Μπάσκετ

Κακός στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης, “έμεινε” από δυνάμεις και γνώρισε ήττα-αποκλεισμό (85-73) από τον Ιωνικό

Ο Άρης αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ιωνικό Νικαίας, στο πρώτο ματς της νέας σεζόν για την 1η αγωνιστική της Β’φάσης του Κυπέλλου στο κλειστό του Χαϊδαρίου «Χρήστος Αγγουράκης».

Πρώτο δεκάλεπτο – Μπήκε δυναμικά ο Άρης

Ο αγώνας ξεκίνησε με την πρώτη επίθεση να είναι για τους γηπεδούχους ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν καλάθι, ο Άρης πήρε το ριμπάουντ και το πρώτο καλάθι πέτυχε ο Φλιώνης κάνοντας το 0-2.

Εντυπωσιακό «κόψιμο» του Τσάλμερς στο λέι απ του Τολιόπουλου, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο στεφάνι και το καλάθι μέτρησε, ήταν η πρώτη φορά όπου ο Ιωνικός βρέθηκε μπροστά στο σκορ (3’ πριν το τέλος 13-12).

54’’ για το τέλος και ο Άρης είχε 6/6  βολές, επίσης θετικό στοιχείο με τον Μάριο Τσάλμερς να είναι ήδη ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (15-19). Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 19-19 με τους παίκτες να δείχνουν αρκετή ένταση, φάνηκε μια ομάδα που προσπάθησε να ψάξει τον αντίπαλο και την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Γενικώς και οι δύο ομάδες έδειξαν καλά προετοιμασμένες με αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας με τους «κιτρινόμαυρους» να είναι λίγο καλύτεροι καθώς πίεζαν σε όλο το γήπεδο. Το σκορ καθ’όλη την διάρκεια του ημιχρόνου ήταν κοντά ενώ αυτό που έχει κάνει θετική εντύπωση είναι πως σε ό,τι και αν έκανε είχε ενέργεια (κυρίως στην άμυνα) ενώ φάνηκε πως οι παίκτες κατάλαβαν καλύτερα τον ρόλο τους φέτος.

Δεύτερο δεκάλεπτο – Αδυναμίες κυρίως στην άμυνα, επέστρεψε όμως χάρη στην ευστοχία του

Ο Άρης από την στιγμή που άλλαξε η αρχική πεντάδα του, δεν βρήκε κατευθείαν τις επιθετικές λύσεις του.

Ο Πρίτζετ έβαλε μπροστά τον Ιωνικό κάνοντας το 21-19 με τον Σλαφτσάκη να μην μπορεί να τον «κόψει».  Το highlight της μέχρι στιγμής ήρθε για τον Άρη με κάρφωμα του Σλαφτσάκη έπειτα από ασίστ του Ντραγκίσεβιτς στο 12’ φέρνοντας το ματς στα ίσα (21-21). Έξυπνα φάνηκε να παίζει και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, με τον Βόσνιο να κάνει στο 13’ το 23-14 με ένα ακόμη τρίποντο. Από την πλευρά του Ιωνικού, από τους καλύτερους ήταν ο… παλιός γνώριμος του Άρη Τορλίν Φιτζπάτρικ που φάνηκε να βρίσκεται σε αρκετά καλή μέρα.

Την διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, έκανε η… τριάδα Μιλόσεβιτς, Φλιώνης και Ντραγκίσεβιτς κυρίως στο κομμάτι της δημιουργίας.

Στα δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο MVP μέχρι εκείνη την στιγμή για τον Ιωνικό, ο Σμιθ πέτυχε το δεύτερο «κρεμαστό» τρίποντο του κάνοντας το 34-29 με την διαφορά να φτάνει στους πέντε πόντους για πρώτη φορά στο ματς. Ωστόσο στην συνέχεια με το 2/2 στις βολές του Κουζέλογλου, το 2/2 του Μιλόσεβιτς και το πρώτο εύστοχο σουτ (τρίποντο) του Σούλερ (και πάλι με ασίστ του Ντραγκίσεβιτς), το ημίχρονο έληξε με σκορ 38-37.

Θετικό στοιχείο αποτελούν τα πολύ καλά στατιστικά του Άρη από την γραμμή των ελεύθερων βολών (13/15).

Τρίτο δεκάλεπτο – Δεν μπόρεσε να περιορίσει τους Πρίτζετ και Σμιθ

Το δεύτερο μέρος του αγώνα ξεκίνησε και πάλιε με επίθεση για τους γηπεδούχους με τον Φιτζπάτρικ να πετυχαίνει τρίποντο κάνοντας το 41-37 με τον Μιλόσεβιτς όμως να μειώνει γρήγορα σε 41-39.

Στο +5 ήρθε ο Ιωνικός για δεύτερη φορά στον αγώνα με το εύστοχο τρίποντο του Πρίτζετ με τους «κιτρινόμαυρους» να μην μπορούν να συνεννοηθούν πολύ καλά στην άμυνα και τον Ντε Κόζι να χάνει τον αντίπαλο του. Πολύ καλή στιγμή για τον Άρη ήταν η τρομερή άμυνα του Δημήτρη Φλιώνη στον Τολιόπουλο (για τρίτη φορά στην μεταξύ τους μονομαχία) με τον παίκτη των «φιλοξενούμενων» να κάνει το 44-41 στο 23′.

Στο +6 που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα μέχρι εκείνη την στιγμή, έφτασε ο Ιωνικός με τις εύστοχες (2/2) βολές του Πρίτζετ 6 λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου.

Στα αρνητικά του Άρη, προστέθηκαν τα χαμένα ριμπάουντ και οι λάθος πάσες μεταξύ των παικτών, λάθη που ο Ιωνικός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί με τον Δημήτρη Φλιώνη να είναι ο μοναδικός από τους «κιτρινόμαυρυς» που ξεχώρισε εκείνη την στιγμή σε άμυνα και επίθεση.

Πρώτο καλάθι για τον Ντε Κόζι ήρθε στα 5.43 πριν το τέλος με τον Άρη να μειώνει 51-45. Ο αγώνας κυλούσε με τον Άρη, απέναντι σε ένα ροτέισον… επτά παικτών των γηπεδούχων, έδειξε πιο κουρασμένος και πιο ανέτοιμος από τον αντίπαλο με τον Ιωνικό να φτάνει στο +11 (61-50) κυρίως με τους Πρίτζετ και Σμιθ. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 63-54.

Τέταρτο δεκάλεπτο – Τον “πρόδωσαν” οι δυνάμεις του

Μετά από χαμένο τρίποντο για τον Ιωνικό, ο Τζαμάλ Σούλερ άργησε αλλά… έβαλε (τέσσερις συνεχόμενους πόντους) για τον Άρη κάνοντας το 63-56 στην αρχή του δεκαλέπτου. Στην συνέχεια και μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του Φιτζπάτρικ, ο Άρης είχε δύο καλές ευκαιρίες να μειώσει στους πέντε, χωρίς όμως να πετύχει καλάθι.

O Iωνικός στην συνέχεια, με τις βολές των Πρίτζετ και Τολιόπουλο και το τρίποντο του Χουγκάζ έκανε 70-57 στα 6 λεπτά πριν το τέλος, ενώ από την άλλη ο Άρης μείωσε με τους Μιλόσεβιτς και Ντραγκίσεβιτς.

Όσο τα λεπτά κυλούσαν και οι άμυνες θα έπρεπε να γίνονται πιο σκληρές, οι διαιτητές έκαναν το αντίθετο δίνοντας πολύ εύκολα φάουλ υπέρ των γηπεδούχων. Ο Άρης, έχασε όλες τις «αρετές» που είχε στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ συνεχώς προσπαθούσε με επιπόλαιες κινήσεις να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο.

Τρία λεπτά πριν το τέλος το σκορ ήταν στο 76-65 με 2/2 βολές του Σούλερ με τον Άρη που προσπάθησε να πιέσει στην άμυνα ωστόσο ο Ιωνικός ήταν «παρών» σε όλες τις φάσεις και… ξέφευγε εύκολα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου μέχρι και το τέλος όπου το σκορ ξέφυγε με τον Ιωνικό να κερδίζει με 85-73.

Τα επιθετικά ριμπάουτντ του Ιωνικού σε συνδυασμό με τα λάθη στην άμυνα του Άρη ήταν αυτά που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ήττα των «κιτρινόμαυρων».

Δεκάλεπτα: 19-19, 38-37, 63-54, 85-73

Άρης (Καμπερίδης): Σούλερ 13 (2), Σταμάτης 4, Σλαφτσάκης 2, Φλιώνης 8, Μιλόσεβιτς 15, Χαριτόπουλος 3 (1), Κουζέλογλου 2, Τσάλμερς 15 (1), Ντραγκίτσεβιτς 6, ΝτεΚόζι 5 (1).

Ιωνικός (Κουφός): Σμιθ 20 (2), Ζάισλοφτ 5 (1), Πετρόπουλος, Πρίτζετ 19 (2), Χατζηκυριάκος, Φιτζπάτρικ 12 (2), Γιουλ 4, Τολιόπουλος 12, Χουγκάζ 13 (1).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button