ΓενικάΕρασιτέχνης

Ζορμπίδης: «Όσο η Αγία Σοφία είναι τζαμί, δεν κάνουμε εκδρομές εκεί – Μη ρεαλιστικό το πλάνο της πολυμετοχικότητας

Στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Μιχάλης Ζορμπίδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Με δική σας απόφαση, το ταξιδιωτικό σας γραφείο που είναι από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, σταματά τις εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη όσο η Αγία Σοφία παραμένει τζαμί.

Δεν είναι θέμα διαφήμισης, μπορεί κάποιος να πει ότι αφού είναι κλειστά τα σύνορα. Εμείς δεν κάνουμε εκδρομές τώρα αλλά και όταν ανοίξουν, πάλι δεν θα κάνουμε και ας είναι ένας από τους πιο εμπορικούς προορισμούς η Κωνσταντινούπολη για τους Βορειοελλαδίτες. Όσο η Αγία Σοφία παραμένει τζαμί, δεν θα κάνουμε εκδρομές εκεί, αν ξαναγίνει μουσείο, φυσικά.

Για ποιον λόγο;

Δεν μπορούμε να λέμε «Αγία Σοφία» και να αναφερόμαστε σε τζαμί, απλώς δεν γίνεται. Εγώ είμαι κάπως κάθετος με αυτά, εγώ την ήξερα ως μουσείο δεν μπορώ τώρα να την δω σαν τζαμί. Και να σας πω, υπάρχει το κέρδος στην μέση αλλά πρωτίστως πρέπει κάποια πράγματα να ξεκαθαρίσουν, πρώτα είναι το θρησκευτικό κομμάτι και μετά έρχεται το κέρδος.

Ακόμη και τώρα με κλειστά σύνορα φαντάζομαι είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη.

Η Κωνσταντινούπολη είναι ωραία ναι, αλλά το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι ξεκάθαρο, μπορεί να μας αρέσει η Κωνσταντινούπολη αλλά όπως και να το κάνουμε το πρώτο πράγμα που θα δούμε στην ξενάγηση είναι η Αγία Σοφία. Ούτε το Μπλε Τζαμί ούτε το Τοπ Καπί.

Έγινε γνωστό πως ακόμη και ο Ερντογάν έχει τεράστια απώλεια εσόδων διότι πλέον όλοι θα μπαίνουν δωρεάν.

Καλό θα ήταν να αφήσει την Αγία Σοφία όπως ήταν τόσα χρόνια, η Κωνσταντινούπολη έχει τόσα πολλά τζαμιά. Η Αγία Σοφία είναι μουσείο, σύμβολο και θα παραμείνει για εμάς έτσι.

Ως πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ξεκινήσατε μια σειρά ενεργειών.

Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε την σημαία. Σήμερα στην «του Θεού Σοφία» εδώ στην Θεσσαλονίκη θα ψαλθεί ο Ακάθιστος Ύμνος.

Υπάρχει και ένας συμβολισμός φυσικά σε αυτές τις κινήσεις, μια ένδειξη πένθους.

Είναι ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά δεν θα είναι μόνο αυτές, πιστεύω θα γίνουν περισσότερες στο μέλλον, γιατί όταν ο Ερντογάν θα αντιληφθεί ότι πολλοί θα σαμποτάρουν αυτή την κατάσταση, θα καταλάβει την οικονομική ζημιά που θα έχει προκληθεί.

Έχετε επικοινωνήσει με ανθρώπους της Κυβέρνησης;

Όχι, γιατί μετά μπαίνουμε σε ένα πολιτικό κομμάτι ενώ εμείς είμαστε απλοί πολίτες. Εκείνοι πρέπει να κάνουν κάτι άλλο.

Είναι μια «μαύρη μέρα» για την Ορθοδοξία;

Έτσι πιστεύω, αν γίνει η πρώτη λειτουργία σαν τζαμί, θα είναι μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα και πιστεύω πως θα έρθουν κι άλλα που μακάρι να μην συμβούν. Έχουμε τόσα πολλά προβλήματα, να έχουμε και έναν πόλεμο με την Τουρκία; Δεν γίνεται αυτό. Θέλουμε την ειρήνη βάσει των δικαιωμάτων μας.

Σχετικά με το βόλεϊ του Άρη;

Πιστεύω πως θα κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Δεν ξέρω αν μπορεί να ανέβει η ομάδα, θα δούμε τι θα γίνει και με τις μεταγραφές, ήδη έχουμε κάνει τρεις.

Πως βλέπετε το πλάνο πολυμετοχικότητας του Άρη;

Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. Κάποτε είπαμε να βάλουμε κάποια χρήματα, ο ένας έβαλε 50.000 ευρώ και μετά όλοι οι υπόλοιποι πάλι 50.000 ευρώ. Δεν γίνονται οι πολυμετοχικότητες, τελείωσαν αυτά νομίζω. Μπορεί να είναι δοκιμασμένο αλλά απέτυχε θεωρώ πως είναι μια μη ρεαλιστική λύση

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button