Ποδόσφαιρο

Με άρωμα επανάστασης η επιστροφή

Ζωγραφισμένο ήταν το χαμόγελο στο πρόσωπο των παικτών του Άρη για τη μαθηματική επίτευξη της ανόδου, η οποία είχε και άρωμα από την ελληνική επανάσταση καθώς πανηγύριζαν κάτω από τους ήχους του ύμνου του Καραϊσκάκη!!! 

Κόσμος και ποδοσφαιριστές πανηγύρισαν μαζί την επιστροφή της ομάδος στη φυσική της θέση. Μετά από 4 χρόνια περιήγησης και απαξίωσης, ο Άρης… γύρισε εκεί που ανήκει!

Με τους Πασχάλη Κάσσο και Ούγκο Σόουζα να διαμορφώνουν το τελικό 2-0 επί της ΑΕ Καραϊσκάκης, οι «κίτρινοι»… κλείδωσαν και μαθηματικά την επιστροφή τους στην Σούπερ Λίγκα από την οποία λείπουν από το 2014!

Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της Football League, ο Άρης εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό του στη Σούπερλιγκα. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού χρειαζόταν δύο βαθμούς για να διασφαλιστεί και να δώσει φυσικά τυπικά χαρακτήρα στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Το κατάφερε νικώντας τον Καραϊσκάκη όπου στο πρώτο ημίχρονο μετουσίωσε την υπεροχή του και στο δεύτερο έκανε διαχείριση αποτελέσματος.

Ο έντονος ρυθμός του παιχνιδιού πρόσφερε ένα «γεμάτο» πρώτο ημίχρονο καθώς είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν σ’ αυτό το διάστημα από έξι τελικές φάσεις. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Καραϊσκάκης ήταν απειλητικός στις επιθετικές προσπάθειες του και βασίστηκε κυρίως σε κάποια ξεσπάσματα σουτ εκτός της περιοχής, αλλά σε όλες τις προσπάθειές του ο Καντιμοίρης είχε σωστές τοποθετήσεις.

Στο 4ο λεπτό, δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Άρη σε χτύπημα που δέχθηκε εντός της περιοχής ο Ούγκο Σόουζα. Οι «κίτρινοι» μετουσίωσαν την υπεροχή τους στο 13’ όπου ο Κάσσος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και από το ύψος του πέναλτι με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα(1-0). Ο Βαγγέλης Πλατέλλας ήταν και πάλι ο ιθύνων νους για τους Θεσσαλονικείς, θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ αλλά στην πρώτη απόπειρά του δεν του το επέστρεψε ο Μέλκας, ενώ στη δεύτερη είδε την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Καραϊσκάκη.

Στο 44ο λεπτό ο Ούγκο Σόουζα σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ που είναι το τέταρτο φετινό του. Ο Μπαργκάν είδε τον Πορτογάλο στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, έκανε τη σέντρα ακριβείας και ο Πορτογάλος με γυριστό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του(0-2).

Ο Άρης κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησε περισσότερο να διαχειριστεί το αποτέλεσμα. Επί της ουσίας όμως και με εξαίρεση ένα σουτ του Χούσου στο 63ο λεπτό είχαν μεν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν όχι όμως και τις κλασικές ευκαιρίες.

Γενικώς, το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, ουσιαστικά χαμήλωσε τον ρυθμό του αγώνα, ειδικά στο τελευταίο 20πτο της αναμέτρησης, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ευαγγέλου στο 88ο λεπτό.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ρανγκέλοφ(Καραϊσκάκης), Βαλεριάνος, Κάσσος(Αρης).

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ(Παπαβασιλείου): Μέλκας(46’ Ραχιώτης), Παπανίκου, Μπεκατώρος, Καραγιαννίδης, Θεολόγου(38’ Νικολόπουλος), Μακρής, Χούσος, Ψιάνος, Δημητριάδης(69’ Ευαγγέλου), Ρανγκέλοφ, Λουκίνας.

ΑΡΗΣ(Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Νίκιτς, Ιντζόγλου, Κάσσος, Μπαργκάν(82’ Μουμίν), Πλατέλλας(72’ Πασάς), Διαμαντόπουλος(86’ Μπαστακός).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button