Διεθνή

Κέρδη παρά την πανδημία κατέγραψε η Μπάγερν

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου της Μπάγερν Μονάχου για την περίοδο 2019-2020 ήταν 698 εκατομμύρια ευρώ, με κέρδος μετά από φόρους 9,8 εκατομμύρια, παρά τον αντίκτυπο της Covid-19 στα έσοδα. 

Μία σεζόν πριν, την περίοδο 2018-2019, ο γερμανικός σύλλογος είχε σημειώσει τον υψηλότερο κύκλο εργασιών στην ιστορία του, ο οποίος είχε ανέλθει στα 750 εκατομμύρια, με καθαρό κέρδος 52,5 εκ. ευρώ.

«Η πανδημία έχει δημιουργήσει πίεση σε ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου και φυσικά η Μπάγερν έχει επίσης πληγεί», είπε ο πρόεδρος των Βαυαρών, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. «Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο το εισόδημα που δημιουργήθηκε όσο και το γεγονός ότι μπορέσαμε να κλείσουμε τη σεζόν με κέρδος, είναι θετικό».

Οι αθλητικές επιτυχίες της ομάδας, η οποία κατάκτησε την Μπουντεσλίγκα, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γερμανικό Κύπελλο, έχουν συμβάλει σημαντικά στο οικονομικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η «Allianz Arena» έχει να καλωσορίσει τους φίλους της Μπάγερν από τον Μάρτιο. 

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Γιαν-Κρίστιαν Ντρέσεν, δήλωσε ικανοποιημένος που το εντυπωσιακό μοντέλο διαχείρισης της Μπάγερν, η οποία δεν ξοδεύει ποτέ περισσότερα από όσα κερδίζει, επέτρεψε να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος. 

«Ο σύλλογος είναι χτισμένος σε μια σταθερή βάση, που έχει ενισχυθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια κι αυτό αποδεικνύεται τώρα, σε περίοδο κρίσης», είπε. Ωστόσο, πρόσθεσε, αναμένεται απότομη μείωση των εσόδων για την περίοδο 2020-2021, ειδικά αν οι αγώνες συνεχίσουν να διεξάγονται πίσω από κλειστές πόρτες για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button