Μπάσκετ

Ο Αγγέλου, η “ταβοροσουπα” και η αλλαγή φιλοσοφίας

Ο Άρης άλλαξε εικόνα, άλλαξε τρόπο παιχνιδιού βελτιώνοντας αισθητά τη βαθμολογική του θέση. Ο Βαγγέλης Αγγέλου αποτελεί σε μεγάλο βαθμό την αιτία αυτών των αλλαγών.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος πήρε τη δύσκολη απόφαση να απομακρύνει τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Δυστυχώς το “Κάνε την ομάδα πάλι πρώτη” θα γίνονταν μοιραίο για τον Άρη. Η αντικατάσταση του “δράκου” ήταν όμως μια απόφαση που δικαίωσε απόλυτα τον νέο μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ.

Η έλευση του Χαλκιδαιου κόουτς άλλαξε την ομάδα προς το καλύτερο. Ο Άρης επί ημερών Αγγέλου σημείωσε 4 νίκες σε 6 αγώνες, 5 στην ουσία αν σκεφτούμε την αναμέτρηση της ομάδος με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο δεν είναι μόνο οι νίκες που κάνουν τη διαφορά.

Η ομάδα επί Αγγέλου παίζει καλύτερο μπάσκετ. Για να γίνουμε όμως πιο σαφής η ομάδα πραγματοποιεί περισσότερες επιθέσεις ενώ στην άμυνα δέχεται λιγότερους πόντους. Βέβαια για να γίνει αυτό χρειάστηκαν αρκετές ώρες δουλειάς στο γήπεδο.

Ο Αγγέλου για τρεις εβδομάδες δούλευε νυχθημερόν με τους παίκτες του, κατορθώνοντας να δημιουργήσει ομάδα. Οι παίκτες που επί ημερών Γιαννάκη διασυρονταν με 20 και 30 πόντους έγιναν μια γροθιά και έδειξαν πνεύμα μαχητών. Συνέτριψαν τα Τρίκαλα; τον Πανιώνιο αλλά και χθες το Ρέθυμνο και έβγαλαν την ομάδα από το τέλμα. Οι παίκτες που στους 19 αγώνες πραγματοποίησαν 6 νίκες με τον Βαγγέλη Αγγέλου έκαναν 4 νίκες  σε 5 αγώνες. Μάλιστα στον αγώνα με τον Πανιώνιο η μπάλα έκαιγε αφού μια ενδεχόμενη ήττα θα έφερνε τεράστια προβλήματα.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ανέλαβε την ομάδα μόλις του ζητήθηκε και χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να ζητήσει δεσμεύσεις για την επόμενη χρονιά, χωρίς να ζητήσει εγγυήσεις. Ήρθε να βοηθήσει και τα κατάφερε.

Μάλιστα  έδωσε τελικά σε όλη την ομάδα “ταβοροσουπα”. Αφού έφερε ηρεμία  και εκεί που η ομάδα φλέρταρε με τον υποβιβασμό διεκδικεί με αξιώσεις  την είσοδο στα πλέι οφ. Είναι σίγουρο πως αν είχε έρθει πιο νωρίς η ομάδα θα ήταν πολύ πιο ψηλά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button