Ποδόσφαιρο

Μπούργος: Το “ταμείο” του πρώτου μήνα

Η “ακτινογραφία” της παρουσίας του στον Άρη, έναν μήνα ακριβώς από το ντεμπούτο του

Ήταν 23/2 όταν ο Άρης υποδεχόταν τον Ατρόμητο και έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο των “κιτρίνων” ο Χερμάν Μπούργος. Σήμερα (23/3), συμπληρώνεται ακριβώς ένας μήνας από την πρώτη επίσημη παρουσία του Αργεντινού ως head coach του Άρη. Με αφορμή αυτό, ας δούμε τι έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα.

Ο Άρης στα πρώτα 8 ματς πρωταθλήματος του 2022: 9 βαθμούς

Ο Άρης με Μπούργος σε 5 ματς: 10 βαθμούς

Πάντα, όταν αναλαμβάνει ένας προπονητής, το ζητούμενο είναι η μια καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Με τον Μπούργος σε πέντε αγώνες στον πάγκο, ο Άρης είχε τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Δηλαδή, οι “κίτρινοι” “μάζεψαν” 10 βαθμούς από το σύνολο των 15 βαθμών που είναι το ανώτατο όριο, σε πέντε ματς. Μιας και αναφερόμαστε στη βαθμολογική συγκομιδή, πριν αναλάβει ο Μπούργος την τεχνική ηγεσία, ο Άρης μέσα στο 2022 στα πρώτα 8 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε συγκεντρώσει 9 βαθμούς. Έναν (βαθμό) λιγότερο, δηλαδή, σε σχέση με τους 10 βαθμούς που έχει με τον Μπούργος -ως head coach- σε 5 αγώνες.

Αν δεν υπήρχε η διαιτησία…

Όσον αφορά την βαθμολογική συγκομιδή, θα μπορούσε ήταν καλύτερη με τον Μπούργος στον πάγκο, αν δεν υπήρχε ο παράγοντας διαιτησία. Αυτή, τόσο στο ματς (πλέι οφ) με τον Ολυμπιακό όσο και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν κακή. Οι ρέφερι των συγκεκριμένων αγώνων αλλά και οι υπεύθυνοι των VAR αδίκησαν ξεκάθαρα τον Άρη, που άσχετα με την όποια αγωνιστική του εικόνα, έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται για τις απώλειες βαθμών απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η αντιμετώπιση της διαιτησίας, επί των ημερών του Μπούργος, δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε ούτε με τον Αστέρα και τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά σε αυτά τα ματς οι “κίτρινοι” πήραν την νίκη.

Ο Άρης στα 8 πρώτα ματς πρωταθλήματος το 2022: “Άσφαιρος” στα έξι από αυτά

Ο Άρης με Μπούργος σε 5 ματς: 1,6 γκολ ανά αγώνα

Ένα πρόβλημα που είχε να διαχειριστεί ο Μπούργος όταν αναλάμβανε τον Άρη, ήταν το κομμάτι του σκοραρίσματος. Οι “κίτρινοι” δεν έβρισκαν με… τίποτα δίχτυα και ήταν “άσφαιροι” στα 6 από τα 8 πρώτα ματς πρωταθλήματος του 2022. Με τον Μπούργος ως head coach, ο Άρης σε πέντε παιχνίδια σκοράρει μέσο όρο 1,6 γκολ (σ.σ. συνολικά 8 τέρματα σε 5 παιχνίδια). Στους πρώτους τέσσερις αγώνες του Αργεντινού στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο, δηλαδή αυτούς με τον Ατρόμητο, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό (εντός και εκτός), ο Άρης βρήκε τους απαραίτητους χώρους και ήταν ξεκάθαρα βελτιωμένος στον τομέα της επίτευξης γκολ, έχοντας 2 τέρματα ανά ματς.

Αυτό που καλείται να βελτιώσει

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Μπούργος ουσιαστικά “συνάντησε” για πρώτη φορά το πρόβλημα του Άρη απέναντι σε κλειστές άμυνες. Η ομάδα του Γιοιβάνοβιτς έδωσε μεγάλο βάρος στα μετόπισθεν και οι “κίτρινοι” δεν βρήκαν χώρους. Αυτό είναι κάτι στο οποίο ο Αργεντινός θα πρέπει να βρει “αντίδοτο”, μιας και είναι πιθανό ο Άρης να βρεθεί ξανά απέναντι σε τέτοιες συνθήκες, δηλαδή ο αντίπαλος του να “κλειστεί”. Μη ξεχνάμε, ότι ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και η λογική λέει πως το σύνολο του Μεταξά θα… θυμίσει αυτό του Γιοβάνοβιτς όσον αφορά την σημασία στα μετόπισθεν. Οπότε, ο Άρης καλείται να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button