Μπάσκετ

Οδηγίες του ΒΑΤ για τις περικοπές στα συμβόλαια – Ο μισθός καθορίζει το ποσοστό

Το BAT, αρμόδιο όργανο της FIBA για ζητήματα συμβολαίων αθλητών, ενημέρωσε σχετικά με τις οδηγίες του στις ομάδες για τις δυνατότητες περικοπής στους μισθούς των παικτών. Διαβάστε τα ποσοστά με βάση το ύψος του συμβολαίου.

Με τη δράση να έχει διακοπεί λόγω του κορωνοϊού γίνεται μεγάλη κουβέντα σχετικά με τις περικοπές που θα επιβληθούν στα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών των ομάδων. Ήδη αρκετές ομάδες έχουν ανακοινώσει συμφωνίες με τους παίκτες για «ψαλίδι» στους μισθούς τους.

Το ΒΑΤ τοποθετήθηκε επίσημα παρουσιάζοντας τις οδηγίες που έδωσε σχετικά με τις μειώσεις που μπορούν να επιβληθούν στα συμβόλαια των αθλητών. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

  • Για συμβόλαια που φτάνουν μέχρι τις 2.500 ευρώ το μήνα μπορεί να επιβληθεί μείωση το πολύ μέχρι 20%.
  • Αντίθετα, για συμβόλαια που ξεπερνούν τις 2.500 ευρώ το μήνα μπορεί να επιβληθεί αρχικά μείωση ύψους 50%, αλλά με δυνατότητα να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη έπειτα από συζητήσεις.

Τονίζεται ότι εφόσον αποφασίζεται το ακριβές ποσοστό, τότε το αρμόδιο όργανο θα λαμβάνει υπ’ όψιν μεταξύ άλλων την οικονομική κατάσταση του συλλόγου λόγω της κρίσης, τις ατομικές ανάγκες του αθλητή με βάση τα δεδομένα έξοδα ζωής του και το πώς πρόκειται να αξιοποιηθούν από τον σύλλογο τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τη μείωση.  

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button