ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Ο Άρης πρέπει να αποδείξει ότι ξέρει να βρίσκει το δρόμο της επιστροφής

Το κλίμα αισιοδοξίας που είχε δημιουργηθεί μετά το παλικαρίσιο διπλό στη Λεωφόρο, πήγε στον κάλαθο των αχρήστων μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” σε ένα παιχνίδι όπου ο Άρης μπλόκαρε σε όλες τις γραμμές.

Ο Άρης έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πουθενά από ένα λάθος της αμυντικής του γραμμής και συγκεκριμένα της κακής συνεννόησης του Σάκιτς με τον Κουέστα, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Σβαμπ που κυνήγησε τη φάση μέχρι τέλους. Εκεί άλλαξαν οι ισορροπίες. Ο ΠΑΟΚ δεν κοίταξε απλά την άμυνά του, αλλά εφάρμοσε ένα σχέδιο αμυντικής τακτικής που θα έφερνε τον Άρη στην περιοχή του, θα του έδινε την κατοχή της μπάλας και θα τον κούραζε για να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Και το έκανε με επιτυχία. Οδήγησε τον Άρη να κάνει το παιχνίδι του. Οι κίτρινοι δεν έκαναν ευκαιρίες παρά μόνο ήταν φλύαροι και όχι ουσιαστικοί.

ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΟΙ ΓΚΑΡΣΙΑ, ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ, ΜΑΝΤΣΙΝΙ
Ο Άρης δεν πήρε αυτά που θα περίμενε από τους παίκτες… βαρόμετρα που έχει στο ρόστερ του. Και μιλάω για τους Ματέο Γκαρσία, Φακούντο Μπερτόγλιο και Μαντσίνι. Παίκτες τους οποίους έριξε στον αγωνιστικό χώρο ο Άκης Μάντζιος, αλλά εκεί έδειχναν μπλοκαρισμένοι στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο πρώτος ήταν μια ευχάριστη παρένθεση στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά μέχρι εκεί! Ο δεύτερος ήταν καλά κλεισμένος, ενώ ο τρίτος δεν μπορούσε να φτιάξει μια φάση από μόνος του.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ
Την ίδια στιγμή ό,τι είχε στο μυαλό του ο Άκης Μάντζιος με την συμμετοχή του Γκάνεα από την αρχή, βάζοντας έναν πιο επιθετικό μπακ δεν του βγήκε. Του έδωσε όλα τα “στημένα”, αλλά όλα πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Σάκιτς και Ροζ δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, ενώ επιθετικά ο Άρης δεν ήταν παραγωγικός. Έτσι ο προπονητής των κίτρινων αντέδρασε. Πέρασε στο ματς τους Γκάμα, Σάντε Σίλβα, Σούντγκρεν και Μήτρογλου για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα μετά την αποβολή του ανεκδιήγητου Ουάρντα και ενώ νωρίτερα ο Κουέστα αλλά και στις καθυστερήσεις ο Πασχαλάκης κάνουν τις αποκρούσεις του αγώνα. Ο μεν κρατάει το σκορ στο 0-1, ο δε δίνει τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Στο δια ταύτα λοιπόν. Ο Άρης καλείται μετά από αυτή την ήττα που τον έφερε σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ στους 57 βαθμούς να δείξει ξανά αντίδραση. Να αποδείξει ότι ξέρει να βρίσκει το δρόμο της επιστροφής. Το έχει κάνει άλλες επτά φορές εξάλλου. Μπορεί να το κάνει και όγδοη φορά. Σίγουρα όμως η ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αφήνει ψυχολογικά στην ομάδα του Μάντζιου και την αναγκάζει από δω και πέρα να κάνει προσεκτικά βήματα. Το πιο δυσάρεστο όμως όλων είναι πως τα παιχνίδια που ο Άρης έπρεπε να τα κερδίσει δεν μπόρεσε. Ούτε κόντρα στον Ολυμπιακό, ούτε κόντρα στην ΑΕΚ, ούτε κόντρα στον Παναθηναϊκό, ούτε τώρα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αν λοιπόν θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα θα πρέπει να μην αρκεστεί μόνο στην κατάκτηση της 2ης θέσης , αλλά να δείξει ότι μπορεί να χτίσει χαρακτήρα ομάδας που μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό!

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button