Μπάσκετ

Ο Βασίλης Σκουντής στο Yellow Radio: “Το λύκειο “Παναγιώτης Γιαννάκης”, ο “Δράκος” και ο Άρης”

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το λύκειο που ονομάστηκε Παναγιώτης Γιαννάκης:

Ήταν πολύ όμορφη εκδήλωση και σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ύψιστη τιμή οποιοσδήποτε, οπουδήποτε κάνει αυτή την τιμή είναι μια συγκλονιστική στιγμή, είναι καταγραφή ιστορίας, εγώ έχω και λερωμένη την φωλιά μου από την ονομασία του Αλεξάνδρειου προς τιμήν του Νίκου Γκάλη τον Μάιο του 2013, λέω πάντοτε ότι είναι πολύ συγκλονιστικό να ζεις τέτοια συναισθήματα και συγκινήθηκα πάρα πολύ εχθές, άλλα το κράτησα μέσα μου.

Δίνεις το όνομα ενός γηπέδου ή ενός σχολείου και εγώ έχω και μια ιδιαιτερότητα γιατί ουσιαστικά εδώ μεγάλωσα σε αυτή τη γειτονιά και εκείνος όμως συγκινήθηκε που είδε αρκετό κόσμο παλιούς του συμπαίκτες που τον γύρισαν 50 χρόνια πίσω και αυτό εδώ ήταν μια επιπλέον συγκίνηση στην ατμόσφαιρα.

Είναι η γενέτειρα του, εκεί που ανδρώθηκε και έγινε γνωστός και είναι όλα αυτά που έχουν μεγάλη σημασία και είναι μεγάλη υπόθεση ότι είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα επειδή είναι ο Γιαννάκης και το ξέρουμε όλοι και το ζείτε και το ζήσαμε και όταν έπαιζε και τώρα που είναι προπονητής έστω και αν είναι χαλεπής οι καιροί, ότι ο Άρης άλλωστε στην δεκαετία του ‘80 που εκτίναξε το ελληνικό μπάσκετ.

Πάντοτε είναι πολύ σημαντικό το σε ποιους απευθύνεσαι και τι διεξόδους ανοίγεις και το λέω αυτό γιατί, αυτό που συνέβη εχθές με την ονομασία και το πρότυπου που παρέχεται και προσφέρεται σε νεαρά παιδιά, τα οποία είναι και επαγγελματικό λύκειο και προσπαθούν να σηκώσουν τα μανίκια και να κάνουν κάτι στη ζωή τους και το γεγονός ότι το σχολείο τους ονομάστηκε Παναγιώτης Γιαννάκης που είναι συνώνυμο της μαχητικότητας του αδάμαστου χαρακτήρα, κουμπώνει το ένα με το άλλο, εκεί θέλω να καταλήξω.

Για την διοικητική και οικονομική κατάσταση που υπάρχει στον Άρη:

Είναι θλιβερή η κατάσταση και εγώ θέλω από τα βάθη της ψυχής μου, να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατόν γιατί είναι κρίμα. Στα αφτιά που είναι ευήκοα του κόσμου του Άρη ηχεί ως μια δραματική έκκληση για να βρεθεί χθες μια βιώσιμη λύση, δεν ξέρω αν αυτή την λύση την προσφέρει ο Λευτέρης Αρβανίτης ή κάποιες ομάδες που δραστηριοποιούνται ή τον γόρδιο δεσμό να τον λύσει ο Λάσκαρης ή κάποιος εν μπάσει περίπτωση Μεσσίας, αν και δεν πιστεύω σε Μεσσίες, έχουμε φάει στην μάπα πολλούς Μεσσίες και ο Άρης το ξέρει καλά αυτό.  Αν γίνει μια καταγραφή των διάφορων που ήρθαν στον Άρη σαν Μεσσίες θα φρίξει.

Εάν μίλησε με τον Γιαννάκη για τον Άρη:

Δεν ήθελα να του χαλάσω την ζαχαρένια της στιγμής, αλλά ήταν τέτοια η πίεση και η πολιορκία και η συγκίνηση που βρέθηκε στην εκδήλωση και το θεώρησα απρέπεια να τον ρωτήσω.

Παρά τσαλακώθηκε στον Άρη, φαίνεται ότι είναι μια ρεαλιστική εκδοχή το ότι αν δεν ήταν ο Γιαννάκης ίσως να μην υπήρχε Άρης και λειτουργεί επειδή είναι η προσωπικότητα του μεγάλη και επειδή δέχτηκε να τσαλακωθεί. Ο Άρης κάποια στιγμή έφτασε και στις 9 συνεχόμενες ήττες και αυτό είχε να ξανά συμβεί 17 χρόνια και νομίζω ότι όλα αυτά έχουν λειτουργήσει σαν ασπίδα, η παρουσία του Γιαννάκη στον Άρη, αλλά το θέμα είναι να βρεθεί μια βιώσιμη κατάσταση στον Άρη και πέρα από τα αποτελέσματα να βρεθεί μια προοπτική αυτό είναι το σημαντικότερο.

Δεν υπάρχουν χρονιές που χάνονται και αυτό είναι πολύ νωρίς και είναι κρίμα και εγκληματικό να θεωρηθεί ότι η χρονιά είναι χαμένη, ο Άρης δεν συνεχίζει στην Ευρώπη αλλά έχει το πρωτάθλημα και είμαστε ακόμη στην αρχή του δεύτερου γύρου γι’ αυτό λέω ότι οτιδήποτε μπορεί να συμβεί δεν είναι μόνο για το παρόν.

Και στο κάτω κάτω αν μη τι άλλο ο Άρης πάντοτε πόνταρε στον κόσμο του και η μεγαλύτερη προίκα του Άρη είναι ο λαός του.

Για τον Μπουτάρη που ζήτησε να ονομαστεί το αεροδρόμιο Μακεδονία σε Νίκος Γκάλης:

Το έχασα γιατί ήμουν στην Αμερική, αλλά το πήρε το μάτι μου κάπου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button