ΓενικάΕρασιτέχνης

Καινοτομία στο μπάσκετ με αμαξίδιο

Η Γενική Γραμματέας στο μπάσκετ με αμαξίδιο, Βίκυ Νικολακάρου, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «ο ερασιτέχνης έχει φωνή» με την Ελένη Γρηγοράκη και τον Πάνο Τσίκαλα.

Τόνισε αρχικά

Είμαι νέα στο χώρο. Είμαι εκπαιδευτικός εδώ και πάρα πολλά χρόνια και για μένα ήταν πάρα πολύ ωραία πρόκληση γιατί γενικά ασχολούμαι με συλλόγου, προσφέροντας πάντα γιατί μ ’αρέσει, κι αυτό ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Αντιμετώπισα μια ομάδα σφιχτοδεμένη ζεστή και με πολλά οράματα και ένα από αυτά είναι το ISO.

Το ISO είναι ένας διεθνείς οργανισμός ο οποίος εδρεύει στην Ελβετία και ασχολείται με την έκδοση προτύπων που περιέχουν κατευθυντήριες γραμμές και πλαίσια, που βασίζονται στην διεθνή συνεργασία.

Λέμε αθλητισμός αλλά στο σήμερα, στο 2018 που ζούμε ο αθλητής παύει να είναι πλέον  μόνο αθλητής και καλλιεργεί το πνεύμα του, έχει συνεργασίες, έχει οράματα, τέλος πάντων ένα βήμα παραπάνω. Ήδη έχουμε προχωρήσει στην συμφωνία και πιστεύουμε ότι αυτό είναι μια στέρεα βάση για καινοτομία. Μέσα από το ISO θα βρούμε το έδαφος να εξελίξουμε πάρα πολλά πράγματα. Συλλογική ενδυνάμωση, κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές διαστάσεις πλέον καλύπτονται και επικυρώνονται από το πρότυπο του ISO.

Στόχοι αειφορίας

Δεκαεπτά είναι οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης. Τα Ηνωμένα Έθνη το έχουν ψηφίσει. Λίγο πολύ στα επόμενα χρόνια όλοι θα προχωρήσουν σε αυτό. Και γι’ αυτό τον λόγο θεωρώ ότι είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια του συλλόγου γιατί πρέπει να πούμε ότι είναι πρότυπο είναι κάτι πρωτοποριακό για τον συγκεκριμένο σύλλογο. Το φέρνει πρώτος ειδικά στην Β. Ελλάδα, δεν ξέρω αν στο χώρο της υπόλοιπης Ελλάδας υπάρχει κάτι ανάλογο.

Με το ISO θα δώσουμε λύσει σε πρακτικά θέματα, όπως δημιουργία πρωτοκόλλου.

Η διοίκηση και οι αθλητές θα γίνουν περισσότερο ευέλικτοι και πιο αποτελεσματικοί δηλαδή θα απαλλαγούν από τα καθημερινά προβλήματα γιατί θα υπάρχει ένα πρότυπο πάνω στο οποίο θα οδηγούνται. Εφόσον ότι είναι σωστό θα το κρατήσουμε. Ότι δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα θα το αφήσουμε στην άκρη. Από εδώ και πέρα δεν θα είναι μόνο ένας αθλητικός σύλλογος, θα είναι ένας σύλλογος ο οποίος θα προσφέρει και κοινωνικά και πολλές εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.

Ο αθλητισμός πλέον εκπαιδεύει χαρακτήρες, προσωπικότητες ένα παραπάνω τώρα που θα υπάρχουν νέα οράματα και καινούργιες προτάσεις οι οποίες θα εξετάζονται και ανάλογα θα προχωρούμε. Γι’ αυτό θεωρώ ότι ο αθλητικός μας σύλλογος θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για πάρα πολλούς. Θα είναι συστηματική η προσπάθεια, η ποιότητα των προσφερόμενών εργασιών θα είναι πολύ πιο υψηλή από προηγούμενες χρονιές. Γιατί πλέον υπάρχουν κανόνες που θα ακολουθήσουμε.

Οι δεκαεπτά στόχοι αειφορίας από προσωπική μου εμπειρία, επειδή έχω ασχοληθεί με αυτό το θέμα σε άλλο τομέα, δεν μπορεί ένας αθλητικός σύλλογος να ακολουθήσει και τους δεκαεπτά αλλά είναι αρκετοί αυτοί στους οποίους θα προσχωρήσουν και ανάλογα θα τους προσαρμόσει. Κάθε φορέας προσαρμόζει τους στόχους ανάλογα με αυτό που θέλει ο ίδιος, που μπορεί να προσφέρει, διαλέγει και συνεχίζει.

Πραγματικά θεωρώ στην σημερινή εποχή λίγο-πολύ έχουν συρρικνωθεί και τα πρότυπα και οι ιδέες γιατί η καθημερινότητα μας αναγκάζει να υποστούμε μια τέτοια διαδικασία όλα αυτά μας αναγκάζουν να ξεφύγουμε από την ουσία του να καλλιεργήσουμε το πνεύμα. Δεν έχουμε τον χρόνο. Τώρα αυτό απαλλάσσει, εν μέρη βέβαια,  και τους αθλητές και αυτούς που τους περιβάλλουν. Είναι πάρα πολύ ωραίο να διοργανώνεις κάτι διαφορετικό.

Κάποια στιγμή αν θα είναι υποχρεωτικό για τα τμήματα

Στα επόμενα χρόνια, Τώρα είναι στην διάθεση του καθενός αν θα ακολουθήσει κάτι. Σε άλλους τομείς, όπως η βιομηχανία τροφίμων είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο, το ISO είναι α[απαιτητό για κάποιον που θέλει να είναι στην πρώτη γραμμή. Γι’ αυτό είναι πρωτοποριακό, μας αφορά όλους ακόμα και την ποιότητα διδασκαλίας σε λίγο καιρό. Και τα σχολεία παίρνουν ISO.

Ελπίζω να το ακολουθήσουν όλοι και είμαι βέβαιη ότι εμείς θα το εφαρμόσουμε με τις καλύτερων δυνατόν προοπτικές.

Λίγα λόγια για τον Φάιναλ Φορ

Σε ένα μήνα περίπου είναι το Φάιναλ Φορ. Μια μεγάλη, φιλόδοξη διοργάνωση για την οποία όλα τα παιδιά δουλεύουν πραγματικά και με όρεξη. Εγώ είμαι καινούργια σε αυτόν τον χώρο και έχω ενθουσιαστεί. Ας ελπίσουμε ότι θα εντυπωσιάσουμε όλη την Ελλάδα.

Θα παρακαλούσαμε να περάσει το μήνυμα «Θέλουμε κόσμο, θέλουμε κόσμο γιατί είναι κάτι το διαφορετικό». Είναι ωραίες οι μέρες, είναι παραμονή εορτών, τα διάφορα events και happenings που θα γίνουν κατά την διάρκεια και οι εκπλήξεις θα τραβήξουν τον κόσμο.

Υπάρχουν πάρα πολλοί φορείς που θα συμμετέχουν οι οποίοι θα σας εκπλήξουν γιατί είναι απ’ όλους τους χώρους και σε όσους απευθυνθήκαμε ανταποκρίθηκαν άμεσα και με μεγάλη ευχαρίστηση. Δεν αντιμετωπίσαμε άρνηση μέχρι στιγμής.

Και η διοίκηση του Άρη μας βοήθησε πάρα πολύ. Αμέσως δέχθηκε την διοργάνωση.

Και το Yellow Radio μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό κάνει μια καταπληκτική προσπάθεια να προβάλει την διοργάνωση. Και ο Δήμος που είναι μεγάλος χορηγός μας.

Τα πάντα είναι σχεδόν έτοιμα. Θα είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή, αθλητική και πολιτιστική συνάμα. Είναι γιορτή γιατί όλος ο κόσμος το θέλει, το χαίρεται γιατί στην γιορτή χαιρόμαστε, γιατί γιορτάζουμε την προσπάθεια αυτών των παιδιών και την διανθίζουμε με όλα αυτά που λέμε στο πνεύμα των ημερών

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button