ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Ινφαντίνο: «Νιώθω Άραβας, μετανάστης, ομοφυλόφιλος – Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη»

Ο πρόεδρος της FIFA, θεωρεί υποκριτική τη στάση των Ευρωπαίων προς το Μουντιάλ του Κατάρ αλλά και προς την ίδια τη χώρα, προχωρώντας σε μια δήλωση που θα…συζητηθεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Σήμερα έχω έντονα συναισθήματα. Σήμερα αισθάνομαι Καταριανός, αισθάνομαι Άραβας, αισθάνομαι Αφρικανός, αισθάνομαι ομοφυλόφιλος, αισθάνομαι ανάπηρος, αισθάνομαι μετανάστης εργάτης.

Είμαι Ευρωπαίος. Για ό,τι κάνουμε εδώ και 3.000 χρόνια σε όλο τον κόσμο, θα έπρεπε να ζητάμε συγγνώμη για τα επόμενα 3.000 χρόνια πριν δώσουμε μαθήματα ηθικής. Αν η Ευρώπη ενδιαφέρεται πραγματικά για τη μοίρα αυτών των ανθρώπων, μπορεί να δημιουργήσει νομικά πλαίσια – όπως έκανε το Κατάρ – όπου ένας αριθμός αυτών των εργαζομένων μπορεί να έρθει στην Ευρώπη για να εργαστεί. Να τους δώσουν κάποιο μέλλον, κάποια ελπίδα.

Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την κριτική. Πρέπει να επενδύσουμε στη βοήθεια αυτών των ανθρώπων, στην εκπαίδευση και να τους δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον και περισσότερες ελπίδες. Πρέπει όλοι να εκπαιδευτούμε, πολλά πράγματα δεν είναι τέλεια, αλλά η μεταρρύθμιση και η αλλαγή χρειάζονται χρόνο.

Αυτό το μονόπλευρο ηθικό μάθημα είναι απλώς υποκρισία. Αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί εδώ από το 2016.

Δεν είναι εύκολο να γινόμαστε δέκτες κριτικής μιας απόφασης που ελήφθη πριν από 12 χρόνια. Το Κατάρ είναι έτοιμο, θα είναι το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button