Ποδόσφαιρο

Πασχάλης Μελισσάς: «Στόχος μας είναι να στηρίξουμε όσο μπορούμε ώστε να διακριθεί η ομάδα»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Κ-19 ομάδας, Πασχάλης Μελισσάς.

Ο Πασχάλης Μελισσάς μίλησε για την Κ-19, τους παίκτες που είναι στην Ολλανδία με την πρώτη ομάδα και την πορεία του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Ειδαμε τους κουβάδες με ιδρώτα έξω από τα αποδυτήρια των νέων, οι πρώτοι κουβάδες έτσι; (γέλια).

Όχι δεν μπήκαμε ακόμη σε αυτή την διαδικασία (γέλια). Έχουμε μια προσαρμογή, έχει αλλάξει και η μέθοδος προπόνησης, είναι πλέον διαφορετική η προσέγγιση από όταν ήμουν εγώ σε αυτή την ηλικία και κάναμε προπόνηση.

Έχουν αλλάξει οι εποχές;

Έτσι ακριβώς. Νέες μέθοδοι, νέες τάσεις. Και εμείς προσπαθούμε εδώ σαν νέοι να ακολουθούμε το επάγελλμα εφαρμόζοντας τους πιο σύγχρονους τρόπους.

Πως είναι η ομάδα; Κάντε μας μια ακτινογραφία..

Εμείς έχουμε δομήσει την ομάδα από την περσινή περίοδο με μια ηλικία μικρότερη σε σχέση με τις άλλες Κ-19 ομάδες, με αποτέλεσμα να έχουμε τον κορμό και την βάση ως πρώτη χρονιά για να μπορέσουμε να κινηθούμε από εκεί και πέρα. Έχουμε αξιόλογο ρόστερ, μια βάση 16-17 παιδιών οι οποίοι αγωνίστηκαν πέρσι με την Κ-19. Έχουμε ένα αξιόλογο υλικό το οποίο ανεβαίνει με τους 2002 από την Κ-17 που έκλεισε ο κύκλος τους και συμπληρώνουν το ρόστερ της Κ-19. Έναν αριθμό 24 ποδοσφαιριστών (μαζί με τους τερματοφύλακες) που ξεκίνησαν την προετοιμασία μαζί μας, συν τρία παιδιά που είναι στην Ολλανδία, ο Μπαγκαλίανης, ο Μπακούτσης και ο Τσαγκαλίδης.

Ο Κλεμέντε είναι στους νέους ή οχι;

Όχι. Ο Κλεμέντε δεν πέρασε από τους νέους, ηλικιακά δηλαδή ήταν κατευθείαν για την πρώτη ομάδα. Συν την προσθήκη που κάναμε στην πρώτη ομάδα, ο Τσιλιγγίρης ο τερματοφύλακας ο οποίος είναι του 2000 και έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κ-19. Οπότε το «παζλ» ολοκληρώνεται εκεί.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι τέσσερις παίκτες είναι στην Ολλανδία και αποκτούν εμπειρίες και κίνητρο και για τα υπόλοιπα παιδιά έτσι;

Ναι, από την δική μας πλευρά ως ακαδημία είναι πολύ θετικό να βλέπεις παιδιά που ήταν στον Άρη 7,8,10 χρόνια πριν. Οι δύο, ο Μπακαγιάννης και ο Μπακούτσης είναι πλέον επαγγελματίες. Παιδιά 16,5 17 χρονών ξεκίνησαν το επαγγελματικό τους συμβόλαιο, είναι χαρά μας αυτό. Πολλά τα ωφέλη και για την ομάδα γιατί αν καταφέρει να αφομοιώσει παίκτες γηγενείς, το κόστος του μπάτζετ το ετήσιο χαμηλώνει, δεν κοστίζει όσο ένας παίκτης που θα έρθει από έξω ως μεταγραφή. Και από τις δύο πλευρές έχει μόνο κέρδος.

Αυτό νομίζω είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας, η αφομοίωση κάποιων παικτών έτσι;

Σίγουρα. Το ευχόμαστε, το επιθυμούμε. Το κριτήριο αξιολόγησης πάνω απ’όλα το έχει ο προπονητής της πρώτης ομάδας, εφόσον τα παιδιά είναι ικανά και δείξουν αυτά που πρέπει στο γήπεδο σε αυτή την φάση της προετοιμασίας, χαρά μας είναι να τους δούμε να σταθεροποιούνται εκεί και ας μην έρθουν μετά στην Κ-19, αρκεί να υπάρχουν στην πρώτη ομάδα. Αυτός είναι ο ρόλος και η λειτουργία μας.

Και επιπλέον γίνεται μια δουλειά τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση έτσι;

Όλο αυτό πρέπει να είναι δομημένο, να είναι υγιές και σε πολύ καλό επίπεδο. Εκεί προσπαθούμε να το φτάσουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι την φετινή χρονιά θα πάνε πολύ καλύτερα και τα τρία τμήματα. Έχουμε οργανώσει ένα πλάνο με την κατέυθυνση του κυρίου Διαμαντόπουλου έτσι ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και τα τρία τμήματα ταυτόχρονα όπως και την πρώτη ομάδα.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, υπάρχει μια «κοινή ομπρέλα» πλέον και ένας συντονισμός με τον τενχικό διευθυντή.

Ακριβώς. Επικεφαλής όλης αυτής της λειτουργίας στο αγωνιστικό κομμάτι είμαι εγώ στο οργανωτικό κομμάτι είναι ο Πάνος Αλεξιάδης. Αυτό μας φέρνει και σε μία σύμπνοια. Οπότε μπορούμε να λειτουργήσουμε όλο το οικοδόμημα και αυτός είναι ο τελικός στόχος έτσι ώστε από τα παιδιά 6-7 χρονών που θα εντάσσονται στον Άρη μέχρι και την πρώτη ομάδα να υπάρχει μια εικόνα.

Άρα αυτή είναι μια καινούργια κατάσταση, ότι υπάρχουν αυτά τα «συγκοινωνούνται δοχεία»;

Ωφείλουμε να πάμε εκεί, εκεί είναι η εξέλιξη. Όλες οι ανταγωνιστικές ομάδες που ανήκουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λειτουργούν κατ’αυτό τον τρόπο. Έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε και εμείς. Θέλει χρόνο να πετύχουμε την οργάνωση όσο πιο σύντομα μπορούμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο για να ασχοληθούμε μετά με την εξέλιξη του αγωνιστικού πλάνου με ενιαίο σχηματισμό, αξιολόγηση και ό,τι περιλαμβάνει μέσα αυτό.

Με δυο λόγια, θα θέλαμε να μας συστήσετε τα νέα παιδιά που είναι επάνω (Ολλανδία).

Ο Μπακαλιάννης και ο Μπακούτσης είναι δυο παιδιά τα οποία ήταν από πέρσι επαγγελματίες. Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης είναι ένας κεντρικός αμυντικός, μπορεί να αγωνιστεί και σαν δεξί μπακ όχι τόσο πολύ, κυριότερα στον άξονα. Ο Πέτρος Μπακούτσης είναι ένας κεντρικός μέσος 6-8 πιο πολύ στο δημιουργικό είναι το χάρισμα του. Ο Παναγιώτης Τσαγγαλίδης είναι αριστερός αμυντικός ο οποίος είναι και διεθνής με την U-18 του κυρίου Γκούμα.

Είχαμε ακούσει καλά λόγια και για τον τερματοφύλακα, είναι και ο Αλέκος Δέλλιος εκεί μαζί που έχει μια παράδοση στους τερματοφύλακες έτσι; 

Ναι και ο Αλέκος Δέλλιος είναι στο προπονητικό team μας εδώ και τρία χρόνια. Θα έχει την επίβλεψη των τερματοφυλάκων στα τμήματα υποδομής. Είναι αυτή η σύνδεση που είπα και προηγουμένως.

Σχετικά με την πρώτη ομάδα, πως την βλέπετε;

Η πρώτη πρόκληση είναι με τον αγώνα με την ΑΕΛ Λεμεσού. Αυτό που νιώθω είναι ότι αυτό που είδα πέρσι ήταν μια θετική εξέλιξη της ομάδας, υπήρξε θετικό αποτέλεσμα. Είμαι πολύ αισιόδοξος, γιατί γίνεται και σωστή δουλειά αυτή την στιγμή. Το μόνο που χρειάζεται είναι στήριξη από όλους μας. Στοχεύουμε σε αυτό, να στηρίξουμε όσο μπορούμε και εμείς που είμαστε εντός του περιβάλλοντος σαν εργαζόμενοι της ΠΑΕ και σαν κόσμος φίλαθλος πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια για να διακριθεί η ομάδα όσο μπορεί.

Εσείς είχατε παίξει και στην Κύπρο έτσι;

Είχα ένα πέρασμα από την Πάφο ναι. Όχι τόσο καλό θα έλεγα.

Το κυπριακό ποδόσφαιρό δεν χρειάζεται υποτίμηση σωστά; 

Εγώ νομίζω ότι στο ποδόσφαιρο κανέναν αντίπαλο δεν πρέπει να υποτιμάς, ανεξαρτήτου χώρας, δυναμικής κτλ. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στον ρόλο σου.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button