Μπάσκετ

Ο Θανάσης Τζεβελέκης στο Yellow Radio: “Αναλαμβάνω πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Άρη”

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Θανάσης Τζεβελέκης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press» σε μια συνέντευξη κατάθεση ψυχής.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αυτή η ομάδα πολλές φορές βγήκε από αδιέξοδα, απλώς αυτή τη φορά θέλω να υπογραμμίσω κάτι, η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη και από ότι φαντάζεται ο κόσμος. Γι’ αυτό πήρα μια πρωτοβουλία σήμερα να ενημερωθώ από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, για να έχω μια εικόνα εκατό τα εκατό για το τι συμβαίνει, γιατί τώρα νομίζω δεν είναι οι ώρες για το ποιος είναι ιδιοκτήτης και ποιος έχει τις μετοχές, τώρα είναι η ώρα όποιος θέλει να προσφέρει πρέπει να προσφέρει.

Να ξεκαθαρίσω κάτι, ο Άρης ειδικά στο μπάσκετ είναι η ιδέα και ο κόσμος αυτοί δεν είχαν ποτέ ιδιοκτήτη και ποτέ δεν ένιωσα ιδιοκτήτης επειδή είχα το πακέτο των μετοχών, επομένως έρχεται η ώρα που αν θέλεις να προσφέρεις το κάνεις γιατί τώρα η ομάδα έχει ανάγκη για το τελευταίο ευρώ το καθένα από εμάς και αν περιμένω να λύσω τα διοικητικά νομικά των μετοχών στα δικαστήρια δεν θα υπάρχει Άρης. Όλοι τώρα πρέπει να μπουν μπροστά στις ευθύνες τους και αυτοί που έχουν την ομάδα και δεν μπορούν να είναι εξαφανισμένοι και αυτοί που φιλοδοξούν να την πάρουν.

Πρέπει να έχουν συγκεκριμένη πρόταση, σε κάθε περίπτωση εγώ κατάλαβα τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα για κανέναν από όλους άρα το τι θέλει αυτό που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι του Άρη και μπορούν να βοηθήσουν, να μαζέψουν όσους μπορούν περισσότερους για να δώσουν ένα χέρι βοήθειας στην ομάδα που κρατιέται, γιατί ο Παναγιώτης Γιαννάκης μπορεί και την κρατάει ακόμη, δεν ξέρω μέχρι πότε θα μπορεί, οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες για την ομάδα.

Πήγα σήμερα στα γραφεία της ΚΑΕ και τρελάθηκα να μην υπάρχουν υπάλληλοι, να χτυπάνε τα τηλέφωνα και να μην τα σηκώνει κανένας, ένας Γιαννάκης να είναι μόνος δεν υπάρχει αυτή η εικόνα στο μυαλό μου, αρρώστησα και μόνο που τα είδα και επειδή ξέρω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ότι οι καταστάσεις είναι οριακές πήγα για να ενημερωθώ από τον Παναγιώτη τι συμβαίνει, μου επιβεβαίωσε τους φόβους μου και νομίζω ότι είναι ώρα για πράξεις. Θέλω την ομάδα, δεν την θέλω, είναι πολυτέλειες. Δεν με ενδιαφέρει ποιος έχει τις μετοχές.

Πρέπει να μας εξηγήσουν τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, μένω έκπληκτος με αυτά που ακούω και βλέπω, δεν μπορώ να το φανταστώ ότι μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στον Άρη, σε κάθε περίπτωση πρέπει ο Άρης να βγει από το αδιέξοδο. Την Κυριακή παίζουμε και ένα ματς που ξέρετε ότι δεν είναι τυχαίο παιχνίδι για εμάς, δεν σας κρύβω ότι και γι’ αυτό τον λόγο πήγα, αν αυτό θα ήταν ενισχυτικό μιας ψυχολογίας θετικής, ότι κάποιοι άνθρωποι κινητοποιούνται για να πάρουν όλοι κουράγιο, διότι το ματς πρέπει να κερδηθεί εκατό τα εκατό. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Άρης δεν θα βγει νικητής από αυτό το παιχνίδι.

Έδωσα ένα πολύ μεγάλο πακέτο μετοχών που για εμένα μου στοίχησε, γιατί έτσι διευκολύνω την ομάδα να πάει καλά, νιώθω και προδομένος τώρα είναι και προσωπικό μου το ζήτημα και κυρίως σε αυτόν που τις έδωσα τις μετοχές και ξέρετε τι εννοώ.

Τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα:

Το όποιο κύρος έχω και την όποια δυνατότητα παρεμβάσεων έχω θα προσπαθήσω να συσπειρώσω όσο γίνεται περισσότερο κόσμο, θα μιλήσω με όποιον ενδιαφέρεται  πρώτον να δώσουμε μια λύση τώρα, για να μπορούν αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν να είναι στην ομάδα και να την κρατήσουν όρθια και μιλάω για χρήματα και δεύτερον η όποια εναλλακτική λύση υπάρχει, εγώ θα δεχτώ ότι ο άνθρωπος είχε καλή πρόθεση αλλά βρέθηκε σε μια προσωπική δυσκολία κανένα πρόβλημα δεν ταυτίζεις την προσωπική σου εξέλιξη με την ιστορία του Άρη παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις και συνεχίζει με κάποιον άλλον, πρέπει να είσαι θετικός να διευκολύνεις αυτά τα πράγματα και όχι να τα μπερδεύεις, εγώ δεν καταλαβαίνω κάποιος να είναι εξαφανισμένος μήνες, είναι αδιανόητο.

Δεν γίνεται να έχεις μια ομάδα και να είσαι εξαφανισμένος απέναντι σου δεν έχεις έναν Άρη με ταμπέλα, έχεις εκατομμύρια κόσμο και μια ασήκωτη ιστορία και δεύτερον ούτε αυτοί που φιλοδοξούν να την πάρουν μπορούν να εξαντλούνται στα νομικά και στα διαδικαστικά, θέλεις να την πάρεις, μπαίνεις μπροστά και την παίρνεις, βάζεις λεφτά και τον εκθέτεις κιόλας αυτόν που δεν βάζει, γιατί η ιστορία και ο κόσμος κρίνει αυτόν που προσφέρει και σώζει την ομάδα, δεν ασχολούνται ούτε ποιος έχει τις μετοχές, ούτε τι είπε ο συμβολαιογράφος, ούτε τι θα γίνει στα δικαστήρια και ούτε περιμένεις να λύσεις τα προβλήματα με τα δικαστήρια γιατί θέλεις 3 χρόνια και τότε δεν θα υπάρχει ούτε Άρης ούτε μυρωδιά από Άρη, επομένως οι Αρειανοί θα μετρηθούν τώρα.

Έχετε μιλήσει η θα μιλήσετε με τον κύριο Λάσκαρη:

Θα προσπαθήσω να του μιλήσω και νομίζω ότι η στοιχειώδης ευγένεια από την πλευρά του θα πρέπει να μου απαντήσει  διότι του έκανα δώρο ένα τεράστιο πακέτο μετοχών και τουλάχιστον πρέπει να βγει στην γραμμή να μου μιλήσει, γιατί μαθαίνω ότι δεν μιλάει σε κανέναν οι προσωπικοί του λόγοι είναι κατανοητοί και έχει όλη την συμπάθεια μας και όλη την κατανόηση μας αλλά άλλο ο Άρης άλλο ο καθένας από εμάς.

Αν σηκώσει το τηλέφωνο ο κύριος Λάσκαρης τι θα του πείτε:

Έχω μια άποψη θα του πω, πως μπορούμε να βοηθήσουμε να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο, δεν έχει νόημα να την μοιραστώ, η ουσία είναι πάντα μυστική, αν δεν βγει στο τηλέφωνο πρέπει να πω σε όλους αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν, να πάρουν μια πρωτοβουλία και να βοηθήσουν τον Άρη ανεξάρτητα αν έχουν τις μετοχές ή δεν τις έχουν η ιστορία και ο κόσμος θα τους δικαιώσει και να σας πω και κάτι αν αποφασίσει ο κόσμος να σου πει δεν είσαι μέτοχος και ας έχεις όσες μετοχές θέλεις όποιος είναι Άρης ξέρει τι εννοώ.

Εγώ δεν είχα το 51 τα εκατό, 5 χρόνια, το 30 είχα μπορούσε κανείς να με αμφισβητήσει αν είμαι ιδιοκτήτης ή όχι. Αν είχα το 51 και είχα μια ομάδα που είναι της πλάκας, θα με είχατε πάρει με τις κλωτσιές και θα με είχατε πετάξει στον Θερμαϊκό και καλά θα κάνατε.

Θα απευθυνθείτε σε συνεργάτες σας πρώην ή νυν:

Θα μιλήσω με αυτούς που πραγματικά προσφέρανε και έχουν δώσει την ζωή τους για τον Άρη, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και δεν είναι για πολλά πολλά και τα λίγα είναι χρήσιμα είναι ζωτικής ανάγκης.

Μιλήσατε με τον κύριο Γιαννάκη σε τι κατάσταση βρίσκεται:

Πραγματικά του χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί κάποια στιγμή που θα βρεθεί μια λύση και η ομάδα βγει από το αδιέξοδο οφείλεται στον ίδιο που κρατάει την ομάδα όρθια μόνος του. Μίλησα προσωπικά με τον ίδιο και είχαμε μια σοβαρή κουβέντα για να καταλάβω και να είμαι σίγουρος ότι έχω τα δεδομένα για να μην μπορώ να κάνω λάθος στον σχεδιασμό μου ή τι έχω στο μυαλό μου να κάνω αλλά εδώ τώρα τα ψέματα τελειώσανε. Σημασία έχει ότι πρέπει όλοι οι Αρειανοί να βάλουν πλάτη όπως βάζαμε πάντα στα δύσκολα.

Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σήμερα για να καταφέρει να έρθει ο κόσμος την Κυριακή στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να είναι γεμάτο, όχι μόνο γιατί παίζουμε με τον ΠΑΟΚ είθισται  να είναι γεμάτο όχι γιατί αν είναι γεμάτο θα βοηθήσουμε την ομάδα να κερδίσει γιατί αυτό το λίγο που θα δώσουμε όσοι πάρουν εισιτήριο, πιστέψτε με θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα να πάρει μια ανάσα για τους επόμενους 2 μήνες. Εγώ απορώ πως μένουν όρθιοι αυτοί οι άνθρωποι.

Είστε αισιόδοξος:

Δεν είμαι αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλους αυτούς που ξέρω ότι δεν είναι ευσυγκίνητοι για την κατάσταση μπορεί να είναι θυμωμένοι, μπορεί να είναι απογοητευμένοι,  μπορεί να μην γουστάρουν την σημερινή διοίκηση, δεν μας ενδιαφέρει ποιος έχει τις μετοχές, ο Άρης είναι πάνω από όλα. Ο Άρης είναι μια ιδέα την οποία όποιος θέλει, την βοηθάει. Ότι μπορεί ο καθένας. Θέλει μια ενωτική προσπάθεια.

Θα μιλήσετε με τους επιχειρηματίες που βρέθηκαν:

Πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να δω τι προθέσεις και τι δυνατότητες έχουν και να τους πείσω ότι ναι μεν υπάρχει ο δρόμος ο διαδικαστικός πως παίρνουμε τις μετοχές αλλά υπάρχει και ο δρόμος ο Αρειανός που λέει ότι αν έχω να βάλω κάτι το βάζω τώρα απευθείας βοηθάω την ομάδα και αυτό σε τελευταία ανάλυση θα τους ανεβάσει στα μάτια και στις ψυχές των ανθρώπων του Άρη γιατί ο κόσμος ξέρει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει.

Εάν καταλάβει ο κόσμος την κρισιμότητα είναι να ιδρώνεις, εγώ σας λέω κάποια στιγμή οι παίκτες λένε, φεύγω, δεν παίζω, τι θα συμβεί στον Άρη φαντάζεστε; Ούτε να το σκεφτώ ως κακό όνειρο δεν θέλω, ποιος ο Αυτοκράτορας, αδιανόητο. Σήμερα είναι ώρα προσφοράς τα διαδικαστικά είναι επίσης σημαντικά και σοβαρά, αλλά δεν μπορεί να είναι πρώτα τώρα, πρώτα είναι να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο να μείνει όρθια και εντωμεταξύ σχεδιάζουμε την στρατηγική της επόμενης μέρας, γιατί το καλοκαίρι είναι αύριο.

Σε κάθε περίπτωση θέλω να ελπίζω και εύχομαι αυτό που θα κάνω να πιάσει τόπο, μπορεί να βρω τοίχο, αλλά εντάξει εγώ οφείλω σεβόμενος την ιστορία να το κάνω, είναι υποχρέωση μου γιατί αυτή η ομάδα με τίμησε όσο τίποτε άλλο με αγάπησε θεωρώ ότι έχω την ευκαιρία και την τύχη να είμαι ένας από τους προέδρους που μπήκαν αξιοπρεπώς και βγήκαν αξιοπρεπώς, μπήκαν με αγάπη και βγήκαν με αγάπη, ίσως κατάλαβε ο κόσμος ότι μπήκα έδωσα και έφυγα και αυτό είναι αλήθεια αυτό θέλω σήμερα να το εξαργυρώσω στον κόσμο άμα τα καταφέρω θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής  και αν δεν τα καταφέρω τουλάχιστον εσωτερικά θα είμαι ήσυχος ότι έκανα μια προσπάθεια.

Για τον Νίκο Λάσκαρη:

Έχεις χίλια προβλήματα μαζί σου, αλλά η ομάδα είναι ομάδα και εσύ είσαι εσύ είναι αδιανόητο να είναι εξαφανισμένος, δεν ταυτιζόμαστε είναι δύο διαφορετικά πράγματα από αυτό που λέγεται Αυτοκράτορας όποιος κάνει το λάθος να τα ταυτίσει κάνει στρατηγικό λάθος και θα το πληρώσει ακριβά και το λέω σαν συμβουλή.

Είναι ένας έξυπνος και αξιοπρεπείς άνθρωπος, θα πρέπει να συμβάλλει σε μια λύση και εμένα με νοιάζει ο Άρης να βγει από αυτό το αδιέξοδο και όποιος έχει λεφτά να βάλει ας πάρει την ομάδα,  πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως σκέφτεται και είναι και εις βάρος του αυτό που κάνει, ο Άρης μπορεί να είναι μεγάλος σύμμαχος και σε προσωπικά μας προβλήματα, μπορεί όμως να είναι και πολύ  μεγάλος εχθρός, όλες οι πλευρές πρέπει να συνεργαστούν για τον Άρη, όλοι συμβάλουμε στο να λυθούν τα προβλήματα. Ο Άρης σήμερα δεν έχει την πολυτέλεια να παίζει, σήμερα στον Άρη όλοι συμβάλουμε στην κατεύθυνση να λυθούν προβλήματα, όταν λυθούν αυτά μπορούν οι ενδιαφερόμενοι και η έχοντες να μαλώνουν στα δικαστήρια όσο θέλουν.

Θα έχετε προσωπικό πρόβλημα εάν ο Άρης φτάσει στο σενάριο το τελευταίο:

Είμαι ο μόνος που δεν έχω τίποτα. Δεν έχω προσωπικά, το κάνω μόνο από αγάπη και το σκέφτηκα πολύ, γιατί έχω κάποια θέματα ηθικής τάξης από κάποιους στην ομάδα, περίμενα περισσότερο σεβασμό και αγάπη απέναντι μου, δεν την δείξανε και δεν με νοιάζει, εμένα με νοιάζει να υπάρχει εμπιστοσύνη απέναντι στον κόσμο και να με κοιτάνε στα μάτια και χαίρομαι που τους κοιτάω και τώρα μετά από χρόνια και νιώθω και την αγάπη του και τον σεβασμό του και αυτό μετράει για μένα και τίποτα άλλο.  Χαλαλίζω ότι έκανα στην ομάδα και αν το έκανα αυτό θα το κρίνεται εσείς.

Εγώ θα κάνω μια προσπάθεια και μετά θα βγω να πω της αλήθειες ποιος βοήθησε και ποιος όχι, ποιος παίζει στην πλάτη του Άρη και ποιος όχι,  δεν θα αφήσω κανέναν στο σκοτάδι και στην σκιά, σήμερα οποίος  δεν βάλει πλάτη σε αυτή τη προσπάθεια, δεν δέχομαι καμία δικαιολογία, μου αρκεί η ιστορία μου στον Άρη και μου περισσεύει, δεν θέλω να δικαιωθώ, το έκανα στην πενταετία μου,  αλλά σήμερα θα πρέπει να μάθει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει.

Ξέρετε πολύ καλά από που πρέπει να φυλαχτείτε, το κριτήριο του κόσμου είναι πολύ καλό, είναι δύσκολος κόσμος αλλά ξέρει να αγαπά και να μισεί, δικαιολογημένα. Το ευρώ του καθενός ευπρόσδεκτο, αν παίξουμε με κόσμο πρέπει να είμαστε σταφύλια, κάνω μια έκκληση μόνο πραγματικά, στον  κύριο Λάσκαρη να εμφανιστεί και να βρεθεί μια λύση, έβαλε λεφτά έχει μετοχές αλλά πρέπει να βοηθήσει αυτή τη στιγμή να βρεθεί μια διέξοδος, είναι πολύ μεγάλος ο λαός του Άρη δεν πρέπει να το ξεχνάει κάνεις αυτό.

Μην ξεχνάτε ο Άρης πάντα έμεινε όρθιος από το μπάσκετ, μην το ξεχνάμε ποτέ, είναι η μήτρα μας και πρέπει να μείνει όρθιος χωρίς προβλήματα και αυτό θα βοηθήσει μετά και το ποδόσφαιρο, το αντίστροφο δεν έχει συμβεί ποτέ.

Συμμετείχατε και με τον ποδοσφαιρικό Άρη:

Εμένα η τρελά μου ήταν ο ενιαίος σύλλογος, έκανα ένα στρατηγικό λάθος όταν σε μια γενική συνέλευση της λέσχης με 3.500 άτομα δεν πήρα την πρωτοβουλία να μπω μπροστά και να τα πάρω όλα, πίστευα σε μια συνεννόησή με τους φίλους μου της ΠΑΕ αλλά έκανα λάθος και σήμερα το πληρώνει και το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Δυστυχώς ο φίλος ο Λάμπρος Σκόρδας τότε, έκανε ότι μπορούσε για να μην γίνει αυτό το πράγμα και τώρα η ομάδα το πληρώνει, γιατί πιστεύω τότε το ταμείο του ενιαίου Άρη ήταν από τα πιο μεγάλα που κυκλοφορούσαν στον αθλητικό κόσμο της χώρας . Με μια σωστή διαχείριση θα μπορούσε να έχει δυο πρωταθλητές και στο Παλέ ντε σπορ και στο Χαρίλαου αλλά δυστυχώς και εγώ έδειξα λιγόψυχος και δεν μπήκα  μπροστά αλλά και οι απέναντι φίλοι μου του Χαριλάου δεν ήταν σύμφωνοι και τελικά μάλλον κάναμε λάθος και οι δύο.

Έπρεπε η ΠΑΕ να συμφωνήσει, τώρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για όλους μας και μου το είπε ευθέως ο Λάμπρος και ο τότε Σούπερ 3 κατάλαβε την αξία της πρότασης μου και ήταν θετικοί αλλά δυστυχώς δεν έγινε και έχουν ιστορική αξία τώρα αυτά και να τα μάθει και ο κόσμος ίσως οι νεότεροι που δεν γνωρίζουν. Το εγώ πάνω από το εμείς, αυτό στον Άρη αυτό ήταν η μεγάλη μας αρρώστια.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button