Ερασιτέχνης

Αναστασιάδης: «Ο Άρης είναι αναγνωρίσιμος καθολικά»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο έφορος του κολυμβητικού τμήματος του Άρη, Τάσος Αναστασιάδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Θα θέλαμε τις δικές σας σκέψεις σχετικά με το Πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα:

Το συναίσθημα που βγαίνει μετά από όλο αυτό είναι μόνο υπερηφάνεια. Γιατί ήταν ένας σχεδιασμός πενταετίας. Ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια και αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν ολοκληρώθηκε με το πρωτάθλημα των Εφήβων. Οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και φυσικά με το που τελειώσαμε βάλαμε κάτω τα πράγματα για να κάνουμε την ομάδα πιο ισχυρή για να καταφέρει ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.

Είχατε σχέδιο όπως λέτε, το οποίοι λείπει από πολλούς συλλόγους αλλά και γενικώς από τους Έλληνες.

Αυτό είναι κάτι που το μάθαμε και εμείς στην διάρκεια. Στην ουσία, όταν πριν από πέντε χρόνια αναλάβαμε, θέλαμε να ξεκινήσουμε και εμείς λίγο βιαστικά. Όμως όταν έχεις ανθρώπους, προπονητές που γνωρίζουν καλά τα πράγματα στον χώρο της κολύμβησης και ξέρουν πως για να κάνουμε κάτι καλό πρέπει να χτίσουμε από τα μικρά παιδιά, έτσι και εμείς μάθαμε. Χτίσαμε από τα μικρά παιδιά και βγήκε το αποτέλεσμα στους έφηβους και ελπίζουμε σε μια διετία να ολοκληρωθεί το πλάνο στους άνδρες και τις γυναίκες.

Πριν πέντε χρόνια που ο Άρης βρισκόταν σε μεγάλη γενική κρίση έτσι; Πόσο δύσκολο ήταν; 

Τα πρώτα δύο χρόνια είχαμε τρομερές δυσκολίες. Πλησιάζαμε κάποιους αθλητές για να ενισχύσουν την ομάδα μας σε σημεία που ήμασταν αδύναμοι και μας έλεγαν «Γιατί να έρθουμε στον Άρη; Εδώ εμείς στην επαρχία είμαστε πιο δυνατοί από εσάς!». Άρα, δεν ήταν τίποτα εύκολο. Στην διαδρομή όμως και στην διάρκεια μεγαλώνοντας τον σύλλογο, φτάσαμε στο σημείο όχι μόνο να είμαστε Πρωταθλητές Ελλάδος σε Εφήβους και Νεανίδες, αλλά να είμαστε και Πρωταθλητές στο πλήθος παιδιών στις κατηγορίες. Εννοώ από τα προαγωνιστικά.

Με ποιον τρόπο καταφέρατε να τους πείσετε να ενταχθούν σε αυτή την «οικογένεια»;

Το πιο δύσκολο απ’όλα ήταν η «διαρροή» που είχε γίνει με αθλητές του Άρη που έφευγαν προς άλλες ομάδες. Προσπαθήσαμε να την σταματήσουμε και σιγά σιγά να χτίσουμε την αξιοπιστία του συλλόγου, να ενισχύσουμε το όνομα του κολυμβητικού τμήματος του Άρη και να το κάνουμε κάθε χρόνο όλο και καλύτερο. Το πιο αξιόπιστο σωματείο «στην πιάτσα» αυτή την στιγμή σε αυτά που λέει και πράττει είναι ο Άρης και αυτό μας κάνει ακόμα πιο περήφανους.

Ποια είναι η άποψη σας για τον Ερασιτέχνη Άρη;

Αυτή την στιγμή για να πετύχει ένα τμήμα του Ερασιτέχνη Άρη, πρέπει στην κυριολεξία να λειτουργεί αυτόνομα. Δεν μπορείς να περιμένεις βοήθεια από έναν Ερασιτέχνη που δεν έχει πόρους άρα ό,τι είναι να κάνεις πρέπει να το κάνεις μόνος σου. Εγώ βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν τμήματα και σιγά σιγά πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Εμείς γνωρίζουμε πως ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί να μας δώσει τους κατάλληλους πόρους, δεν είναι αυτό που περιμένουμε για να πάμε μπροστά το τμήμα. Μακάρι να μπορούσε.

Τα παιδιά που είναι σήμερα Πρωταθλητές, θα μπορέσουν κάποια στιγμή να σηκώσουν την κούπα για το αντρικό τμήμα κολύμβησης του Άρη;

Ο Άρης είχε παράδοση στην κολύμβηση αλλά τους «μεγάλους τίτλους» ανέκαθεν τους σήκωνε ο Ολυμπιακός. Στην Αθήνα ο Γενικός Αρχηγός του Ολυμπιακού είπε πως «τους ενόχλησε η δεύτερη θέση». Είμαστε έτοιμοι για τα δύσκολα. Όταν είσαι μια οικογένεια, δεν έχεις να βοβηθείς τίποτα. Από τα 25 παιδιά που υπάρχουν, ο Άρης έχει τα 10 και αυτό λέει πολλά. Πρώτα είναι το οικογενειακό κλίμα και μετά τα χρήματα. Αν συνεχίσουμε έτσι, πιστεύω θα τα καταφέρουμε.

Ποια είναι η τοποθέτηση σας για τον ποδοσφαιρικό Άρη;

Αυτή την στιγμή το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη μου δείχνει και μου θυμίζε αυτό που κάναμε εμείς όταν ξκινήσαμε. Δουλεύει και πετυχαίνει. Μπορεί να μην είναι κάθε χρονιά τόσο καλή αλλά πάντα τα βήματα είναι προς τα πάνω, πιστεύω ότι θα πετύχουμε. Και αν μεθαύριο προκριθούμε, θα έρθει πολύ πιο εύκολα και η δικαίωση.

Πως εισπράττουν οι άνθρωποι του αθλητισμού και οι φίλαθλοι του εξωτερικού τον Άρη;

Με πλησιάζει κόσμος και όταν αναφέρονται στον Άρη, μιλούν για τον λαό του. Πρώτα βλέπουν το σήμα του Άρη και πρωτίστως αναφέρονται στον κόσμο της ομάδας. Ευελπιστώ στην συνέχεια να αναφέρονται και στην ομάδα. Ο Άρης είναι αναγνωρίσιμος καθολικά.

Θα αναφερθείτε σε κάποιους συνεργάτες σας;

Στους 17 προπονητές που έχει το κολυμβητικό τμήμα με αρχιπροπονητή τον Τάσο Παπαδόπουλο. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στο επιτελείο που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα γιατί τα «μάτια» του Άρη είναι από Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και βοηθούν το κολυμβητικό τμήμα. Χωρίς την δική τους βοήθεια και εμείς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Τέλος τον Κυριάκο Κεχαγιά που είναι στην διοίκηση και όσο καιρό απουσιάζω το βάρος έχει πέσει πάνω του. Για εμάς πάνω απ’όλα είναι ο σύλλογος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button