Γενικά

Καραγιάννης: «Η άνοδος του Άρη ήταν ένα πρότζεκτ ψυχής»

Ο Πασχάλης Καραγιάννης, από τους σημαντικότερους παράγοντες του σύγχρονου πόλο για τον Άρη, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 και το “Aθλητικό X-press”, για την άνοδο στην Α1, αλλά επεκτάθηκε και στο πως μπορούν οι “κιτρινόμαυροι” να ενισχυθούν σε όλα τα αθλήματα του συλλόγου.

Ένα πρότζεκτ από ψυχής. Ξεκινήσαμε από το πουθενά, από το μηδέν και καταφέραμε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Μιλούμε για την άνοδο του Άρη στην Α1 μετά από 19 χρόνια.

Για την επιτυχία του σχεδίου 7 ετών: Όταν πριν από 7 χρόνια είχαμε το θέμα του ποδοσφαιρικού Άρη στην Γ’ Εθνική που πήγε, με κάλεσε ο Πάνος Ζουμπουρίδης, να μπω τότε στο συμβούλιο του Α.Σ., του είπα ότι υπάρχει προϋπόθεση να ασχοληθώ μόνο με το υγρό στίβο. Με έπιασε ο Τσολακούδης εκείνο το διάστημα γνωρίζοντας ότι ήμουν μεν κολυμβητικός, αλλά είχα γνώσεις από πόλο και αφού είχα αναλάβει το κολύμπι, με ρωτούσε «Τι θα γίνει με το πόλο;». Τότε, μετά από τον Γενάρη του είπα πως μένουν δύο μήνες για να δηλώσει ο Άρης στην Β’ κατηγορία συμμετοχή. Τότε τον ρώτησα, «τι μπορούμε να κάνουμε, μέχρι που μπορούμε να το πάμε;». Κάναμε μία ανάλυση με τον Πάνο, ο Πάνος ήταν και είναι αυτός που κρατάει την «φωτιά αναμμένη» στο πόλο του Άρη. Αυτό δεν μπορεί κανένας να του το πάρει.

Υπήρχε περίπτωση να διαλυθεί εντελώς το τμήμα πόλο του Άρη; Ήταν ήδη διαλυμένο. Όταν καθίσαμε τότε με τον Πάνο, το ζήτημα ήταν πως θα μπορούσαμε να περισώσουμε το όνομα του Άρη, να κατεβάσουμε μία 13αδα σε εκείνο το πρωτάθλημα, ώστε ο Άρης να μην υποβιβαστεί χωρίς αγώνα. Για αυτό και μαζέψαμε όσους παλιούς αθλητές μπορούσαμε να προσφέρουμε, για να κατεβάσουμε την ομάδα, η οποία κατέβηκε, και αν θυμάσαι, έπεσε στην Γ κατηγορία. Από το επόμενο καλοκαίρι βάλαμε τις βάσεις με προπονητή στα μικρά, τις ακαδημίες μας, τότε ξεκίνησαν και τα νεαρά μας κορίτσια, ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε πιο τεχνοκρατικά και βάλαμε, όντως, εκείνα τα θεμέλια για να φτάσουμε εδώ. Περάσαμε από πολλά και όπως θυμάστε, πριν από 2 χρόνια είχα πει ότι δεν μπορώ και θα σταματήσω. Γιατί, αυτή η προσπάθεια θέλει πάρα πολύ χρόνο, θέλει να αφοσιωθείς ψυχή και σώμα, να αφήσεις την οικογένεια και την δουλειά σε δεύτερη μοίρα και καταλαβαίνεις ότι αυτά τα πράγματα «κλώτσησαν», η δουλειά και η οικογένεια. Έπρεπε να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα τον Άρη, πράγμα που κάναμε. Πέρυσι λόγω κορωνοϊού ήταν πολύ άσχημη περίοδος, δεν τελείωσε και το πρωτάθλημα. Φέτος, πάλι μεταφέρθηκε το πρωτάθλημα, έγιναν κάποιες αρρυθμίες. Με πήραν τηλέφωνο ξανά ο Μανώλης με τον Πάνο και μου λένε «Δεν γίνεται, πρέπει να δραστηριοποιηθείς ξανά, η ομάδα πρέπει να φτάσει εκεί που έχουμε βάλει σκοπό». Ήταν πάρα πολύ συγκινητική η κουβέντα μαζί με τον Πάνο, τον Μανώλη, τον Κώστα τον Μέμο που ήρθε και μου είπε πως η ομάδα μπορεί, χρειαζόμαστε λίγα καύσιμα, κάποια καλά τηλέφωνα και βοήθεια. Δραστηριοποιηθήκαμε ξανά, λοιπόν.

Θέλω να πως το εξής, ότι σε αυτή την προσπάθεια ο Α.Σ., ο Λευτέρης ο Αρβανίτης και γενικά όλο το Α.Σ., μας βοήθησε. Όχι ότι δεν μας βοήθησε η προηγούμενη διοίκηση του θείου μου Ψηφίδη, αλλά αυτή η διοίκηση έκανε το κάτι παραπάνω, μας βοήθησε και οικονομικά στο τέλος. Αυτό το λέω γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Εμείς ποτέ δεν είχαμε πάρει χρήματα από τον Α.Σ. για οτιδήποτε, ποτέ. Το μόνο που είχαμε πάρει από τον Α.Σ., ήταν η πισίνα του Βικελίδης, την οποία χρησιμοποιήσαμε σαν την μάνα που έβγαλε τα μικρά καινούρια παιδιά, ήταν το σπίτι μας.

Η προσπάθεια που καταβλήθηκε, ήταν από απλή αγάπη για το άθλημα, ή από την αίσθηση του “εμείς” που διακατέχει τον σύλλογο του Άρη; Νομίζω ότι από την αρχή, σου μιλάω για συλλογικότητα, σου μιλάω για αρκετούς ανθρώπους. Εγώ, ο Πάνος, ο Κώστας Μέμος, ο Μανώλης-μπορεί να μην έπαιξε στον Άρη, αλλά είναι συμμαθητής μου και είμαστε πολλά χρόνια φίλοι-, ο Τσικάρης, ο Κάρολος, ο Παυλίδης, είναι όλοι μια ευτυχής συγκυρία, που έχουμε βρεθεί στο τμήμα και μπορώ να σου πω ότι οι περισσότεροι, βάλαμε το «εμείς» παρά το «εγώ», μπροστά, για αυτό βγήκαμε μπροστά.

Επίσης, μια μεγάλη βοήθεια από τον Βουρδουνά και τον Πολυζώη, που έτρεξαν περισσότερο πέρυσι και προπέρυσι την ομάδα. Γενικά είμαστε μία ομάδα που είχε βρει ο ένας τον άλλον μέσα στην πισίνα, ξέρει ο ένας τον άλλον, ξέρουν όλοι την τρέλα του Τσολακούδη, ότι δεν θα αφήσει να σβήσει η φλόγα, ξέρουν όλοι την τρέλα την δική που δεν θα αφήσουμε ποτέ κανέναν απλήρωτο, ξέρουμε όλοι αν πάρουμε μία απόφαση, θα προσπαθήσουμε τόσο μέχρι να πραγματοποιηθεί. Για αυτό υπάρχει εμπιστοσύνη.

Ο κύριος στόχος είναι η ομάδα να καθιερωθεί στα “σαλόνια” των υψηλών θέσεων: Το πρώτο πράγμα που έγινε και τελείωσε, ήταν η επαναπρόσληψη του Μανώλη Γούναρη. Όλα ξεκινούν από τον προπονητή, εκείνος κάνει τον σχεδιασμό που πρέπει, παίρνει τους παίκτες που θέλει, ορίζει το αγωνιστικό μπάτζετ, από εκεί ξεκινάνε όλα. Τον Λευτέρη Αρβανίτη, τον «προκάλεσα», σήκωσε το «γάντι», ώστε να ασχοληθεί περισσότερο με το τμήμα. Ο Αρβανίτης σε προσωπική συνάντηση με τον Γούναρη, έκλεισε την συμφωνία και προχωράμε. Έχουμε ήδη κάποιους παίκτες που θέλουν να έρθουν στον Άρη και θα κρατήσουμε και πολλούς παλιούς. Το οικονομικό είναι που καίει όλο τον κόσμο. Υπάρχει μία «χορηγεία» από το Στοίχημα, σε όλες τις ομάδες της Α1, το οποίο ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Αυγενάκης, τα οποία χρήματα θα δοθούν, όμως, 1η Ιανουαρίου του 2022. Πρέπει να οργανωθούμε στο τμήμα μάρκετινγκ καλύτερα μέχρι τότε, να κοινωνήσουμε στον κόσμο του Άρη ότι μπορούμε να μείνουμε και να μην είμαστε ασανσέρ, έχουμε τις βάσεις. Κατ’ αρχήν υπάρχει μία δεκάδα, όπως σου είπα προηγουμένως, που είναι «καψούριδες», γιατί είμαστε από εδώ βγαλμένοι, που τρέχουμε ανιδιοτελώς, πράγμα που θα φέρει έσοδα. Αυτό δεν μπορεί όμως να φέρει τα πολλά είσοδα. Ο κάθε αριανός, θα πρέπει να δίνει όπως δίνει για το ποδόσφαιρο-που καλά κάνει και δίνει, διότι ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι η κορωνίδα του Άρη-, και για το πόλο. Έφτασε να είναι στην Α1, είναι το μοναδικό ανδρικό και ομαδικό άθλημα το Α.Σ., που είναι στην Α1. Το βόλλευ δεν είναι στην Α1, το μπάσκετ έχει απομονωθεί, είναι πλέον ΚΑΕ. Όποτε καταλαβαίνεις, ότι για αυτό ζήτησα από τον Λευτέρη να γίνει πιο ενεργός και όντως είναι, αυτό το πράγμα θα πάει τον Άρη ψηλότερα. Πιστεύω, θα ακολουθήσουν κι άλλα αθλήματα ομαδικά. Μαθαίνω ότι και το βόλλευ πάει πολύ καλά.

Το μεγαλείο ψυχής που έδειξε η Εθνική ομάδα πόλο με την “συγνώμη” προς τους Έλληνες πολίτες: Η κουλτούρα των παιδιών της Εθνικής ομάδας πόλο είναι πολύ υψηλή. Δεν θα πω κάτι παραπάνω, αλλά αφουγκράζονται πάρα πολλά πράγματα και σαν προσωπικότητες, όλοι τους, δεν είναι «ότι να ‘ναι». Είναι και άτομα που έχουν αποφοιτήσει από πανεπιστημιακές σχολές, αλλά είναι και άτομα που έχουν δείξει με την πολιτεία τους, ότι δεν είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλλο. Όλα, πραγματικά, τους ενδιαφέρουν. Είδατε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε μία δωρεά 200 χιλ και είπαν ότι τα μισά λεφτά θα πάνε στους πυρόπληκτους. Τα παιδιά από την μεριά τους θα κάνουν και κάτι άλλο. Κατ’ αρχήν, κι άλλες φορές με τις δυνάμεις του πόλο έχουν γίνει διοργανώσεις, όπως το “all star game”, του οποίου τα χρήματα πήγαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αυτή την προσπάθεια και το μετάλλιο την περιμέναμε εδώ και χρόνια. Και στο Καζάν είχαν βγει τρίτοι, στην προηγούμενη Ολυμπιάδα από ένα κακό αποτέλεσμα ήμασταν έκτοι. Όπως κατάλαβες, οι Σέρβοι είχαν κάνει δύο ήττες, από τους Ισπανούς και από τους Κροάτες. Πέρασαν στην επόμενη φάση, και όποιον αντίπαλο έβρισκαν, τους κέρδιζαν. Οι Σέρβοι, λοιπόν, είναι μία ομάδα λίγο μεγάλη σε ηλικία, φόρτσαραν στο τέλος.

Πως φαίνεται να προχωράει ο σύγχρονος ποδοσφαιρικός Άρης; Ο Άρης είναι πάντα Άρης και πρέπει να έχει πάντα ψηλά τον πήχη. Έχουμε έναν πρόεδρο, ο οποίος παρ’ όλη την πίκρα του αποκλεισμού, κάνει πολύ μεγάλες κινήσεις και μπράβο του. Νομίζω πως όλοι πρέπει να τον ακολουθήσουμε, κάνει έναν πολύ μεγάλο αγώνα να βρεθούν τα χρήματα και οι σωστοί παίκτες που χρειάζονται. Όλο αυτό έχει δουλειά, το να βρεις τον παίκτη που χρειάζεσαι, δεν είναι απλά ένα τηλέφωνο, δεν είναι κάτι απλό. Ο Καρυπίδης κάνει αυτή την δουλειά, ακόμα κι αυτούς που έχει βάλει να την κάνουν αυτή την δουλειά, θα την κάνουν. Βλέπω ότι δεν «κολλάει» στα χρήματα. Αποκλειστήκαμε, εμένα με έπιασε «σύγκρυο» και βλέπω ότι γίνονται 2-3 μεταγραφές. Αυτό πρέπει να το στηρίξουμε και με διαρκείας, με παρουσία στο γήπεδο. Να μην αφήνουμε άλλους συλλόγους να μιλάνε απαξιωτικά για τον Άρη μας. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό μομέντουμ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button