Ποδόσφαιρο

«Ο Μαραντόνα στο Μεξικό»: Μια σειρά του Netflix που δεν πρέπει να χάσει κανένας ποδοσφαιρόφιλος

Ο Μαραντόνα είναι ένας από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος, ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Κανείς ποδοσφαιρόφιλος δεν μπορεί να ξεχάσει τα κατορθώματά του στα γήπεδα, ειδικά στο πλαίσιο του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, ή στην Ιταλία, με τη φανέλα της Νάπολι, όταν οι «παρτενοπέι» πήραν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Όταν η καριέρα του ως παίκτης έλαβε τέλος και αφού αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα με την υγεία του και με τον εθισμό του στα ναρκωτικά, αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική.  Από τον Γενάρη του 1994 εργάστηκε ως προπονητής, αρχικά στην Textil Mandiyú (έως τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου), μετά στη Racing Club (από το Μάη του 1995 έως το Νοέμβρη του ίδιου έτους), την εθνική Αργεντινής (από το Νοέμβριο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2010). Έπειτα άλλαξε εδάφη και πήγε σε αυτά των Αραβικών Εμιράτων, για την Al-Wasl (από το Μάη του 2011 έως τον Ιούλιο του 2012). Επέστρεψε για την Fujairah (τον Απρίλιο του 2017 και για ένα χρόνο), πριν πει το «ναι» στη Dorados de Sinaloa του Μεξικού.

Με θέμα τη θητεία του Μαραντόνα στους Ντοράντος, που διήρκησε 280 ημέρες, το Netflix έκανε την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που πρέπει να δουν όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνδρομητικής υπηρεσίας streaming: “Ο μέγας ποδοσφαιριστής Ντιέγκο Μαραντόνα πηγαίνει στο Κουλιακάν, την καρδιά του καρτέλ της Σιναλόα, για να σώσει τους Ντοράντος και ίσως τον εαυτό του”.

Το Netflix δεν αρκείται πλέον να μεταδίδει ταινίες και σειρές τρίτων, αλλά επέλεξε να προχωρήσει στην παραγωγή περιεχομένου, του οποίου έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα, κρίνοντας πως αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο θα είναι πιο αποτελεσματικό. Για όλες τις εξελίξεις στην οπτικοακουστική παραγωγή έχει ενημερωθεί εις βάθος ο συνεργάτης της Novibet κ. Ροδόλφος Οντόνι, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των ψηφιακών εκδόσεων, αλλά και σε άλλους τομείς της οικονομίας όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, το real estate και η ναυτιλία.

Από τις 7 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι τις 14 Ιουνίου 2019, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα βρέθηκε στο Μεξικό, στο Κουλιακάν, την καρδιά του καρτέλ της Σιναλόα, το οποίο διακινεί περίπου το 60% των ναρκωτικών στο Μεξικό. Ανέλαβε τη θέση του προπονητή στους Ντοράντος, με τους οποίους μέτρησε 20 νίκες, εννέα ισοπαλίες και εννέα ήττες, δίχως τελικά να μπορέσει να τους ανεβάσει στην πρώτη κατηγορία.

Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ είναι ο Άσιφ Καπάντια, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του ένα ντοκιμαντέρ για τον Άιρτον Σένα και ένα για την Έιμι Ουάινχαουζ που βραβεύτηκε με Όσκαρ. Ο Καπάντια δεν γνώριζε τον Μαραντόνα, πριν συνεργαστούν για το ντοκιμαντέρ του Netflix. Μετά το τέλος των γυρισμάτων ήταν βέβαιος πως “πρόκειται για έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο, έναν street smart τύπο που προπονήθηκε, και προπονήθηκε πολύ, ήξερε πως είναι διαφορετικός, και βρήκε τρόπο ώστε όσες φορές κι αν τον κλωτσήσουν, να σηκωθεί ξανά όρθιος”. 

Τα γυρίσματα του «Ο Μαραντόνα στο Μεξικό» διήρκεσαν έντεκα μήνες και ο Μαραντόνα που μίλησε για όλη του τη ζωή, αλλά και για το πως απεξαρτήθηκε από τα ναρκωτικά, λέγοντας ότι «η μικρότερη κόρη μου με έσωσε από τα ναρκωτικά. Ήθελε να παίξει μαζί μου, αλλά ήμουν σε κώμα. Ακόμα και στην κλινική σκεφτόμουν τα ναρκωτικά, όταν αυτό το μικρό, όμορφο, πλασματάκι μου είπε «παίξε μαζί μου, όπως έπαιξες με την Ντάλμα»», τη μεγαλύτερη αδελφή της.

Με το τέλος της διαδικασίας των μπαράζ, όπου οι Ντοράντος αποκλείστηκαν στην παράταση του επαναληπτικού αγώνα, ο Μαραντόνα δήλωσε την παραίτηση του, καθώς έπρεπε να μπει στο χειρουργείο, για να φτιάξει τον ώμο και το γόνατο του.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button