Γενικά

Ξεκινούν τον Ιούνιο οι Πανελλήνιες

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις θα διεξαχθούν τον μήνα Ιούνιο και θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για επανέναρξη των σχολείων.

Στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης, καθώς και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Η υπουργός είπε ότι βρίσκεται σε τακτική συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και επισήμανε: «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια».

Το Υπουργείο αναμένει την επίσημη εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις και να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε επίσης ότι η επαναφορά θα γίνει σε μία «νέα κανονικότητα», η οποία θα διατρέχει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας των πολιτών και γι΄ αυτό το Υπουργείο θα φροντίσει να ενημερώσει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που θα πρέπει να λαμβάνουν στο εξής.

Τέλος, σχετικά με το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «η κάθε χώρα έχει τα δικά της δεδομένα και τις δικές της ιδιαιτερότητες».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button