Ποδόσφαιρο

Κατάθεση ψυχής στο Yellow Radio από τον γιό του ιδρυτή του Άρη (Audio)

Ο γιός του Γρηγόρη Βλαχόπουλου του ενος εκ των τριών ιδρυτών του Άρη, Ευάγγελος Βλαχόπουλος φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio σε μια συνέντευξη κατάθεση ψυχής.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικό X-PRESS” με τον Γιώργο Τότσικα:


Ποιοι ήταν οι άλλοι δύο ιδρυτές εκτός από τον πατέρας σας:

Οι άλλοι δυο ήταν ο Άγγελος Ζέγας και ο κύριος Λάζαρος Αγοραστός.

Χίλια βάσανα με τον σύλλογο μας και την εσωστρέφεια που έχει και όλο στεναχώριες, δεν βρέθηκε ένας σωστός άνθρωπος να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου, όλο και κάποιος βρίσκεται να βοηθάει τους αντίπαλους.

Επειδή μας το παίζουν μια πόλη μια ομάδα οι συμπολίτες, εγώ έχω να πω το εξής, όλες οι ομάδες να μαζευτούν στην Θεσσαλονίκη όσες φορές κατέκτησε τρόπαια και τίτλους ο Άρης, δεν θα τον φτάσουν ποτέ.

Για το πως δόθηκε το όνομα και τα χρώματα στον Άρη:

Να πω και κάτι άλλο, πως δόθηκε το όνομα. Επειδή ακούστηκαν πολλά περί Εβραίων και περί σκύλων, προϋπήρχε ο Ηρακλής και σου λέει ο Ηρακλής είναι ημίθεος και εμείς θα βγάλουμε έναν θεό και βγάλαμε τον Άρη, έτσι είπε ο πατέρας μου, αυτά μου τα λέγανε που ήμουν νέος, όσον αφορά τα χρώματα, είχε προηγηθεί ο Ηρακλής με το γαλάζιο και το άσπρο και εμείς τι θα πάρουμε, τα χρώματα του Βυζαντίου το κίτρινο και το μαύρο.

Αληθεύει ότι έγινε αγώνας με τον ΠΑΟΚ για τα χρώματα της φανέλας:

Ναι έγινε, αλλά δεν έχει επισημοποιηθεί, δεν υπάρχουν κάποια ντοκουμέντα που να μπορούμε να τα αποδείξουμε.

Ποια ήταν τα ιδανικά για να δημιουργηθεί ο Άρης:

Πρώτα πρώτα να προσελκύσουν τους νέους στον αθλητισμό, δεύτερον να είναι ο σύλλογος και να προέρχεται από οικογενειάρχες, να είναι νοικοκυρεμένος ο σύλλογος και ο πατέρας μου έπαιξε και στην πρώτη Εθνική που βγήκε έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, είχε γίνει ένα τουρνουά στην Γαλλία και συμμετείχε και ήταν πολύ καλός.

Ένα πράγμα που δεν το ξέρετε όμως, αν μπορείς να μου βρεις ποιον έκανα Αρειανό, τον Γιάννη τον Ιωαννίδη, γιατί εγώ είμαι ο νονός του στην κυριολεξία, γιατί η οικογένεια του Ιωαννίδη οι περισσότεροι υποστήριζαν τον Ηρακλή, ο οποίος Γιάννης Ιωαννίδης όταν έγινε η γιορτή στο Βεργίνα για τα 100 χρόνια, ο σύλλογος θέλησε να με τιμήσει και μου έδωσε ο ίδιος δια χειρός ένα άγαλμα με τον θεό του πολέμου και ήταν πολύ συγκινητική στιγμή.

Επειδή τα μέσα εκείνη την εποχή δεν ήταν όπως είναι σήμερα, τα ρούχα του συλλόγου μόλις έγινε η ομάδα, τα έπλενε η γιαγιά μου,  η μανά του πατέρα μου, υπήρχε ένα πλυσταριό, ήταν άλλα χρόνια.

Κάποια ιστορία που σας έχει διηγηθεί ο πατέρας σας:

Επειδή ήταν λίγο δυνατός ο πατέρας μου και εκείνα τα χρόνια δεν ξέρω  πως παρουσίαζαν τις συνθέσεις των ομάδων, παρέλειπαν να πουν τον Βλαχόπουλο από λόγω σκοπιμότητας να κάνει πλάκα τους αντιπάλους και όταν ήταν να αρχίσει ο αγώνας και κατέβαινε η ομάδα, κατέβαινε ο πατέρας μου και έλεγαν, πάλι παίζει αυτός.

Τι ιδανικά σας έδωσε ο πατέρας σας για τον Άρη:

Εγώ τα έχω μεταδώσει στα παιδιά μου, η κόρη μου έχει διαρκείας στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο, η εγγονή μου ασχολείται με τον στίβο στον Άρη, ο γιος μου έπαιξε λίγο μπάσκετ στον Ήφαιστο τότε που ήταν μια από τις θυγατρικές, οπότε οι ρίζες της οικογένειας μου είναι πολύ βαθιές στον Άρη, αλλά στεναχωριόμαστε που βλέπουμε τον Άρη στην Β Εθνική και ομάδες μικρές να είναι στην Α΄Εθνικη.

Θέλει μια ομοψυχία, η γκρίνια δεν κάνει καλό στον σύλλογο, όταν ήρθε ο Κοντομηνάς έπεσαν δίπλα του οι επιτήδειοι τον απογοήτευσαν και έφυγε.

Μια ευχή για τον Άρη:

Του χρόνου τέτοιο καιρό να είμαστε στους 3 πρώτους στην Α’ Εθνική.

Για το μπάσκετ:

Να βρεθεί ένας να δώσει μια οικονομική ανάσα στον σύλλογο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button