ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Of The Wand And The Moon – “Tear It Apart” (Σκίστε Το)

Η θέληση για επανεκτίμηση της έννοιας της αγάπης και του συναισθήματος περνάει μέσα από τη μοναξιά, τη θλίψη, το κενό, τον τρόπο που νιώθουμε τον κόσμο γύρω μας.

Το όνομα τους περιστρέφεται γύρω από το μαγικό Wand που αντιπροσωπεύει τη μαγική όψη της μουσικής, ενώ η σελήνη την έμπνευση που προσφέρει η νύχτα για δημιουργία. Αυτή είναι η δανέζικη μπάντα των Of The Wand And The Moon που θα φιλοξενήσουμε σήμερα.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “Tear It Apart” από τους Of The Wand And The Moon. Κυκλοφόρησε το 2011 μέσα από το άλμπουμ “Τhe Lone Descent” μια εκπληκτική μελωδία που οι κιθάρες, τα βιολιά, το πιάνο κι οι στίχοι αγγίζουν τις χορδές της ψυχής και φέρνουν στην επιφάνεια και τα πιο βαθιά κρυμμένα συναισθήματα.

Of The Wand And The Moon

O Kim Larsen δημιούργησε τους Of The Wand And The Moon στη Δανία το 1998 σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για την Post-Industrial Folk σκηνή της χώρας. Τον Kim Larsen τον έχουμε γνωρίσει μέσα από πολύπλευρα έργα του όπως οι Black Wreath, The Loveless, Saturnus, Blazing Eternity.

Πρόκειται για μία προσωπική δουλειά του, “μία μοναχική διαδικασία σύνθεσης” όπως την περιγράφει ο ίδιος, όπου συμμετέχουν φιλοξενούμενοι μουσικοί. Έχουν κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ, Singles και EPs με τελευταίο το “Τhe Lone Descent” το 2011. Η μουσική του είναι έντονα επηρεασμένη από τον ήχο της δεκαετίας του ’60 κι έχει εμπνευστεί από τους Beatles και από την τέχνη των διάσημων μουσικών εκείνης της εποχής Lee Hazelwood και Serge Gainsbourg.

Of The Wand And The Moon

Τα τραγούδια του Kim είναι εμπνευσμένα από την καθημερινή απογοήτευση που νιώθει καθώς εισπράττει τη δυστυχία της ζωής. Η μουσική του είναι σκοτεινή, μελαγχολική, μυστικιστική και ατμοσφαιρική, με απίστευτη ειλικρίνεια ξυπνάει συναισθήματα μοναξιάς, θλίψης, λαχτάρας, μιλάει για την ασυμβίβαστη απώλεια και αγάπη, για το θάνατο.

Είναι η απεικόνιση της ζωής όπως πραγματικά είναι, σκληρή και θλιβερή για όσους μπορούν πραγματικά να το νιώσουν και να το αντιμετωπίσουν χωρίς να εθελοτυφλούν.

Of The Wand And The Moon

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Of The Wand And The Moon

There is something wrong with our hearts
Tear it apart break it apart
There’s a tumor within your heart

Υπάρχει κάτι λάθος με τις καρδιές μας
Σκίστε το, σπάστε το
Υπάρχει ένας όγκος μέσα στην καρδιά σας

Of The Wand And The Moon

This pitied love, this petty life
This emptiness we leave behind
This pitied life, this petty love
This silence from above

Αυτό λυπήθηκε η αγάπη, η μικροαστική ζωή
Αυτό το κενό που αφήνουν πίσω τους
αυτό το λυπήθηκε τη ζωή, αυτή η μικροαστική αγάπη
Αυτή η σιωπή από ψηλά

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button