Ποδόσφαιρο

Η δουλειά φαίνεται! Η αχίλλειος πτέρνα του Άρη έγινε η δύναμη του

Μεταξύ των όσων έχει βελτιώσει ο Σάββας Παντελίδης είναι το πως εκμεταλλεύεται η ομάδα τις στατικές φάσεις, ο Άρης που είχε τεράστια προβλήματα στο συγκεκριμένο κομμάτι το έχει μετατρέψει πλέον σε δύναμη του

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Άρη από την αρχή της χρονιάς ήταν τα “στημένα”, καθώς μετά την πρεμιέρα με την Λαμία οι κιτρινόμαυροι είτε όταν κέρδιζαν κόρνερ, είτε όταν εκτελούσαν φάουλ σε καλή θέση έδειχναν απελπιστικά ακίνδυνοι, με -ίσως μόνη- εξαίρεση το απευθείας φάουλ του Μενέντεθ με τον Λεβαδειακό που κατέληξε στο δοκάρι.

Συνολικά, σε 12 παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο μόλις δυο γκολ προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ ενώ καμία φορά οι παίκτες του Άρη δεν εκμεταλλεύτηκαν τα κόρνερ τους.

Ο Σάββας Παντελίδης από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ομάδα δούλεψε στα στημένα,  και μπορεί να μην γίνονται…θαύματα σε μια εβδομάδα, αλλά σε ένα αποτέλεσμα στο οποίο σίγουρα συνετέλεσε και ο ίδιος, στον πρώτο του αγώνα στον πάγκο της ομάδας ο Άρης σκόραρε 2 φορές από εκτέλεση κόρνερ.

Έκτοτε οι κιτρινόμαυροι συνεχίζουν να φαίνονται ικανοί να σκοράρουν σε κάθε στημένη φάση, στο επόμενο παιχνίδι (με τον Παναθηναικό) είχαν δοκάρι από φάουλ με τον Βέλεθ ενώ στην συνέχεια κέριδσαν πέναλτι στο Περιστέρι μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Όσο όμως περνάει ο καιρός φαίνεται όλο και περισσότερο η δουλειά που έχει γίνει καθώς το χθεσινό γκολ του Βέλεθ ήταν το έκτο σε 13 παιχνίδια που προήλθε από στημένες φάσεις, ενώ το κυριότερο είναι πως ο Άρης δείχνει όλο και πιο ικανός να παράγει φάσεις.  Και όλα αυτά ενώ στα περισσότερα αγωνίστηκε χωρίς τον βασικό του σέντερ φορ, Χαμζά Γιουνές.

Έτσι λοιπόν και με την γλώσσα των αριθμών, αλλά και δια γυμνού οφθαλμού είναι ξεκάθαρο το αδύναμο σημείο του Άρη, το οποίο ήταν πως δεν μπορούσε να απειλήσει από στατικές φάσεις έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο σημαντικές δυνάμεις του.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button