Ποδόσφαιρο

Λαμπρούλης: “Το «μικρόβιο» του Άρη μου έδωσε κουράγιο. Θέλω να στηρίξω τους ανθρώπους με διαβήτη”

Ο Νίκος Λαμπρούλης, ένας μαχητής και φανατικός οπαδός του Άρη, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και την εκπομπή «Αθλητικό X-Press”.«»

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο:

-Για τον Άρη:

Ο Άρης είναι μάχη. Δεν ξέρω αν και αυτό το μικρόβιο μου έδωσε κουράγιο. Καταβάλλω μια προσπάθεια να περάσω το μήνυμα ότι με τον αθλητισμό μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας.

-Για την πάθηση του:

Έχω διαβήτη τύπου 1. Είναι η κατηγορία που το πάγκρεας σταματάει να εκκρίνει ινσουλίνη ξαφνικά. Ο ασθενής εμφανίζει κάποια συμπτώματα όπως ξηροστομία, συχνή δίψα και απώλεια βάρους.

-Για το πως αντέδρασε όταν έμαθε από τι πάσχει:

Η αρχή ήταν πολύ δύσκολή. Ήταν άγνωστο για μένα και την οικογένεια μου. Θέλω να τονίσω ότι η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση και στην αναγνώριση του διαβήτη. Ειδικά όταν εμφανίζεται σε παιδάκια η οικογένεια πρέπει να τα διαχειριστεί πολύ σωστά.  Χρειάζεται μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση. Θέλω να δώσω λίγο κουράγιο στους ανθρώπους αυτούς με αυτή την ενημέρωση.

-Για το γεγονός ότι ο ίδιος αθλείται εντατικά:

Έχω κάνει αρκετούς μαραθώνιους. Μέσω της υπερβολής θέλω να δείξω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά παραπάνω πράγματα από αυτά που πιστεύουμε. Χρειάζεται προετοιμασία και ενημέρωση για να έχουμε μια όμορφη ζωή παρέα με τον διαβήτη. Κάνω 4 ενέσεις ινσουλίνης καθημερινά και κάνω και μετρήσεις. Για μένα είναι μία καθημερινότητα όπως το να δέσω τα κορδόνια μου.

-Για το “μικρόβιο” του Άρη:

Εκεί δεν σώζομαι με τίποτα. Είναι ανίατη η ασθένεια. Το φάρμακο μου είναι όταν η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα και όταν ο Αγγέλου δίνει τις κατάλληλες οδηγίες στην ομάδα και πηγαίνουμε καλά.

-Για την ανάβαση του στον Όλυμπο:

Ανέβηκα στον Μίτικα στον Όλυμπο και προέβλεψα να έχω μαζί μου τη σημαία του Άρη. Ήθελα εκεί στην κορυφή να υψώσω τη σημαία της ομάδας μας.

-Για τους οπαδούς του Άρη:

Πρέπει να αγκαλιάζουμε την ομάδα. Να είμαστε αισιόδοξοι και να είμαστε δίπλα της.

-Για τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει:

Έχουν ξεχωρίσει ο Γκάμα και ο Γκαρσία. Ελπίζω σαν ομάδα πια, να έχουμε κυνισμό και ρεαλισμό μέσα στο γήπεδο.

-Για τον Αγγέλου:

Ο Αγγέλου είναι η αδυναμία μου. Η αλήθεια είναι ότι έχει τρέλα και λίγα νεύρα παραπάνω. Ελπίζω να πάμε καλά και στο μπάσκετ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button