ΔιεθνήΜπάσκετ

Νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ολυμπιακός έκανε το δύο στα δύο επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην κανονική περίοδο φέτος! Μετά το 89-87 στην 3η αγωνιστική στο Wizink Center, τη νίκησε και στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά πολύ πιο άνετα, με 73-60, για την 20ή αγωνιστική.

Η ομάδα του Πειραιά στέρησε τη… μοναξιά της κορυφής από τη «βασίλισσα» και την «έπιασε» στο «ρετιρέ» με 13-7, όπου έχει  δημιουργηθεί τετραπλή ισοβαθμία (Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Φενερμπαχτσέ και Μπαρτσελόνα), μετά τις νίκες των δύο τελευταίων επί των Μονακό και Μπασκόνια αντίστοιχα.   

Ενέργεια, πάθος, ταχύτητα από το πρώτο δευτερόλεπτο και άμυνα «γρανίτης» ήταν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων». Αν και είχαν περιόδους αστοχίας, παρά τα ελεύθερα σουτ που δημιουργούσαν στην επίθεση, οι παίκτες του Μπαρτζώκα διόρθωναν στο άλλο μισό του παρκέ για να οικοδομήσουν διψήφια διαφορά (40-30) στις αρχές της 3ης περιόδου. Έκτοτε, ο Ολυμπιακός, με ομαδική προσπάθεια, δεν απειλήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Ο Τόμας Ουόκαπ έκανε ρεκόρ πόντων με τη φανέλα του Ολυμπιακού στη Euroleague φέτος, με 18, ενώ το ρεκόρ του στη διοργάνωση είναι οι 19 πόντοι από τις 9/1/2020 στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο Σάσα Βεζένκοφ, παρά τα 0/6 τρίποντα πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ, ο Τάρικ Μπλακ έκανε απίστευτη δουλειά στη ρακέτα με 9 ριμπάουντ (και 5 πόντους), σταθερή αξία ο Κώστας Σλούκας με 11 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Σακίελ ΜακΚίσικ είχε συγκομιδή 8 πόντους, τους οποίους πέτυχε σε καθοριστικά σημεία. 

Οι Ουόλτερ Ταβάρες και Ντζάναν Μούσα σημείωσαν από 12 πόντους για τη Ρεάλ Μαδρίτης που είχε 3/25 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-28, 54-44, 73-60

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button