Ποδόσφαιρο

Πέτρος Πασσαλής: «Θα έρθει η μεγάλη στιγμή για τον Άρη, το δείχνει η ομάδα και η εικόνα της»

Στην εκπομπή του Yellow Radio 101.7, «Αθλητικό X-PRESS» με τον Γιώργο Τότσικα, φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Πέτρος Πασσαλής, ο οποίος μίλησε ευ όλης της ύλης για τις ελληνικές ομάδες με βάση τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις αλλά και για τον Άρη της χρονιάς που έρχεται.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Mετά το Euro του 2004 όλοι πιστέψαμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρεθεί σε μια καλύτερη μοίρα κι ότι θα δει μια πιο “φωτεινή” μέρα. Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν ήρθε ποτέ, καθώς οι Έλληνες ποδοσφαιριστές πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και σιγά σιγά και το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο έχασε την όποια ταυτότητα είχε από προηγούμενες πορείες των ομάδων.»

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές:

«Η απουσία του ελληνικού δυναμικού από τις ελληνικές ομάδες, έχει οδηγήσει το ποδόσφαιρό μας εδώ που είναι, κι αυτό είναι παράξενο καθώς οι ομάδες δίνουν έμφαση στα τμήματα υποδομών και υπάρχουν πολύ ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κατά κάποιο περίεργο λόγο εξαφανίζονται.»

Για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη:

«Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ και του Άρη από τον Ιούλιο είναι μεγάλη αποτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως και η ήττα του ΠΑΟΚ ήταν μεγάλη αποτυχία, αλλά αν αποκλειστεί, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αποτυχία, καθώς αντιμετώπισε μια πολύ κατώτερή του ομάδα. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μια πολύ καλή ομάδα και πήρε την ισοπαλία με το αποτέλεσμα να είναι ανοιχτό και έχει πιθανότητες πρόκρισης.»

Το μήνυμά του προς τις ΠΑΕ και την ΕΠΟ:

«Όλοι όσοι είναι σε ΠΑΕ και Ενώσεις όπως και στην ΕΠΟ, πρέπει όλοι να προβληματιστούν και να δώσουν λύσεις στο που έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και σε ό,τι αφορά την εθνική ομάδα.»

Για το πως βλέπει τις ελληνικές ομάδες τη νέα χρονιά με βάση τα ευρωπαϊκά ματς:

Για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ εμφανίστηκε στα ίδια με πέρυσι, ίσως και χειρότερη.»

Για τον ΠΑΟΚ: «Ούτε ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σε σχέση με πέρυσι.»

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών και στο πρώτο παιχνίδι δυσκολεύτηκε, αν δεν είχε αυτά τα προβλήματα θα περνούσε πολύ πιο εύκολα χωρίς αμφιβολία. Έχει μπροστά του μια καλή αντίπαλο με ευρωπαϊκές παρουσίες. Είναι κι αυτός στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και ίσως και λίγο καλύτερα λόγω των μεταγραφών.»

Για τον Άρη: «Ο Άρης αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που κατέθεσαν ό,τι είχαν στον αγωνιστικό χώρο με Μπερτόλιο και Γκάμα να είναι τουλάχιστον συγκινητικοί με την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ο Φαμπιάνο ήταν πολύ καλός αν και δεν τον είδαμε υπό πίεση. Ο Σάσα στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Θεωρώ λάθος το να μην είχε ήδη ο Άρης ήδη αριστερό μπακ αφού ο κύριος Μάντζιος δεν εμπιστεύεται τον Γκάνεα. Ο Μάνος είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ό,τι έχει και δεν έχει αλλά δεν είναι κλασσικό φορ.»

Για τον Μήτρογλου:

«Ο Μήτρογλου αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό. Χωρίς να γνωρίζω για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, η ομάδα θα έπρεπε να έχει κάνει πιο νωρίς προσπάθεια λύσης του συμβολαίου του.»

Για την προσπάθεια του Άρη με την Αστάνα:

«Η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών ήταν συγκινητική αλλά πάλι κάτι έλειπε. Είναι κακό ο Άρης να μένει εκτός Ευρώπης για 3η συνεχόμενη χρονιά ενώ δεν ήταν χειρότερος. Δείχνει πως κάτι πρέπει να αλλάξει γιατί ο Άρης δεν ήταν χειρότερος των ομάδων που τον απέκλεισαν έτσι.»

Για τις μεταγραφές:

«Καλώς να ορίσουν και οι 5 παίκτες που είναι να έρθουν στην ομάδα, αλλά γιατί να γίνει μετά τον αποκλεισμό; Δείχνει μεν πως θέλεις να ενισχύσεις την ομάδα και να κυνηγήσεις το μέγιστο στο πρωτάθλημα με τον Άρη να ανεβάζει το επίπεδο κάθε χρόνο, αλλά γιατί να γίνουν τώρα; Δεν ξέρω τι φταίει είτε το μπαν είτε η υπόθεση Ντουρμισάι, αλλά χάνεται ένας μεγάλος στόχος με αυτό.»

Για το πως βλέπει τον Άρη τη νέα χρονιά:

«Από τη στιγμή που δεν έχουν ενταχτεί οι 5 νέοι ποδοσφαιριστές, όσο μεγάλο βιογραφικό έχουν, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Με βάση το βιογραφικό ο Άρης πρέπει να πάει καλύτερα από πέρυσι αλλά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για κάτι τέτοιο. Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι ο Μπερτόγλιο, ο οποίος χωρίς μεγάλο βιογραφικό των τελευταίων χρόνων δεν περίμενες πως θα ήταν τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Ματέο Γκαρσία ο οποίος ήρθε με βιογραφικό και δεν έχει κάποια μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι.»

Τέλος για την “κατάρα” του Άρη να χάνει στην τελευταία στιγμή κάθε μεγάλη του ευκαιρία.

«Τα πάντα είναι θέμα συγκέντρωσης και στο ποδόσφαιρο όλα έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση. Όταν έχεις μια ομάδα καλή θα πάρεις αυτά που δικαιούσαι. Ο Άρης έχει αργήσει με βάση την εικόνα του να πάρει αυτά που πρέπει, θα έπρεπε να έχει βρεθεί τουλάχιστον μια φορά σε τελικό. Παρόλα αυτά, ο Άρης σε αυτά τα παιχνίδια έχασε την συγκέντρωσή του. Θα έρθει η μεγάλη στιγμή για τον Άρη δεν γίνεται να μην έρθει.»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button