Ποδόσφαιρο

Ματίγια: “Στον Άρη πέρασα ίσως την καλύτερη φάση της καριέρας μου, ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη”

Στην εκπομπή του Yellow Radio 101.7 , “Μ’όποιον δάσκαλο καθίσεις” με τον Γιάννη Δασκάλου, φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής και αρχηγός του Άρη, Χαβιέ Ματίγια.

Για το νεογέννητο παιδί του:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι και εγώ και η γυναίκα μου, κοιμόμαστε λιγότερο αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι το καλύτερο συναίσθημα στη ζωή νομίζω. Όλοι στην ομάδα εκείνη τη χρονιά γίναμε μπαμπάδες, ο Σάσα, ο Λόπεθ, ο Μαντσίνι, ο Γκάμα είχαν γεννήσει ένα χρόνο πριν, ο Ματέο περιμένουν, ο Σούντγκρεν.”

Για το αν του λείπει ο Άρης, οι φίλοι της ομάδας και η Θεσσαλονίκη:

“Φυσικά και μου λείπουν, νομίζω πως στον Άρη ήταν ίσως η καλύτερη τετραετία της καριέρας μου μαζί με τα χρόνια μου στη Βιγιαρεάλ και στη Μπέτις, πιστεύω πως έδωσα ό,τι μπορούσα στην ομάδα. Όλοι ξέρουν πως αγαπώ τον Άρη, για κάποιους λόγους δε μπόρεσα να συνεχίσω, αλλά δεν πειράζει, πλέον είμαι σε μια άλλη ομάδα, στον Βόλο και στον Άρη εύχομαι να κερδίσει όλα τα παιχνίδια του στη σεζόν, αλλά δε μπορώ ως επαγγελματίας να ευχηθώ να κερδίσει στο μεταξύ μας παιχνίδι.”

Η γνώμη του για το παιχνίδι της Κυριακής Βόλος-Άρης:

“Μετά τις διακοπές λόγω των εθνικών, πάντα υπάρχει ενδιαφέρον, πολλές ομάδες έχουν απουσίες και προπονούνται με λιγότερους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι πολύ έντονο συναισθηματικά, θα είναι η πρώτη φορά που θα είμαι αντιμέτωπος του Άρη, ίσως μπερδέψω τα χρώματα (είπε χαριτολογώντας), αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αυτές είναι οι στιγμές που πρέπει να είσαι επαγγελματίας.

Θα είναι μια καλή ευκαιρία να χαιρετήσω πολλούς φίλους μου από την ομάδα, αλλά όταν ξεκινήσει το παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε επαγγελματίες, μέσα στο παιχνίδι θα υπερασπιστώ τα χρώματα της ομάδας του Βόλου, όπως θα κάνουν και οι ποδοσφαιριστές του Άρη, αλλά εκτός αγώνα θα συνεχίζω να υποστηρίζω τον Άρη.”

Παράλληλα, ο Ματίγια δεχόταν πολλά μηνύματα αγάπης από τους ακροατές του Yellow Radio 101.7 και τους ευχαρίστησε, λέγοντας πως έδωσε το 100% για την ομάδα του Άρη και πως στο τέλος της ημέρας αυτό είναι το πιο ωραίο.

Για τον λόγο που έφυγε από την ομάδα:

“Περίμενα την ομάδα, η πρώτη μου επιλογή ήταν πάντα ο Άρης, δεν είχα κανένα λόγο να φύγω, ήταν η προτεραιότητά μου, περίμενα αρκετούς μήνες αλλά η ομάδα όμως έκανε άλλες επιλογές κι έτσι επέλεξα να κάνω κι εγώ τις δικές μου.

Αγαπάω την Ελλάδα και για αυτό παρέμεινα σε αυτή, υπογράφοντας στον Βόλο, στενοχωρήθηκα που έφυγα, όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο.”

Για τη σχέση του με τους προπονητές που πέρασαν από τον Άρη:

“Με όλους τους προπονητές είχα καλή σχέση, αφού έφευγαν από την ομάδα μάλιστα κρατούσαμε και επαφές. Πάντα ήμουν σωστός, επαγγελματίας, μια ομάδα σε πληρώνει για να δουλεύεις όλη την εβδομάδα και όχι μόνο την Κυριακή ή το Σάββατο.

Ο Άκης Μάντζιος, όπως είπες, παρά το γεγονός ότι δε με χρησιμοποιούσε, έλεγε πολύ καλά λόγια για εμένα και ως επαγγελματία αλλά και ως ποδοσφαιριστή, εντός και εκτός γηπέδου.

Ενώ δε με χρησιμοποιούσε, με έβαλε σε ένα παιχνίδι και βρήκα την ευκαιρία να δείξω ότι έκανε λάθος που δε με χρησιμοποιούσε, όπως κάνει κάθε ποδοσφαιριστής, όταν έχεις την ευκαιρία να δείξεις τι αξίζεις, την αρπάζεις.

Δεν ήταν η σχέση μου με όλους τους προπονητές πάντα η “τέλεια”, όταν δεν έπαιζα ήμουν στενοχωρημένος, όταν δεν παίζει κάποιος ποδοσφαιριστής, είναι λογικό να κλονιστεί μια σχέση, υπάρχουν αυτά στην καθημερινότητα, αλλά στο τέλος της ημέρας, δούλευα και προσπαθούσα να δείξω τι αξίζω, έχω με όλους καλές σχέσεις μέχρι και σήμερα.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button