Ποδόσφαιρο

Νικητής στη Ριζούπολη! Με “υπογραφή” Ιωάννου πήρε το τρίποντο (0-1) ο Άρης

Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League ο Άρης πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, πήρε το “διπλό” πηγαίνοντας στους 33 βαθμούς.

Πρώτο ημίχρονο

Ο αγώνας ανάμεσα σε Άρη και Απόλλωνα ξεκίνησε στη Ριζούπολη με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την πρώτη καλή φάση να έρχεται στο 11’ από πλευράς «κιτρινόμαυρων». Ο Μαντσίνι κέρδισε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Γκάμα εκτέλεσε θέλοντας να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα και κέρδισε το πρώτο κόρνερ.

Στο 14’ και ο Τζέγκο θέλησε να απειλήσει μετά από την όμορφη συνεργασία των Μπερτόγλιο και Σίλβα ο οποίος πάσαρε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Αυστραλό, εκείνος σούταρε όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βέρχουλστ.

ΓΚΟΛ για τον Άρη με τον Ιωάννου στο 18’ και 0-1!

Ο Άρης βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά δίχτυα τόσο γρήγορα τη φετινή σεζόν με τον Ιωάννου! Οι «κιτρινόμαυροι» που κέρδισαν κόρνερ από τα δεξιά στο 18’ με τον Γκάμα ο οποίος σέντραρε, την κεφαλιά έπιασε ο Μαντσίνι, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, έφτασε στον Μπερτόγλιο ο οποίος προσπάθησε με το κεφάλι αλλά και πάλι απομάκρυναν οι αμυντικοί, εν τέλει ο Ιωάννου ήταν εκείνος που «έσπρωξε» την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1!

Ο Απόλλωνας στην προσπάθεια του να απειλήσει και φυσικά να πετύχει γρήγορα την ισοφάριση έκανε την μεγαλύτερη μέχρι εκείνη την στιγμή φάση του στο 29’ με τον Φερνάντες από τα δεξιά, βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή απέναντι στον Σιαμπάνη, πλάσαρε όμως ο τερματοφύλακας του Άρη επενέβη σωτήρια και απέτρεψε το 1-1.

Στην επόμενη αμέσως φάση, η δράση μεταφέρθηκε στην άλλη εστία με τον Ντάνιελ Μαντσίνι να βγαίνει σχεδόν μόνος του απέναντι στον πορτιέρο του Απόλλωνα, έκανε ένα δυνατό σουτ, όμως η την μπάλα σταμάτησε ο Βερούλστ.

Ο Ντάουντα στο 39’ για τους γηπεδούχους σούταρε δυνατά λίγο πιο έξω από την μεγάλη περιοχή του Σιαμπάνη όμως η μπάλα κόντραρε στον Ροζ, ο Γάλλος αμυντικός θέλησε να ανέβει, πάσαρε στον Μαντσίνι όμως ο Αργεντίνος ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

Στο 45’ ο Σίλβα έφτασε μια «ανάσα» από το 0-2, μετά από μια πολύ όμορφη συνεργασία των Μαντσίνι και Ιωάννου, ο Αργεντίνος έστειλε την μπάλα προς τα δεξιά στην περιοχή που ήταν ο Πορτογάλος, εκείνος σούταρε όμως η μπάλα κόντραρε πάνω στον τερματοφύλακα και έφυγε στη συνέχεια κόρνερ!

  • Πρώτη κίτρινη κάρτα της αναμέτρησης δόθηκε στον σκόρερ του αγώνα, Ιωάννου για φάουλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ενώ λίγα λεπτά μετά «κιτρινίστηκε» και ο Φατιόν για ένα πολύ σκληρό φάουλ πάνω στον Λούκας Σάσα.

Μόλις 35 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Άρης απείλησε με τον Μπρούνο Γκάμα από τα αριστερά, ο οποίος σούταρε λίγο πιο έξω από την μεγάλη περιοχή όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Απόλλωνα.

Πολύ καλός ο Άρης στο πρώτο μέρος, έδειξε εξαρχής τις προθέσεις του, ήταν η ομάδα που είχε την ποιότητα, την κατοχή της μπάλας και ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα (μετά από τρία παιχνίδια σε αγώνα πρωταθλήματος), έκανε αρκετές τελικές προσπάθειες με τον Βερούλστ να «σώζει» τους γηπεδούχους.

Δεύτερο ημίχρονο

Με πολύ όμορφη συνεργασία και κυκλοφορία της μπάλας ο Άρης και πάλι κέρδισε ένα κόρνερ από τα αριστερά με τον Λούκας Σάσα ο οποίος βρήκε την μπάλα στην μικρή περιοχή όμως καθυστέρησε να σουτάρει με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ. Οι παίκτες του Άρη εκτέλεσαν με πάσα, όμως ο Μπερτόγλιο την έστειλε άουτ.

Για τα επόμενα 10 λεπτά οι γηπεδούχοι έδειχναν να «ανεβαίνουν» καθώς έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης όμως οι λάθος συνεννοήσεις μεταξύ των παικτών αλλά και τα κλεψίματα του Άρη κυρίως στη μεσαία γραμμή δεν άφηναν περιθώριο αντίδρασης.

Στο 55’ ο Απόλλωνας μετά από κόντρα κέρδισαν το πρώτο κόρνερ για τους ίδιους στον αγώνα όμως οι αμυντικοί του Άρη απομάκρυναν με δυσκολία.

  • Στο 63’ ήρθε η πρώτη αλλαγή της αναμέτρησης και αυτή από πλευράς Άρη. Ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο γήπεδο τον Κάτσε στη θέση του Σίλβα θέλοντας να ενισχύσει περισσότερο τη μεσαία γραμμή των «κιτρινόμαυρων».

Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Απόλλωνας με καλή κυκλοφορία από τα δεξιά απείλησε με τον Μπαξεβανίδη ο οποίος σέντραρε όμως ο Δεληζήσης ήταν εκεί και έδιωξε μακριά σε πλάγιο. Ο Βιντλής προσπάθησε στο 65’ να αιφνιδιάσει με σέντρα σουτ από τα αριστερά τον Σιαμπάνη ωστόσο η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

  • Στο 73’ έγιναν οι επόμενες δύο αλλαγές για τον Άρη με τον Άκη Μάντζιο να περνά στον αγωνιστικό χώρο τους Γκαρσία και Μάνο στις θέσεις των Σίλβα και Μπερτόγλιο. Ο Αργεντίνος μπήκε στη θέση «10», ο Μάνος στην κορυφή της επίθεσης ενώ ο Μαντσίνι πέρασε στα αριστερά.

Ήταν εμφανές πως στα τελευταία λεπτά ειδικά μετά το 60’ ο Απόλλωνας είχε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και ήταν η ομάδα που προσπαθούσε περισσότερο χωρίς ωστόσο να βρει την μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Από την άλλη πλευρά ο Άρης αν και στο πρώτο μέρος ήταν ο κυρίαρχος, στο δεύτερο έδειξε κάπως να οπισθοχωρεί λόγω του γκολ αλλά και λόγω της κούρασης στη μεσοεπιθετική κυρίως γραμμή.

Πολύ καλή φάση για τον Άρη στο 79’ με τον Μαντσίνι από τα αριστερά που πήρε την μπάλα και ανέβηκε πολύ γρήγορα, πέρασε δύο αμυντικούς, μπήκε στη μικρή περιοχή όμως ο Βέλγος τερματοφύλακας των γηπεδούχων έβαλε «στοπ».

Ο Ντάουντα στο 85’ βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση μετά από κακή απομάκρυνση του Άρη μέσα στη μικρή περιοχή του Σιαμπάνη, ο παίκτης των γηπεδούχων «έπιασε» την κεφαλιά από την σέντρα όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Άρη.

  • Στο επόμενο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους με τον Σάκιτς να παίρνει τη θέση του Μαντσίνι και ο Λόπεθ τη θέση του Ιωάννου.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα (τέσσερα λεπτά), πολλές κόντρες αλλά και μονομαχίες στη μεσαία κυρίως γραμμή ανάμεσα στις δύο ομάδες, ωστόσο το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Διαμαντόπουλο να σφυρίζει την λήξη του αγώνα και τον Άρη να παίρνει ένα πολύ σημαντικό διπλό!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button