Ποδόσφαιρο

Κάκαλης: “Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και στήριξη στον Ερέρα”

Ο πρώην γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού Άρη, Γρηγόρης Κάκαλης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και την εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο:

-Για τον Άρη και την πορεία του:

Όπως έχω ξαναπεί αυτή η  ομάδα 4 φορές το χρόνο δικαιούται να βρίσκεται στην κατάσταση που βρέθηκε προχθές. Είναι φυσιολογικό για μια καινούρια ομάδα. Είναι λογικό κάποια στιγμή να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Δεν υπάρχει ομοιογένεια, δεν υπάρχουν αρκετά πράγματα. Σε διαφορετική περίπτωση θα πηγαίναμε για Πρωτάθλημα. Εγώ είτε έφυγα από τον Άρη, είτε είμαι εκεί είναι το ίδιο πράγμα για μένα. Εγώ θα βγω στα δύσκολα μπροστά και θα μιλήσω. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για μένα ανεξάρτητα από τα λάθη που μπορεί να έχουν γίνει, αυτή η πτώση είναι δικαιολογημένη. Ο Ερέρα είναι ο άνθρωπος που μας ανέστησε. Αν θες να καταστρέψεις κάτι είναι εύκολο. Να δημιουργήσεις όμως είναι δύσκολο. Πιστεύω ότι ο Ερέρα δεν θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού. Θα αλλάξει τα πρόσωπα αλλά τρόπο παιχνιδιού δεν πρόκειται να αλλάξει. Έτσι γίνεται στις μεγάλες ομάδες. Εμείς τώρα πάμε να παίξουμε ισπανικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα όταν η μπάλα στο πέναλτι μπει μέσα είναι γάμος, όταν βγει έξω είναι κηδεία. Είναι δικαιολογημένο ο κόσμος να διαμαρτυρηθεί μέχρι ένα σημείο. Τα δύσκολα ματς για τον Άρη δεν είναι τα ντέρμπι. Δύσκολα ματς είναι αυτά με τον Πανιώνιο, με τον Απόλλων Σμύρνης, τον ΟΦΗ και τα Γιάννενα. Κάποιοι παίκτες ήρθαν στον Άρη για τον Ερέρα. Τώρα ξαφνικά δεν μπορούμε να τα μηδενίζουμε όλα. Μετά την άσχημη εμφάνιση του Άρη πρέπει να βλέπουμε τι θα γίνει την επόμενη Κυριακή. Σε άλλες 8 αγωνιστικές θα δούμε τι βαθμούς έχουμε. Εγώ ακόμη και τώρα πιστεύω ότι η ομάδα θα βγει στην Ευρώπη. Έτυχε στο ματς με τον ΠΑΟΚ να μην μπει το πέναλτι και χάσαμε. Στη συνέχεια, ήρθε το άσχημο ημίχρονο με την ΑΕΚ και πάλι χάσαμε.

-Για τον κόσμο του Άρη και τις αντιδράσεις:

Ο κόσμος του Άρη διαμαρτύρεται γιατί στεναχωριέται και καλά κάνει. Βλέπετε ότι η συμπεριφορά των οπαδών έχει αλλάξει πλέον. Αυτό φάνηκε και από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Η αντίδραση των φιλάθλων ήταν λογική. Οι φίλαθλοι με ποιότητα χειροκροτούν και ο Άρης έχει και ομάδα ποιοτική και φιλάθλους ποιοτικούς. Φυσικά αναφερόμαστε στο σύνολο.

-Για το σύστημα που θα ακολουθήσει ο Ερέρα:

Ο Ερέρα δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα. Δεν πρόκειται να παίξει αμυντικά, απλώς θα αλλάξει τους παίκτες. Τώρα περιμένουμε από κάποιους παίκτες να δώσουν αυτό που έδιναν στην αρχή. Έχουν αρχίσει ξαφνικά τα συμπεράσματα ότι οι παίκτες δεν έχουν φυσική αντοχή και ότι δεν έτρεξαν το καλοκαίρι. Η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική. Δεν παίζει ρόλο μόνο αν έτρεξαν η παίκτες ή όχι. Αλλά όπως είπα και πριν πιστεύω ότι την ομάδα θα τη βρούμε έτσι άλλες 3 φορές. Μακάρι να μην δικαιωθώ.

-Για το κύπελλο και το ματς με τον Αήττητο Σπάτων:

Σήμερα με τον Αήττητο πρέπει να κερδίσουμε και να περάσουμε στον επόμενο γύρο, στους 16. Το κύπελλο είναι άμεσος στόχος. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούμε στον τελικό. Έχουμε πληρότητα για να κάνουμε το rotation. Έχουμε καλούς παίκτες. Καλά κάνει ο Ερέρα και κάνει αλλαγές, γιατί πρέπει να παίξουν και τα άλλα τα παιδιά. Για παράδειγμα ο Διαμαντόπουλος δεν έπαιξε καθόλου. Το θέμα είναι ότι όταν αποφασίζει ένας, για παράδειγμα ο κ. Ερέρα, δεν αποφασίζει ότι θα βάλω κάποιον για να ρίξω κάποιον άλλο. Βλέπουμε ότι με την ήττα όλοι στεναχωρηθήκαμε. Ο Ερέρα στεναχωρήθηκε όπως και ο πρόεδρος. Ψυχραιμία και στήριξη είναι τα δύο πράγματα που χρειαζόμαστε. Πρέπεο να στηρίξουμε την ομάδα και την Κυριακή γιατί αν κερδίσουμε είναι σαν να μηδενίζουμε και ξεκινάμε από την αρχή. Ο κόσμος πιστεύω ότι συμπαραστάθηκε στην ομάδα και θα συμπαρασταθεί, γιατί καταλαβαίνει ότι πάει να γίνει κάτι πολύ καλό.

-Για τα καινούρια κοστούμια της ομάδας:

Τα κοστούμια τα κλείσαμε 19/6. Επίσης, έχουμε αναλάβει τη διατροφή και τα έπιπλα στα γραφεία. Το θέμα είναι ότι δεν κάνουμε αυτά τα πράγματα για να ακούσουμε ευχαριστώ. Ο μόνος λόγος είναι επειδή είμαστε Αρειανοί και μας το ζητάει ο πρόεδρος και εγώ ανταποκρίνομαι. Πάντα στέκομαι κοντά στον Καρυπίδη. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να μιλήσουμε και όσοι θέλουν να τον συναντήσουν παίρνουν τηλέφωνο. Αυτό δεν είναι κάτι κακό.

-Για τον Καρυπίδη τον τελευταίο καιρό:

Ο πρόεδρος είναι πιο ώριμος τον τελευταίο καιρό. Αρχικά, αυτό φάνηκε και από πέρυσι. Κατάλαβε ότι την ομάδα πρέπει να την στήνει ένας. Φέτος την έστησε ο κ. Ερέρα. Δεν γίνεται πάνω στην ομάδα να μην έχει άποψη ο κ. Διαμαντόπουλος. Όταν συζητάει ο πρόεδρος, ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής, γίνεται μαι πρόταση και προχωράει. Όταν έχεις κάνει 19 μεταγραφές και δεν σου έχουν βγει μόνος ένας ή δύο είναι φοβερή επιτυχία. Με την κίνηση που έκανε ο Καρυπίδης, να κάνει μια συζήτηση με τον Ερέρα, έδειξε ότι έχει στοιχεία μεγάλου προέδρου και ψυχραιμία. Το κακό ημίχρονο πρέπει να ξεχαστεί και να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να έρθει ένα αποτέλεσμα και πιστεύω θα υπάρξει αντίδραση από τους παίκτες. Ο κόσμος του Άρη βλέπω ότι είναι πάρα πολύ ώριμος, βλέπω ότι συμπαραστέκεται και είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή θα είναι κοντά στην  ομάδα.

 

 

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button