Μπάσκετ

Με «αυτοκρατορικό» δεύτερο ημίχρονο ο Άρης κέρδισε την ΆΕΚ (64-62)

Ο Άρης υποδέχτηκε την  ΑΕΚ σε ένα καυτό «Nick Galis Hall» και την κέρδισε με 64-62.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στο παιχνίδι κάπως νωχελικά δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Αθηναϊκή ομάδα να έχει τον πρώτο λόγο στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη στο πρώτο ημίχρονο «έψαχνε» να βρει τον καλό της εαυτό, αφού επιθετικά δεν μπορούσε να βρει ρυθμό ενώ αμυντικά δεν μπορούσε να κλείσει σωστά τους χώρους στους παίκτες της ΑΕΚ και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε βρίσκοντας τον Άρη πίσω στο σκορ με 27-34.

Λύσεις έδωσε ο Μπένσον στην πρώτη περίοδο, απειλώντας από μέση απόσταση, αλλά η λειτουργία του Άρη συνολικά δεν έπειθε κανέναν απέναντι σε μια ΑΕΚ που ήταν καλύτερη στο παρκέ και είχε σε πολύ καλή μέρα τους Λαρεντζάκη και Γκριν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες του Άρη να δείχνουν μεγαλύτερη ενέργεια και να καταφέρνουν να πάρουν τα ηνία του αγώνα βρίσκοντας πρώτα από όλα τον ρυθμό τους στην επίθεση και έπειτα παίζοντας την σκληρή και επιτυχημένη άμυνα που έχουν δείξει ότι μπορούν να παίξουν. Ο «Αυτοκράτορας» ξύπνησε, πείσμωσε και έδειξε ότι από το «κάστρο» του δεν φεύγει κάνεις «ατιμώρητος». Οι κίτρινοι γύρισαν το ματς μέσα από την άμυνά τους. Περιόρισαν την ΑΕΚ στον ένα πόντο στο πρώτο πεντάλεπτο, προηγήθηκαν με 37-35 και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Θα μπορούσαν να είχαν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στο επιθετικό κομμάτι. Η ΑΕΚ με τον Γκριν ισορρόπησε από άποψη ρυθμού, προηγήθηκε με 43-46 (28’), αλλά ο Αθηναίου με… τετράποντο (οι πρώτοι του πόντοι στο ματς) έβαλε τον Άρη και πάλι μπροστά (47-46 στο 29’ και 48-47 στο 30’).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε καλά για τον Άρη που προηγήθηκε με 51-49 και 53-51, αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει… Ο Βασιλόπουλος που είχε δώσει πολλές λύσεις αμυντικά χρεώθηκε με 4 φάουλ στο 33’, όμως ο Αθηναίου ήταν αυτός που πήρε μπροστά και συνεχόμενα τρίποντα διατήρησε το προβάδισμα του Άρη. Αρχικά έγραψε το 56-53 (34’) και λίγο αργότερα έκανε το 59-57 (36’), ενώ νέο τρίποντο του Μπελ διαμόρφωσε το 62-57 (3:14).

Η 12αδα της ΑΕΚ: Ελονού(1), Τζέιμς(8), Γκριν(17), Ξανθόπουλος, Σάκοτα(6), Τσαλμπούρης, Άτιτς, Λαρεντζάκης(11), Μπάρλοου(11), Μωραϊτης, Μαυροειδής(6), Σι(2).

Η 12αδα του Άρη: Φλιώνης(4), Βον(10), Τσαϊρέλης, Πουλιανίτης, Μούρτος(2), Αθηναίου(10), Μοράντ(2), Βασιλόπουλος(2), Πέτγουεϊ(6), Γουίβερ(9), Μπένσον(12), Μπελ(7).

Η πεντάδα της ΑΕΚ: Ξανθόπουλος, Λαρεντζάκης, Μπάρλοου, Τζέιμς, Μαυροειδής.

Η πεντάδα του Άρη: Φλιώνης, Αθηναίου, Γουίβερ, Τσαϊρέλης, Μοράντ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button