Ποδόσφαιρο

«Μην πυροβολείτε τον πιανίστα»

O Άρης έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα στην χθεσινή πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Super League Interwetten, ένα μέχρι το 70΄ που είναι αυτό που κανείς δεν… θέλει και εκείνο του τελευταίου εικοσάλεπτου που είναι αυτό που χρειάζεται.

Όπως και να έχει οι επιλογές του συστήματος, οι ποδοσφαιριστές που θα χρησιμοποιηθούν αλλά και οι αλλαγές μέσα σε ένα παιχνίδι είναι έργο του προπονητή. Ο Μίχαελ Ένινγκ χρεώνεται την πολύ κακή εμφάνιση μέχρι το 70΄ λεπτό, που ο Άρης ήταν πίσω στο σκορ, πιστώνεται όμως ότι και με τις αλλαγές του σε πρόσωπα και σύστημα ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση.

Ένας αγώνας είναι μια σύνθεση διαφορετικών πραγμάτων και σίγουρα δεν είναι μονοδιάστατος. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τον αλλάξεις, να τον κερδίσεις ή να το χάσεις αλλά το ζητούμενο είναι το τελευταίο… χειροκρότημα, που στην χθεσινή περίπτωση, ήταν δυνατό και εκφραστικό.

Ο Γερμανός τεχνικός κατάφερε χθες να δώσει τα εφόδια στους ποδοσφαιριστές του ώστε να ξεκινήσουν με το «δεξί» και σίγουρα έχει την απαραίτητη πίστωση χρόνου ώστε να αποδείξει πως οι σκέψεις του είναι σωστές. Όποιος απαιτεί από την ομάδα, στο πρώτο της παιχνίδι να είναι πλήρως έτοιμη, μάλλον δεν το… κατέχει.

Ο Άρης πρέπει να είναι πλήρως συγκεντρωμένος στον επερχόμενο ευρωπαϊκό αγώνα με την Κόλος Κοβαλίβκα, χωρίς να υπάρχουν παράπλευρες… συζητήσεις αλλά μόνο επικέντρωση στην πρόκριση.

Όποτε, «μην πυροβολείτε τον πιανίστα, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί» όσο ακόμη είμαστε στις πρώτες νότες μιας σύνθεσης…

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button