δια ταύτα, ο Αρης καλείται να μην επαναλάβει τα λάθη της Τούμπας όπου το 0-2 αντί να γίνει 0-3 ή 0-4 έγινε 2-2 μέσα σε λίγα λεπτά, όπως δεν θα πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να μην επαναλάβει την χαμένη ευκαιρία να περάσει στους “4” του Κυπέλλου με το εγκληματικό λάθος του Κουέστα κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτός ο Αρης δεν πρέπει να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Ολος ο οργανισμός Αρης θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Εγώ δεν μπορώ να βρω τον τρόπο που αν ο Αρης είναι σοβαρός θα χάσει τη 2η θέση. Εκτός κι αν έρθουν τα πάνω κάτω…

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button