ΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Μπουτοβίνος: “Μέσα Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης θα είναι έτοιμος να ξανά φορέσει την φανέλα του Άρη”

Ο φυσιοθεραπευτής του μπασκετικού Άρη Αλέξανδρος Μπουτοβίνος που έχει αναλάβει και την εκγύμναση του Δημήτρη Ανάκογλου, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press» και  μίλησε σχετικά με την ανάρρωση του ποδοσφαιριστή αλλά και τον βαθμό ετοιμότητας του.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για την ανάρρωση του Δημήτρη Ανάκογλου μετά τον τραυματισμό του:

Πραγματικά ο Δημήτρης αξίζει το Όσκαρ ατυχίας, γιατί πέρα από τον τραυματισμό που είχε στα μέσα Απριλίου με την ρήξη χιαστού, ήταν ένας δύσκολος τραυματισμός και για όλους τους αθλητές ανεξαρτήτου αθλήματος, είχε την ατυχία μέσα στην αποκατάσταση του να πάθει μια κάκωση στο μόσχευμα και αυτό τον πήγε λίγο πιο πίσω.

Οπότε ήρθε σε εμένα ο παίκτης και σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο της  ΠΑΕ Άρης τον κύριο Πανταζή, καθώς και τον γυμναστή της ομάδας, αρχίσαμε μια αποκατάσταση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο.

Ο Δημήτρη έχει φάει σίδερο κυριολεκτικά, το καλό είναι ότι την περασμένη εβδομάδα κάναμε και την  ισοκινητική μέτρηση και τα αποτελέσματα του είναι καλύτερα, από αυτά που είχε πριν τον τραυματισμό του, δηλαδή στην αρχή της προετοιμασίας είχε κάνει μέτρηση και είναι καλύτερη αυτή που κάναμε τώρα από αυτήν που έκανε πριν καν τραυματιστεί.

Καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και κάνει καθημερινά διπλές προπονήσεις, γυμναστήριο, γήπεδο αποκατάστασης στην άμμο, δεν μπορείτε να φανταστείτε, ο Δημήτρης θέλει τόσο πολύ να γυρίσει και έχει βάλει τόση ενέργεια και προσπάθεια που πραγματικά δεν έχω συναντήσει σε έναν αθλητή τόση προσήλωση σε αυτό που κάνει.

Πλέον τον βλέπω καθημερινά που είναι οικογένεια, όταν ξυπνάς το πρωί κάνεις προπόνηση πάει μετά με την ομάδα κάνει κάποια πράγματα τα οποία έχουμε βάλει, ξανά το απόγευμα έρχεται κάνουμε γυμναστική, είμαστε σχεδόν όλη μέρα μαζί.

Πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ομάδα:

Ήδη κάνει πολλά πράγματα, τα κριτήρια της επιστροφής τα πληροί, απλά εμείς δίνουμε περισσότερο χρόνο κυρίως σε θέμα ψυχολογίας, για να μπορεί ο ίδιος να μπει σε πιο δυνατές φάσεις, κάνει κάποια κομμάτια με την ομάδα στην προθέρμανση και σιγά σιγά θα αρχίσει να μπαίνει κανονικά.

Μέσα Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου ο Δημήτρης θα είναι έτοιμος να ξανά φορέσει την φανέλα.

Για το θέμα της ψυχολογίας του παίκτη :

Ο Δημήτρης είναι ένας πάρα πολύ δυνατός  χαρακτήρας και το έχει αποδείξει πολλές φόρες, αλλά όταν ήρθε στην αρχή της αποκατάστασής, ήταν λίγο φοβισμένος αλλά με αυτά που έδειξε και μου είπε σε συζητήσεις που κάναμε, δεν μπορώ να πω πόσο σκληρός και πόσο θαρραλέος είναι.

Στο γυμναστήριο που πηγαίνουμε να κάνουμε αποκατάσταση δεν τον αφήνουν,  γιατί πηγαίνουν γύρω του και τον ρωτάνε πότε θα επιστρέψεις και μου λένε να ξέρεις το αριστερό του πόδι έχει επάνω αυτοκόλλητο και δεν του φεύγει η μπάλα και τον κοιτάω και του λέω όντως τώρα; εντάξει τον πειράζω και λίγο και μου λέει δεν ξέρεις εσύ αγόρι μου μπασκετικός είσαι.

Για την ομάδα μπάσκετ:

Ευτυχώς πάνε όλα καλά , σε θέματα υγείας πάμε καλά, ο κύριος Ζάλογγος  δουλεύει πάρα πολύ με τα παιδιά σε συνεργασία και με τον κόουτς και έχουμε και εμείς τον δικό μας μαραθώνιο και προσπαθούμε όσο μπορούμε.

Έχει μεγάλη επιβάρυνση η ομάδα μπάσκετ και όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά, όταν είσαι σε ένα αεροπλάνο κατεβαίνεις, ανεβαίνεις, καθυστερήσεις, από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο, να γυρίσεις πίσω, να τα κάνεις όλα αυτά, συν την επιβάρυνση του αγώνα και της προπόνησης είναι μεγάλο φορτίο για τα παιδιά.

Χτύπα ξύλο δεν υπάρχει κανένας σοβαρός τραυματισμός. Μιλάμε για άψογους επαγγελματίες όλοι τους από τον πρώτο μέχρι και  τον τελευταίο.

Κάναμε την πρωινή μας την προπόνηση, θα ετοιμαστούμε και σιγά σιγά θα πάρουμε τον δρόμο. Κάθε νίκη φέρνει και ευτυχία και θέλουμε να φέρουμε πίσω και άλλα χαμόγελα.

Για την ονομαστική γιορτή του Λευτέρη Μποχωρίδη:

O Λευτέρης κέρασε όλα τα παιδιά και επιφυλάχτηκε να μπορέσει να κεράσει και μια παραπάνω νίκη μετά την Πολωνία.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button