Ποδόσφαιρο

Μάνου Γκαρθία: «Θα επιστρέψω ακόμη πιο δυνατός, ευχαριστώ τον κόσμο για τη στήριξη»

Στην εκπομπή του Yellow Radio FM 101.7, “Με όποιον δάσκαλο καθίσεις” με τον Γιάννη Δασκάλου, φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Μάνου Γκαρθία.

Για την εγχείριση και την αποθεραπεία του:

«Πάνε πολύ καλά τα πράγματα, μέρα με τη μέρα καλύτερα. Είναι μια αργή διαδικασία που πρέπει να περιμένω για να πάνε όλα καλά.

Το ευχάριστο είναι πως πήγαν όλα τέλεια με την εγχείρηση, ο γιατρός μου είπε πως χρειάστηκε να μπει στο πόδι μου και να μην κάνει σχεδόν τίποτα για να διορθωθεί η βλάβη, κάθε μέρα είναι διαφορετική.

Έχω ήδη αρχίσει να περπατάω αλλά ξέρω πως πρέπει να δώσω χρόνο, ελπίζω να είμαι σύντομα ξανά δυνατός.»

Για το ψυχολογικό κομμάτι του τραυματισμού:

«Νομίζω πως όλοι γνωρίζουν τι είναι ένας τέτοιος τραυματισμός για έναν ποδοσφαιριστή, είναι ο πιο σοβαρός.

Πήρα τρομερή αγάπη και από τους δικούς μου ανθρώπους αλλά ειδικά από τον κόσμο του Άρη, που με στηρίζει συνέχεια.»

Για το ότι τραυματίστηκε πάνω στην αγωνιστική του άνοδο, στο χειρότερο timing:

«Οι τραυματισμοί ποτέ δεν έρχονται σε κατάλληλη στιγμή. Ήρθα πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ρυθμούς ποδοσφαίρου τελείως διαφορετικούς από αυτούς που γνώριζα και σε διαφορετικούς τρόπους ζωής.

Πλέον έχω μάθει τον κόσμο, την πόλη αλλά και την ομάδα. Νιώθω πως με το που επιστρέψω θα είμαι πολύ άνετος, πλέον έχω προσαρμοστεί.»

Παράλληλα, ο Μάνου Γκαρθία λάμβανε μηνύματα αγάπης από τους ακροατές του Yellow Radio FM 101.7 .

Για την αγάπη του κόσμου αλλά και για την εμπιστοσύνη που κέρδιζε μέρα με τη μέρα:

«Είναι λογικό μια καινούρια μεταγραφή να μην κερδίζει εύκολα την εμπιστοσύνη αλλά θέλω μέρα με τη μέρα να βοηθάω και να επιστρέψω όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ανταποδώσω την αγάπη μου στον κόσμο.

Αυτό εδώ είναι μια μικρή… στάση, έχω πολλά χρόνια ακόμη συμβόλαιο, θα επιστρέψω ακόμη πιο δυνατός.»

Για τον Μπούργος και τον Πάρντιου:

«Όταν ήρθα στον Άρη συνάντησα τον κ. Μπούργος. Δεν ήμουν καλά προπονημένος, δεν είχα κάνει προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα και ήταν λογικό να μη με εμπιστευθεί εύκολα ο κ. Μπούργος.

Μετά ήρθε ο κ. Πάρντιου με τον οποίο είχαμε μια εξαιρετική σχέση, μιλούσαμε πάρα πολύ συχνά για το ποδόσφαιρο, προσπαθούσε να μου βρει ο ίδιος τον καλύτερο ρόλο για μένα στην ομάδα όσο εγώ προσπαθούσα να βρω τα πατήματά μου.

Όταν αυτό συνέβη, ήρθε αυτός ο τραυματισμός. Είχα μια πολύ καλή συνεργασία και με τους δύο προπονητές.»

Για τα «σκαμπανεβάσματα» του φετινού Άρη:

«Στα αποδυτήρια δε νιώθαμε καλά, νιώθαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε ακόμη καλύτερα πράγματα και ότι δε βγαίνει το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίξουμε.

Πιστεύω πως ο λόγος για αυτό είναι ότι ήρθαν πολλοί καινούριοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι προσπαθούσαν να μάθουν και ο ένας τον άλλον αλλά και τις συνθήκες του πρωταθλήματος και της ζωής εδώ.

Νομίζω πως ο Άρης έχει τη δυνατότητα να πετύχει καλύτερα και ήδη το δείχνει αυτό όσο περνάει ο καιρός με τα θετικά αποτελέσματα.

Υπάρχει ένα καλό κλίμα, εγώ για παράδειγμα δέχομαι το συνεχές ενδιαφέρον του προέδρου για το πως είμαι, μου στέλνει συνεχώς μηνύματα και τον ευχαριστώ.

Ο Άρης δημιουργεί φέτος τις προϋποθέσεις για να έχει του χρόνου μια καλύτερη χρονιά.»

Για την έξοδο στην Ευρώπη και τα πλέι οφ:

«Σε μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα και χωρίς σταθερότητα, πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα βγούμε στην Ευρώπη και. αν σε μια “κακή” χρονιά καταφέρουμε και το κάνουμε αυτό, θα είναι παρακαταθήκη για την επόμενη σεζόν και για να τα πάμε ακόμη καλύτερα.»

Για την επιστροφή του:

«Συνήθως αυτοί οι τραυματισμοί σε κρατάνε έξω 6-7 μήνες και συνήθως στον τρίτο με τέταρτο μήνα επιστρέφεις σιγά – σιγά στο χορτάρι, παρόλα αυτά οι γιατροί μου δεν ήθελαν ακόμα να μου πουν μέρες και θέλουνε να πάμε βήμα – βήμα γιατί ένας τραυματισμός είναι διαφορετικός στον κάθε παίχτη, αλλά πιστεύω πως στην αρχή της νέας χρονιάς θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδας»

Για τον κόσμο του Άρη:

«Καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή πως ο κόσμος του Άρη είναι δίπλα μας, θέλουμε κι εμείς όσο και αυτοί, να τα πηγαίνουμε καλά.

Δεν είμαστε καλά όταν δεν είναι καλά η ομάδα, τους ευχαριστούμε για την αγάπη και τη στήριξη και τους υποσχόμαστε να έχουν περισσότερους λόγους να χαίρονται από του χρόνου.»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button