Μπάσκετ

Ουλμ: Rebuild μετά τον θρίαμβο

Έπειτα από το επικό περσινό πρωτάθλημα που κατέκτησε, η Ουλμ άλλαξε το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ της.

Το YellowRadio.gr σας αναλύει τον όμιλο του «Αυτοκράτορα» στο Eurocup και ασχολείται στο παρόν άρθρο με τη Ulm από την Γερμανία.

Που βρίσκεται:

Άλλη μία ομάδα η οποία ουσιαστικά έχει πάρει το όνομα της πόλης της. Το Ulm είναι πάνω στον ποταμό Δούναβη και έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από 100.000 ανθρώπους. Πρόκειται για πόλη η οποία εμφανίζεται στην ιστορία από τη νεολιθική εποχή!

Σε ότι έχει να κάνει με τον αθλητισμό το μπάσκετ είναι το μοναδικό άθλημα που κρατάει την πόλη ψηλά, καθώς η ποδοσφαιρική Ulm βρίσκεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Η ιστορία της:

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2001 και χρωστάει της επιτυχίες της κατά κύριο λόγο χάρη στο βασικό της χορηγό, τη Ratiopharm.

Στη Bundesliga βρέθηκε για πρώτη φορά το 2006 ενώ τη σεζόν 2011-12 έφτασε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος.

Είχε συνεχόμενες παρουσίες στην Ευρώπη και την τετράδα του Γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά για τον πρώτο της τίτλο χρειάστηκε να περιμένει μέχρι πέρυσι, όταν απέκλεισε Μπάγιερν και Άλμπα για να κατακτήσει την κορυφή της Bundesliga.

Το ρόστερ του σήμερα:

Η Ουλμ είναι από τις ομάδες που αποτελούν μεγάλα ερωτηματικά, άλλαξε το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ της και έφερε νεαρούς και ελπιδοφόρους παίκτες.

Ξεχωρίζει η προσθήκη του Trevion Williams που ήταν στα ραντάρ και του Άρη. Πρόκειται με ψηλό με ικανότητα στην πάσα που έχει γίνει draft από τους Γουόριορς και φέτος δοκιμάζει την τύχη του στην Ευρώπη.

Από τη G-League έρχεται και ο γκαρντ Dakota Mathias ο οποίος πέρυσι είχε 15,5 πόντους με 45% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα, ενώ μάζευε 4 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Δεύτερη χρονιά στην Ευρώπη για τον σμολ φόργουορντ LJ Figueroa που πέρυσι στη Βοσνία είχε 17,7 πόντους ανά παιχνίδι με 55% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα, αλλά και 4,7 ριμπάουντ.

Τέλος σημαντική για την Ουλμ ήταν η παραμονή του 26χρονου γκαρντ Karim Jallow ο οποίος πέρυσι έπαιξε κομβικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button