Ποδόσφαιρο

Μονεμβασιώτης: “H Nova έδινε στον Καρυπίδη 600.000 ευρώ, ούτε για… κάλτσες δεν φτάνουν και ο κόσμος θέλει τον Μαραντόνα”!

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Για το πρωτάθλημα είπε:

Είμαστε δύο εβδομάδες πριν την προετοιμασία της ομάδας μας και δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι όταν δεν ξέρουμε σε τι πρωτάθλημα θα παίξουμε. Πόσες ομάδες θα είμαστε, πόσοι θα παίξουν, ποιος θα είναι ο ανταγωνισμός αν έχουμε ή δεν έχουμε τηλεοπτικά. Περιμένουμε να μας πει ο Υπουργός αύριο ποιες είναι τελικά οι προθέσεις του για να τις αξιολογήσουμε.

Και εμείς από την μεριά μας δεν πάμε να παίξουμε ένα πρωτάθλημα 20 ομάδων. Φανταστείτε να αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα παίξουν σε πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών γιατί θα χωριστούν στα δύο οι 20 ομάδες, σε δύο γύρους και θα παίξουν σε 18 παιχνίδια και μετά αυτοί οι οποίοι είναι στους 10 και κάτω θα πέφτουν κατηγορία. Οι 10 πρώτοι θα παίξουν και άλλα παιχνίδια για να πάρουν το πρωτάθλημα.

Για το ποια είναι η γνώμη τους για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και τα τηλεοπτικά είπε:

Εμείς διαφωνούμε κάθετα με τον Υπουργό. Διαφωνούμε με όλο το σχέδιο του Υπουργού. Εμείς ήμασταν οι πρώτοι που προτείναμε ένα σχέδιο με 16 ομάδες. Πιστεύουμε ότι ο Υπουργός θέλει να βοηθήσει το ποδόσφαιρο αλλά να έχει καλύτερο σχέδιο από αυτό που έχει αυτή την στιγμή.

Καταθέσαμε ολόκληρο σχέδιο με 16 ομάδες. Από τις 16 ομάδες να πέσει η τελευταία ομάδα. Η 2η με την 3η να παίζει μπαράζ με την 2η και την 3η της Β Εθνικής, να αποκτήσει αξία και το πρωτάθλημα της Football League. Μέσα από τα χρήματα τα οποία έχει προτείνει εκείνος να μην διασαλευτούν τα χρήματα των τεσσάρων μεγάλων ομάδων οι οποίες ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν θέματα αξεπέραστα και έτσι ενδεχομένως να μη προχωρήσει το σχέδιο αυτό. Δηλαδή ξεκαθαρίζουμε και λέμε ότι αν υπάρχουν 70 εκατομμύρια για τι ποδόσφαιρο τα 25 πρέπει να πάνε στις τέσσερις μεγάλες γιατί τόσο έχουν περίπου τα τηλεοπτικά.

Διάβασα να λένε φίλαθλοι του Άρη ότι και εμείς μεγάλη ομάδα είμαστε και γιατί στο σχέδιο Μονεμβασιώτη δεν μας έχει συμπεριλάβει και εμάς. Η ομάδα που σήμερα είναι μεγάλη ομάδα έχει μηδέν συμβόλαιο. Δυστυχώς τα τηλεοπτικά τα ρυθμίζουν άλλοι. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να μεγαλώσει ο ανταγωνισμός δίνοντας και κάποια χρήματα στις 12 υπόλοιπες ομάδες. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν πάρει 7 εκατομμύρια τηλεοπτικά και άλλες που έχουν πάρει 1-1,5 εκατομμύριο, αυτό δεν είναι πρωτάθλημα.

Για το στοίχημα είπε:

Σήμερα οι ανώνυμες εταιρείες κι της Α και της Β εθνικής χρησιμοποιούνται από το στοίχημα. Οι παίκτες παίρνουν στοίχημα είτε κερδίζουν είτε χάνουν, το κράτος παίρνει φόρους από το στοίχημα και οι στοιχηματικές παίρνουν κέρδη. Το προϊόν αυτό το έχουν βάλει οι ομάδες ή οι πρόεδροι. Αυτές οι ομάδες παίρνουν 0. Είναι υποχρεωμένο το κράτος να θεσπίσει νομοθεσία όπου αυτοί βγάζουν πλούτο από το ποδόσφαιρο να βγάλει ένα ποσοστό στις ομάδες που θα συντηρηθούν και αυτές.

Τα τηλεοπτικά στην Ισπανία με υπερομάδες υπάρχει κεντρική διαχείριση. Στην Ιταλία επίσης το ίδιο. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουν να βοηθήσουν να πετύχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί αυτό που θέλουν. Πέρυσι δεν έγινε πρόταση από τηλεοπτικό σταθμό να γίνουν οι ομάδες 12; Έγινε. Το ποδόσφαιρο το απέδειξαν το σχέδιο και έρχονται φέτος να το κάνουν με άλλο τρόπο δηλαδή κόβουν χρήματα, κάνουν συμβόλαιο τους 16 και στους 9 και προσπαθούν να πάνε σε πρωτάθλημα 19 ομάδων.

Με πόσα χρήματα οι 7 θα είναι ευχαριστημένοι είπε:

Καταρχήν οι 7 δεν διεκδικούν χρήματα. Οι ομάδες διεκδικούν να πάρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο το οποίο θα είναι της τάξεως των 16-17 εκατομμυρίων, οι υπόλοιπες 9 έχουν συμφωνήσει περίπου 28 με 30 εκατομμύρια. Το εύκολο είναι πως θα τα μοιράσουμε μεταξύ μας, το δύσκολο είναι να το θεσπίσουν γιατί τώρα όλοι ασχολούνται με την εξυγίανση ποδοσφαίρου.

Ότι και να πει ο Υπουργός δεν μετράει μόνο η δική του γνώμη αλλά και των υπολοίπων. Εμείς χθες ψηφίσαμε λευκό και το κάναμε αυτό γιατί οι μεγάλες ομάδες πήραν τα πολλά χρήματα και οι μικρές δεν έχουν συμβόλαιο. Δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα γιατί εμείς δεν έχουμε τηλεοπτικά συμβόλαια. Θέλουμε να πάμε σε μία διαπραγμάτευση που ενδιαφέρονται ώστε να βρεθεί μία λύση.

Για το αν θα πάρει μία απόφαση είπε:

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο υπουργός αυτό που ξέρω είναι ότι κρατάει μία βόμβα στα χέρια του και δεν έχει καταλάβει ότι θα σκάσει στα χέρια του. Αύριο θα πάμε να ακούσουμε το σχέδιο του υπουργού το οποίο το ξέρουμε και η απάντηση θα είναι όχι. Εμείς ελπίζουμε να κάνει νέες προτάσεις.

Για τον Καρυπίδη είπε:

Ο πρόεδρος του Άρη πήγε με τις άλλες ομάδες γιατί του πρότειναν συμβόλαιο από την NOVA με 600 χιλιάδες και με αυτά ο πρόεδρος του Άρη παίρνει μόνο κάλτσες. Και οι φίλαθλοι του Άρη περιμένουν να πάρει τον Μαραντόνα για την ομάδα.

 

Εδώ έχουμε μία χώρα πτωχευμένη και οι φίλαθλοι έχουν απαιτήσεις από τους προέδρους, να παίρνουν όσο γίνεται καλύτερους ποδοσφαιριστές, να κάνουν καλύτερη ομάδα χωρίς να υπάρχει συμμετοχή στο οικονομικό. Οι ομάδες στο εξωτερικό είναι κερδοφόρες από την φύση τους, από τα εισιτήρια και τα τηλεοπτικά. Οι τέσσερις μεγάλες ομάδες μαζί με τον Παναθηναϊκό έχουν τις ίδιες επιδιώξεις, να πάρουν το πρωτάθλημα και πέρα από αυτό θέλουν και τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ. Αυτοί δεν ασχολούνται αν θα πάρει ο Απόλλωνας 1 εκατομμύριο ή 2-3 ο Άρης. Πρέπει να έρθει το κράτος και να κάνει την ρύθμιση, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα έσοδα που θα πηγαίνουν από τον μικρό στον μεγάλο. Έρχεται η μεγάλη ομάδα παίρνει 7 εκατομμύρια και ο Απόλλωνας παίρνει 0. Το πρόβλημα δεν είναι οι 4 μεγάλοι αλλά οι 12 μικροί γιατί αν πήγαιναν να πουν ότι εμείς δεν ξαναπαίζουμε θα αναγκαζόντουσαν να το φτιάξουν μέσα σε 1 ώρα. Τώρα παρακαλάν τον υπουργό, τους υπόλοιπους προέδρους και καταλήγουμε στο τέλος σε μία εξάρτηση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button