ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Ο Αρης έσωσε το τομάρι του ΠΑΟΚ και πρέπει να βρει τι πήγε στραβά

Ο Αρης είχε την ευκαιρία να τελειώσει μια και καλή τον ΠΑΟΚ, να τον γεμίσει εσωστρέφεια, καθώς τα λαϊκά δικαστήρια είχαν αρχίσει στα επίσημα μεταξύ οπαδών και ποδοσφαιριστών στο 0-2 και αντί να το κάνει, μπήκε εκείνος σε μια κατάσταση προβληματισμού αν μπορεί τελικά να κάνει το παραπάνω βήμα μετά το τελικό 2-2.

Είχα γράψει πως αν οι κιτρινόμαυροι κερδίσουν τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θα έχουν το πάνω χέρι και θα κρινόντουσαν πολλά περισσότερα τη φετινή σεζόν. Κι όμως, ενώ οι παίκτες του Ακη Μάντζιου ήταν καλύτεροι και κρατούσαν τη νίκη στα πόδια τους και στα δύο ματς, κατάφεραν να αυτοκτονήσουν. Να χάσουν στις λεπτομέρειες μια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και μία νίκη μέσα στην Τούμπα για το πρωτάθλημα.

Ο Αρης είχε την ευκαιρία να κάνει τον θρίαμβο κόντρα στους… απέναντι και να εκτοξευθεί, αλλά δεν τα κατέφερε. Από κει που είχαν ξεκινήσει τα λαϊκά δικαστήρια στην Τούμπα με το κράξιμο στους αναπληρωματικούς από μερίδα οπαδών που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά και το “ντου” στον Πασχαλάκη, ο Αρης κατάφερε να κρατήσει ζωντανό τον ΠΑΟΚ και να του σώσει το τομάρι ενόψει πλέι οφ.

Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι ήττα για τον Αρη. Από το 0-2 και ενώ είχε την ευκαιρία να κάνει το 0-3 -αν ο Μάνος αντί για πλασέ έβαζε το μυτάκι του παπουτσιού του-, το ματς έγινε εν τέλει 2-2 με ένα πέναλτι από τον Μαρτσίνιακ που δεν έπρεπε να δοθεί και αυτό γιατί προηγείται σπρώξιμο του Ινγκασον πάνω στο δεξί ώμο του Δεληζήση που τον βγάζει εκτός φάσης. Στη συνέχεια ο Μπουσέ -που δεν είναι πρώτο μπόι- στην προσπάθειά του να διώξει με γροθιές δεν κάνει την έξοδο όπως πρέπει, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να πέφτει και να παίρνει το πέναλτι.

Ο Αρης πρέπει να βρει τι πήγε στραβά και δεν κατάφερε να πάρει δύο δικά του παιχνίδια μέσα σε λίγα 24άωρα. Ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά δεν μπορεί να φύγει με το αποτέλεσμα της νίκης. Να φύγει με αυτό που δικαιούται. Ο Άρης δείχνει πως έχει το καλύτερο υλικό μετά τον Ολυμπιακό, είναι πιο φορμαρισμένος τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά έδειξε ότι μπορεί να χάσει με γκάφες και στις λεπτομέρειες. Το κοουτσάρισμα του Ακη Μάντζιου είναι σωστό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά τα όσα ακούγονται. Ο προπονητής του Άρη πέρασε στο τερέν και τρίτο στόπερ (τον Μπεναλουάν) για να δυναμώσει την αμυντική γραμμή του, αλλά και τον Γκάνεα για να παρέχει βοήθειες στον κουρασμένο Σάκιτς στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ κερδίζει μέτρα στο γήπεδο αλλά ρίχνει το βάρος του στις σέντρες, ποντάροντας στις κεφαλιές του κουρασμένου Κρέμντσικ. Με την παρουσία του Μπεναλουάν ο Μάντζιος προσδοκούσε να ανακόψει και τον τελευταίο τρόπο αντίδρασης του αντιπάλου. Μόνο που οι αλλαγές του δεν του έδωσαν αυτά που αντικειμενικά περίμενε καθώς ο Μπεναλουάν ήταν εκτός και στις δύο επίμαχες φάσεις.

Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τον Άρη πιο δυνατό και τον κόσμο δίπλα και όχι απέναντι από παίκτες και Μάντζιο. Ολοι πρέπει να αναγνωρίσουν πως η πορεία που κάνει φέτος η ομάδα είναι πορεία πρωταθλητισμού. Ολα θα κριθούν στα πλέι οφ. Πρώτα όμως οι κιτρινόμαυροι έχουν να κερδίσουν ένα ακόμα ματς. Αυτό κόντρα στον ΟΦΗ.

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button