Διεθνή

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Ενας από τους τρεις καλύτερους αγώνες μου»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίσθηκε καταπονημένος, αλλά εμφανώς ικανοποιημένος, μετά το τέλος του συγκλονιστικού ημιτελικού με τον Ράφα Ναδάλ, που βρήκε τον Σέρβο νικητή και με το «εισιτήριο στο χέρι» για τον αυριανό (16:00) τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

«Ήταν σίγουρα ο καλύτερος αγώνας που έπαιξα στο Ρολάν Γκαρός κι ένας από τους τρεις καλύτερους στην καριέρα μου, εάν λάβουμε υπ΄ όψιν την ποιότητα του τένις που παίχθηκε, το γεγονός ότι έπαιξα εναντίον του μεγαλύτερου αντιπάλου μου, ο οποίος κυριαρχεί για 15 και περισσότερα χρόνια, αλλά και λόγω της πολύ ηλεκτρικής ατμόσφαιρας. Και οι δύο λάβαμε μεγάλη υποστήριξη από το κοινό. Ηταν απλώς καταπληκτικό. Είναι μία από αυτές τις νύχτες και ένα από αυτά τα παιχνίδια που θα θυμάσαι για πάντα», σχολίασε ο «Νόλε» και αναφερόμενος στον τελικό, πρόσθεσε: «Προφανώς δεν είμαι φρέσκος εδώ τώρα. Αλλά έχω μιάμιση μέρα για να αναζωογονηθώ, να συγκεντρώσω το πνεύμα μου και να σκεφθώ τον επόμενο αντίπαλό μου. Θα απολαύσω για ακόμα λίγο αυτήν την νίκη. Δεν έχω πολύ χρόνο… Νομίζω ότι άξιζα να ξεκουρασθώ λίγο, χωρίς να σκεφτώ τον επόμενο αντίπαλο, ακόμα κι αν θα είναι ένας τελικός του Grand Slam. Θα έχω χρόνο να το σκεφτώ αύριο (σ.σ. σήμερα) το απόγευμα».

Οσον αφορά στον σπουδαίο αντίπαλο του, τον Ράφα Ναδάλ, ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, δεν δίστασε να «αποθεώσει» τον Ισπανό: «Είναι δύσκολο να βρεις λέξεις μεγαλύτερες από όλες τις υπερθετικές επιλογές για τις οποίες μπορείς να σκεφτείς τι πέτυχε ο Ράφα στον Ρολάν Γκάρρος. Είναι ο παίκτης που έχει κυριαρχήσει περισσότερο στην Ιστορία του Ρολάν Γκαρός. Είχε χάσει δύο φορές και τώρα τρεις, σε ολόκληρη την καριέρα του! Και παίζει εδώ για σχεδόν 20 χρόνια! Αυτοί οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Ο αριθμός των νικών του σε αυτά τα γήπεδα είναι απίστευτος. Κάθε φορά που πας στο γήπεδο δίπλα του, ξέρεις ότι είναι σαν να καλείσαι να ανεβείς το Έβερεστ»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button