Ποδόσφαιρο

“Ο Μπρούνο Κόστα παίζει για την ομάδα, θα βοηθήσει πολύ τον Άρη”

Στην εκπομπή του Τάσου Ντόντου, “Πάμε Παράταση” στο YellowRadio101.7FM φιλοξενήθηκε ο Πορτογάλος αθλητικός δημοσιογράφος, αναλυτής, αλλά και γιος του πρώην προπονητή του Άρη, Σεβεριάνο Κορέια, ο Λουίς Μιγκέλ Κορέια, ο οποίος μίλησε για τον μεταγραφικό στόχο του Άρη, Μπρούνο Κόστα.

Για το αν είναι Έλληνας και Πορτογάλος: “Εγώ γεννήθηκα στην Αφρική, αλλά από μικρός πήγα στην Θεσσαλονίκη όμως και νιώθω περισσότερο Έλληνας από Πορτογάλος”.

Για το αν θυμάται κάτι από την παρουσία του πατέρα του ως προπονητής του Άρη: “Αν και ήμουν μικρός, θυμάμαι κάποια πράγματα για την παρουσία του πατέρα μου (Σεβεριάνο Κορέια) ως προπονητή του Άρη. Θυμάμαι όλους τους παίκτες, όπως τον Αλεξιάδη, τον Παπαϊωάννου και άλλους. Ο πατέρας μου είχε πάει και στην Ευρώπη με τον Άρη και νομίζω πως έχει ακόμη και σήμερα τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του Άρη με 0-6 στη Μάλτα, πέρασε πολύ καλά χρόνια στον Άρη.”

Για το αν είχε ξεχωρίσει κάποιον ποδοσφαιριστή τότε: “Θυμάμαι όλους τους παίκτες, τον δεύτερο τερματοφύλακα τον Γκαντίνα, πήγαινα παντού με την ομάδα τότε και με αγαπούσαν όλοι, μιας και ήμουν μικρό παιδί. Μετά τον Άρη, ο πατέρας μου ήταν ένα χρόνο στην Προοδευτική και έπειτα επιστρέψαμε το 73-74 στην Καλαμαριά.”

Για το αν πιστεύει πως η ομάδα άξιζε τον τίτλο το 79-80 και ποιον υποστήριζαν στο Μπενφίκα-Άρης: “Ο Άρης πιστεύω άξιζε τον τίτλο τότε στο μπαράζ. Όσο για το Μπενφίκα-Άρης, ήταν η πρώτη δουλειά που είχα κάνει στην εφημερίδα “A-Bola”, όταν είχε βγει αυτή η κλήρωση ήμουν πολύ χαρούμενος και είχα δει και τα δύο παιχνίδια από κοντά, ήμουν σίγουρα Άρης τότε, πάντα όταν παίζει ο Άρης είμαι Άρης.”

Για το αν γνωρίζει τον Μπρούνο Κόστα και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά: “Είναι ένας παίκτης που αγωνίστηκε ως βασικός στην Πόρτο, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει για την ομάδα και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Μπορεί να αγωνιστεί και ως “8” αλλά και ως “6”. Το καλό με αυτόν είναι ότι παίζει για την ομάδα, ανεβαίνει και μπροστά για να βοηθήσει και επιθετικά την ομάδα, κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο.”

Για το που αγωνίζεται περισσότερο (στη θέση του κεντρικού ή του αμυντικού χάφ): “Πιστεύω πως αγωνίζεται καλύτερα στη θέση του “8”, μιας και είναι πιο δημιουργικός, μπορεί να βοηθήσει αρκετά το επιθετικό κομμάτι, έχει καλή οπτική του παιχνιδιού. Πιστεύω πως θα είναι πολύ καλή μεταγραφή για τον Άρη.”

Για το πόσο τον εμπιστεύεται ο προπονητής της ομάδας: “Ο Κονσεϊσάο δεν νομίζω πως θα είναι ευχαριστημένος αν γίνει αυτή η μεταγραφή, η Πόρτο θα έπρεπε να αρχίσει ήδη να ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Πιστεύω πως δύσκολα θα τον αφήσει να φύγει, μιας και δεν έχει και πολλούς ποδοσφαιριστές ειδικά σε αυτή τη θέση, αλλά τον θεωρεί και σημαντικό ποδοσφαιριστή.

Κατά τη γνώμη μου, πιστεύω πως και για αυτόν θα ήταν καλύτερο να φύγει για το εξωτερικό ώστε να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του, αλλά πιστεύω πως θα το κάνει λίγο…δύσκολο ο Κονσεϊσάο.”

Η γνώμη του για τον Καμάτσο: “Ο Καμάτσο είναι μικρός, πιστεύω πως ο Μπούργος ως προπονητής θα τον βοηθήσει να ωριμάσει, θεωρώ πως θα βοηθήσει τον Άρη σιγά σιγά.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button