Μπάσκετ

Τρέντο: Με 30 χρόνια ιστορίας και με επικίνδυνους γκαρντ

Μία από τις ομάδες που πρέπει να βάλει από κάτω του ο Άρης είναι η Ιταλική Τρέντο.

Το YellowRadio.gr σας αναλύει τον όμιλο του «Αυτοκράτορα» στο Eurocup και ασχολείται στο παρόν άρθρο με τη Trento από την Ιταλία.

Που βρίσκεται:

Η Trento έχει ως έδρα την ομώνυμη πόλη η οποία κατοικείται από περισσότερους από 100.000 ανθρώπους. Στο παρελθόν η πόλη άνηκε στην Αυστρία και στην αυτοκρατορία της Αυστρο-Ουγγαρίας και έγινε μέλος της Ιταλία το 1919.

Στη συγκεκριμένη πόλη παραδόξως πρώτο άθλημα δεν είναι ούτε το ποδόσφαιρο ούτε το μπάσκετ, αλλά το βόλεϊ όπου η ομάδα της πόλης έχει κατακτήσεις Champions League και παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων.

Η ιστορία της:

Πρόκειται για μία από τις ομάδες με την μικρότερη ιστορία στη διοργάνωση, καθώς ιδρύθηκε το 1995 από τη συγχώνευση δύο τοπικών ομάδων. Έχει δύο δεύτερες θέσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα, κάνοντας μέτριες πορείες τα προηγούμενα χρόνια.

Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς στο Eurocup χωρίς να έχει καταφέρει να φτάσει μετά το Top-16.

Το ρόστερ του σήμερα:

Μία ομάδα που δεν «τρομάζει», η Τρέντο έχει συγκεκριμένους πρωταγωνιστές στους οποίους θα στηριχθεί. Αρχικά παρέμεινε ο 27χρονος Diego Flaccadori που στο παρελθόν έχει παίξει με τη Μπάγιερν στη Euroleague, ενώ πέρυσι στο Eurocup είχε 13 πόντους με 42% στα δίποντα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί να δοθεί και στον 24χρονο γκαρντ Prentiss Hubb ο οποίος πέρυσι είχε 15 πόντους και 5,5 ασίστ ανά αγώνα με τη φανέλα της Riesen, με άσχημα όμως ποσοστά.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του επίσης γκαρντ Kamar Baldwin που πέρυσι αγωνιζόταν στη G-League αλλά πρόπερσι έκανε εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα της Γκέτιγκεν όπου είχε 19 πόντους ανά αγώνα στη Bundesliga.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button