Μπάσκετ

Τουρκ Τέλεκομ: Η περσινή φιναλίστ έρχεται με ένα πλήρες ρόστερ

Οι Τούρκοι μετά από την περσινή τους σεζόν θέλουν να κάνουν μία ακόμη καλή πορεία στην Ευρώπη.

Το YellowRadio.gr σας αναλύει τον όμιλο του «Αυτοκράτορα» στο Eurocup και ασχολείται στο παρόν άρθρο με τη Turk Telekom από την Τουρκία.

Που βρίσκεται:

Η Τουρκ Τέλεκομ έχει ως έδρα την Άγκυρα, την πρωτεύουσα της Τουρκίας στην οποία κατοικούν περισσότεροι από 5.000.000 άνθρωποι.

Όπως και στις περισσότερες πόλεις της Τουρκίας, έτσι και στην Άγκυρα το δημοφιλέστερο άθλημα είναι το ποδόσφαιρο, με το μπάσκετ να έρχεται δεύτερο.

Η ιστορία της:

Ο σύλλογος ιδρύθηκε αρχικά το 1954 με το όνομα PTT, ενώ το 1991 ξεκίνησε το τμήμα μπάσκετ. Πέντε χρόνια αργότερα η ομάδα μετονομάστηκε σε Türk Telekom PTT λόγω του χορηγού της.

Στην Τουρκία η PTT έχει κερδίσει 1 κύπελλο και δύο super cup, ενώ η πορεία της στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια είναι αξιοπρόσεκτη, με κερασάκι στην τούρτα την περσινή παρουσία της στον τελικό του Eurocup.

Το ρόστερ του σήμερα:

Οι Τούρκοι έχουν παίκτες με εμπειρία στη Euroleague όπως ο 26χρονος σέντερ Enoch που θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να πάρει μεγάλο ρόλο, καθώς αυτό δεν επρόκειτο να συμβεί στη Μπασκόνια.

Στη Euroleague έπαιζε πέρυσι και ο Jalen Adams που με τη φανέλα της Μακάμπι μέτρησε 6,7 πόντους με 42% στα δίποντα και 35% στα τρίποντα.

Ο γκαρντ Tyrone Wallace παίζει για δεύτερη χρονιά στην Ευρώπη μετά από μία εξαιρετική πορεία στην Paris Volleyball όπου είχε 16 πόντους και 4,8 ριμπάουντ.

Ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει στους αντιπάλους του και ο γκαρντ James Palmer που πέρυσι με τη φανέλα της Μπουργκ είχε 15,3 πόντους με 49% στα δίποντα και 41,4% στα τρίποντα.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button