Γενικά

Κήπος Σεμινάρια : Κινηματογράφος, από την ιδέα στην υλοποίηση μίας ταινίας

Κήπος Σεμινάρια :Κινηματογράφος, από την ιδέα στην υλοποίηση μίας ταινίας.

Θες να φτιάξεις μία ταινία μικρού μήκους, να μάθεις τις τεχνικές της λήψης βίντεο και της σκηνοθεσίας στην πράξη;

Εισηγητής: Γιάννης Φραγκούλης
Έναρξη: 15/02/2018
Λήξη:     28/06/2018

Σε αυτό το εργαστήριο θα διδαχθούμε τις αρχές της σκηνοθεσίας, τις κινηματογραφικές σχολές και θα ξεκινήσουμε τα δικά μας γυρίσματα για να φτάσουμε τελικά στο μοντάζ και, έτσι, να ολοκληρώσουμε μία ταινία μικρού μήκους. Και έπεται συνέχεια!..

Μαθαίνουμε τα ρεύματα του κινηματογράφου, τα διαφορετικά είδη του, προετοιμάζουμε την παραγωγή της ταινίας, τη σκηνοθεσία στον ενιαίο παραστατικό χώρο. Θα γίνονται ασκήσεις, κινηματογράφηση μιας σεκάνς, πάνω σε ένα σενάριο που έχει γραφτεί ομαδικά. Ο δεύτερος κύκλος ολοκληρώνεται με τη διδασκαλία της σκηνοθεσίας, την προετοιμασία της παραγωγής και τα γυρίσματα.

Καθ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου θα προβάλλονται αποσπάσματα ταινιών, πάνω στα οποία θα αναφερόμαστε για την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας κάθε σκέλους υλοποίησης μίας ταινίας.

Ο εισηγητής θα φέρει την δική του κάμερα, την οποία μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν οι συμμετέχοντες για να εξοικειωθούν και να εφαρμόσουν αυτά που έχουν μάθει στη θεωρία. Με αυτή την κάμερα θα γίνουν τα γυρίσματα της ταινίας, στο τέλος του σεμιναρίου. Αν κάποιος έχει δική του κάμερα, μπορεί να τη φέρει και να δουλέψουμε και με αυτή. Με τον υπολογιστή του διδάσκοντα θα γίνουν τα μαθήματα του μοντάζ και το μοντάζ της ταινίας.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε τρεις κύκλους. Στο τέλος θα παραχθούν μία ή δύο ταινίες. Στο τέλος, με τη διακριτική παρακολούθηση και επιμέλεια του διδάσκοντος, θα παραχθεί η ταινία μικρού μήκους, η οποία θα είναι προϊόν συλλογικής εργασίας, από την ιδέα, το σενάριο, το μοντάζ, την προώθησή της.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Πέμπτη 15/2 στις 20:00, όπου ο εισηγητής θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δέκα δίωρες συναντήσεις και το συνολικό του κόστος θα είναι 120 ευρώ (110 φοιτητών/ ανέργων).

Πληροφορίες – εγγραφές:
Κήπος Σεμινάρια,
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη,
τηλ: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
e: [email protected]
www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button