Ποδόσφαιρο

Κροατική ιστοσελίδα για Άρη: «Ο Έλληνας γίγαντας επέστρεψε στην Ευρώπη»

Ο Άρης επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από εννιά χρόνια και αυτό όπως φαίνεται δεν έμεινε απαρατήρητο από τα ξένα ΜΜΕ.

Γνωστή κροατική ιστοσελίδα έκανε αφιέρωμα στους «κιτρινόμαυρους» με ειδική μνεία στους οπαδούς του Άρη οι οποίοι ύστερα από δυσκολίες χρόνων που αντιμετώπιζε η ομάδα, δεν εγκατέλειψαν αλλά εξακολούθησαν να στηρίζουν δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Οι ελληνοκυπριακές μονομαχίες πάντα έχουν ενδιαφέρον. Για το κίτρινο κομμάτι  της Θεσσαλονίκης θα είναι σαν τελικός του Champions League αυτή την Πέμπτη (σ.σ. αναφέρεται στο πρώτο ματς), ο σπουδαίος Άρης επιστρέφει στους ευρωπαϊκούς αγώνες μετά από καιρό.

Ένας από αυτούς τους συλλόγους που είναι μεγάλος και τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν τα ανάλογα. Ήταν πρωταθλητές  το 1928, το 1932 και το 1946. Ήταν δεύτεροι το 1980. Κέρδισαν το Κύπελλο δέκα χρόνια νωρίτερα.

Υποβιβάστηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων το 2014. Επανήλθαν δεύτεροι. Στην Ευρώπη, 22 νίκες σε 62 εμφανίσεις. Σε 105 χρόνια ύπαρξης.

Τότε γιατί είναι μεγάλος;

Πιθανώς ο μεγαλύτερος λόγος είναι οι οπαδοί. Πολύ δυνατοί, άγριοι. Σε συνδυασμό με το ισχυρό όνομα, ο Άρης ακούγεται πολύ υποσχόμενος.

Στην πόλη είναι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και δεν φοβούνται τους αθηναίους αντιπάλους τους καθώς το 2010 και το απέδειξαν το 2010 όταν 25.000 πήγαν στο τελικό του Κυπέλλου εναντίον του Παναθηναϊκού. Εκείνη την εποχή, ο Έκτορ Κούπερ βρισκόταν στον πάγκο του Άρη και πολλά άλλα διάσημα ονόματα τον οδήγησαν σε μακρά ιστορία.

Την περασμένη σεζόν, τερμάτισαν στην πέμπτη θέση, η τελευταία που οδηγούσε στην Ευρώπη.

Η ομάδα αξίζει € 16 εκατομμύρια και ο πιο ακριβός παίκτης είναι ο νιγηριανός επιθετικός Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος αξίζει € 2 εκατομμύρια. Έχουν 19 ξένους και μόνο έξι ντόπιους παίκτες, με επικεφαλής τον Σάββα Παντελίδη . Έχει προπονήσει ομάδες όπως ο Ηρακλής, τα Γιαννίνα και έπαιξε 21 αγωνιστικές με τον Άρη. Έγραψε δέκα νίκες και επτά ήττες.

Έξι παίκτες, όλοι οι ξένοι, ήρθαν αυτό το καλοκαίρι. Οι Λίντσει Ρόουζ (Λοριάν) Λούκας Σάσα (Λοντογκόρετς), Ντάνιελ Σούντγκρεν (AIK), Φάμπιαν Εμάν (Στούρμ), Λερίν Ντουάρτε (Χέρακλες) και Μπράουν Ιντέγε ο οποίος δεν είχε ομάδα μετά την αποχώρησή του από την Κίνα. Από την άλλη, αποχώρησε ο έλληνας μέςσος Μανώλη Σιώπης που υπέγραψε για το Αλάνιασπορ».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button