Γενικά

Η πράσινη γάτα στο Labattoir

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρουσιάζει την παράσταση «Η πράσινη γάτα» της Elise Wilk, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.Μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Η Πράσινη γάτα της Ελίζε Βιλκ αφηγείται την ιστορία έξι εφήβων που σ’ ένα Σαββατόβραδο αλλάζει η ζωή τους. Ένα μοιραίο ατύχημα και η αναζήτηση της αλήθειας γύρω από το περιστατικό δίνουν ώθηση στην πλοκή και ξετυλίγουν το νήμα που θα οδηγήσει στην αλήθεια. Το έργο μιλά για την ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας, για το τυχαίο, για τη φιλία και τη δύναμη της φαντασίας, αυτό το μοναδικό όπλο μας για να ξεφύγουμε από τον γκρίζο, αλλόκοτο κόσμο μας.

Με την Πράσινη γάτα, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συστήνει στο ελληνικό κοινό τη Ρουμάνα συγγραφέα Ελίζε Βιλκ σε μια παράσταση με νέους χαρισματικούς ηθοποιούς και έμπειρους συντελεστές.

«Η Πράσινη γάτα είναι μια ιστορία αγάπης. Όπως πολλές ιστορίες αγάπης στην εφηβεία, έτσι κι αυτή είναι μια αγάπη χωρίς ανταπόκριση. Η Πράσινη γάτα είναι μια ιστορία για ένα έγκλημα. Είναι μια ιστορία που την ξέρουμε όλοι: τη διαβάσαμε στην εφημερίδα ή την είδαμε στις ειδήσεις. Πάνω απ? όλα όμως η Πράσινη γάτα μιλάει για τη δύναμη της φαντασίας, αυτήν που μας σώζει από τον γκρι κόσμο που ζούμε». (Ελίζε Βιλκ, Απόσπασμα από τις σημειώσεις της Ελίζε Βιλκ για το κείμενο)

Την παράσταση σκηνοθετεί για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ο Γιάννης Παρασκευόπουλος ο οποίος τη χρονιά που πέρασε καθήλωσε τη θεατρική Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Oικογενειακή Γιορτή (Festen).

«Ένα κοινωνικό δράμα, πολύ δυνατό για το νεανικό κοινό και όχι μόνο, το οποίο ο Μάνος Μυλωνάκης ντύνει μουσικά. Η “Πράσινη Γάτα” αφηγείται την ιστορία έξι εφήβων που σ? ένα Σαββατόβραδο αλλάζει η ζωή τους. Ένας φόνος μιας έφηβης και η αναζήτηση της αλήθειας γύρω από το περιστατικό δίνουν ώθηση στην πλοκή και ξετυλίγουν το νήμα που θα οδηγήσει στην αλήθεια. Το έργο μιλά για την ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας, για την αγάπη, τη φιλία και τη δύναμη της φαντασίας, αυτό το μοναδικό όπλο μας για να ξεφύγουμε από τον γκρίζο, αλλόκοτο κόσμο μας” (Γιάννης Παρασκευόπουλος, Art&Press, 25 Ιουνίου 2017

«Το έργο της Ελίζε Βιλκ, αν και μυθοπλαστικό, επιβεβαιώνει τις υποψίες που είχα ήδη σχηματίσει για το πώς μπορεί να νιώθει ένας έφηβος στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες. Άνθρωποι που ούτως ή άλλως βράζουν, εγκλωβισμένοι στη μοναξιά τους, με μόνη σωτηρία τη φαντασία τους.» (Μάνος Μυλωνάκης, Συνθέτης)

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 26 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

Kαθημερινά στις 21:00 στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, Labattoir 
Πολυχώρος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, 26ης Οκτωβρίου 86, 54627 Θεσσαλονίκη

Εισιτήρια
Κανονικό 12 ευρώ
Φοιτητικό, Μαθητικό, Παιδικό 8 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων 6949108450

Ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ
Συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης & Labattoir

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button