Ερασιτέχνης

Ζησιόπουλος: «Ό, τι γίνει στον σύλλογο τα επόμενα χρόνια, θα φέρει το όνομα του Άλκη»

Ο Θανάσης Ζησιόπουλος, έφορος του τμήματος άρσης βαρών των κιτρινόμαυρων, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 για την φετινή διοργάνωση του Lift for Life, ενώ τοποθετήθηκε για την δολοφονία εν ψυχρώ, του 19χρονου Άλκη.

Μετά από ότι μας κράτησε πίσω λόγω της πανδημίας, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχε το τμήμα, τελικά θα το διοργανώσουμε 1-2 Απριλίου, άνδρες και γυναίκες, θα το κάνουμε ανοιχτό να μπορούν να έρθουν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, ενώ η αρχική σκέψη ήταν είτε για τοπικό, είτε για κεντρική Μακεδονία, τελικά θα το κάνουμε ανοιχτό επειδή έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την Αθήνα. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, βέβαια θα υπάρχει θλίψη λόγω των πολύ πρόσφατων και δυσάρεστων γεγονότων.

Πώς ξεκίνησε το Lift for Life: Αυτό ξεκίνησε μετά από μία προσωπική εμπειρία, τα προηγούμενα τρία που διοργανώθηκαν, ήταν ένα fitness challenge, ένας διαγωνισμός δηλαδή crossfit κλπ. Αυτό που κάνουμε τον Οκτώβρη-Νοέμβρη, έγινε υπό την αιγίδα της ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, θα είναι μόνο άρση βαρών, δεν θα έχουμε κάτι άλλο, είναι καθαρά άρση βαρών, που περιλαμβάνει δύο αγωνίσματα. Θα γίνει με την βαθμολογία που θα κριθεί από τον συντελεστή σωματικού βάρους. Πέρυσι, ότι έσοδα καταφέραμε να συλλέξουμε, τα κάναμε χορηγία στην Λάμψη. Φέτος, όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη Ομοσπονδία εργαζομένων του Θεαγένειου Νοσοκομείου.

Για το αν είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Άλκη: Έχει βγει σχετική ανακοίνωση από τον ΑΣ, στην οποία ανακοίνωση γράφω κάποια προσωπικά μου λόγια, δεν θα αναφέρω στο ραδιόφωνο, όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει την ανακοίνωση του ερασιτέχνη. Όταν βγάζαμε την προκήρυξη, την άδεια αγώνων κλπ, δεν είχε συμβεί αυτή η δολοφονία. Αυτό που έχω πει πως ότι και να συμβεί σε αυτό το γήπεδο και σε αυτή την γειτονιά, δηλαδή η ψυχή του Άλκη θα είναι πάντα παρούσα. Τίποτε δεν θα γίνει μέσα στα επόμενα χρόνια, χωρίς ο σύλλογος να φέρει το όνομα του Άλκη.

Για την οργή που δείχνει ο κόσμος του αθλητισμού σχετικά με την δολοφονία: Πραγματικά δεν θέλω να πω κάποια πράγματα ζωντανά, υπάρχουν αρμόδιοι που μιλούν, εγώ αυτή την στιγμή μιλάω σαν άνθρωπος του αθλητισμού, γιατί αύριο έχουμε ένα συμβούλιο με την ελληνική ομοσπονδία και ένα από τα θέματα θα είναι πως η ελληνική ομοσπονδία θα τιμήσει την μνήμη του Άλκη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε έχει σχέση με τον αθλητισμό, που αγαπάει τον αθλητισμό, μπορεί να μιλήσει διαφορετικά για αυτή την δολοφονία. Σε οποιοδήποτε νοήμων άνθρωπο και πόσο μάλλον σε ανθρώπους του αθλητισμού, στον αθλητισμό που παράγει την ευγενή άμιλλα, είναι τρόπος σκέψης και τρόπο ζωής, μπορεί να θεμελιωθεί στον εγκέφαλο μας, ότι υπήρξαν άνθρωποι που δολοφόνησαν ένα αθώο παιδάκι. Εκτός από το παιδί, προσπάθησαν να δολοφονήσουν και τους άλλους δύο φίλους τους, μην το ξεχνάμε αυτό.

Τι ακριβώς θα αποφασιστεί από την ομοσπονδία, δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω και δεν ξέρω τι θα προτείνω, γιατί μου είπαν να προτείνω κάτι, αλλά πραγματικά δεν σκέφτεται πολύ καθαρά το μυαλό μου ώστε να πω κάτι, θα το συζητήσουμε και θα δούμε.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το Lift for Life; Θα πραγματοποιηθεί 1-2 Απριλίου, 1 Απριλίου, την Παρασκευή, θα συμμετέχουν οι γυναίκες, ενώ στις 2 Απριλίου, είναι η ημέρα ανδρών, μετά θα υπάρξει η βράβευση ανδρών, γυναικών και συλλόγων. Θα υπάρξει και live streaming, στόχος είναι να γίνει όσο πιο ανοιχτά γίνεται, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω, απλά μιλάω με συλλόγους από την Αθήνα που θα έρθουν, οι επιδόσεις των αθλητών που θα καταγραφούν, θα είναι επίσημες. Απ’ εκεί και πέρα, αν κάποιος ενδιαφέρεται, θα ακολουθήσει λαχειοφόρο αγορά και επαναλαμβάνω ότι όλα τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Θεαγένειο Νοσοκομείο, συζητάμε και με εκείνους για την βράβευση των νικητών και μπορεί ο κόσμος να μένει ενημερωμένος και από την δική μου σελίδα, και από την σελίδα του ΑΣ.

Πόσοι σύλλογοι θα συμμετέχουν: Λόγω της χωρητικότητας και των ημερών, σαν σκέψη έχουμε τους 60 αθλητές σύνολο. Αν υπάρξει θετική εξέλιξη και δημιουργηθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον, θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε. Πόσους αθλητές θα φέρει ο κάθε σύλλογος δεν το γνωρίζουμε, υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός, άρα θα τους επιλέξουμε ανάλογα με τις επιδόσεις που έχουν καταφέρει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάχθηκε το 2021.

Για την πρόσφατη εξέλιξη της άρσης βαρών του συλλόγου, μέχρι σήμερα: Ξεκινήσαμε ως τμήμα cross fit, η άρση βαρών είναι ο βασικός συντελεστής του cross fit. Ο ΑΣ περνούσε εν μέσω τρικυμίας, θέλαμε να κάνουμε επανασύσταση του τμήματος, γιατί είχαμε ήδη τον εξοπλισμό της άρσης βαρών, ολυμπιακούς δίσκους, ολυμπιακές μπάρες, πλατώ δάπεδα και τα λοιπά. Αυτό έγινε αργότερα, το 2017, η πρώτη μας αγωνιστική συμμετοχή ήταν το 2019 στα περιφερειακά και μετά στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Υπάρχουν τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων και αγωνιστικών, παίδων, εφήβων, ανδρών και γυναικών. Συνεργασία με διατροφολόγο έχουμε, επειδή η διατροφή είναι σημαντικός συντελεστής.

Οι επιδόσεις της ομάδας: Λόγω της πανδημίας, καταφέραμε να συμμετάσχουμε μόνο σε δύο πρωταθλήματα. Για 22 μήνες, δεν υπήρχε καμία αγωνιστική συμμετοχή και καμία δραστηριότητα. Δύο αθλητές του Άρη έχουν επιλεγεί για την προεθνική. Απ’ εκεί και πέρα, έχουμε κατακτήσει στο σύνολο στα πανελλήνια πρωταθλήματα 8 μετάλλια, στα περιφερειακά δεν θυμάμαι, αλλά είναι σίγουρα πάνω από 30, έχουμε πρώτες, δεύτερες, τρίτες θέσεις στους άνδρες, στις γυναίκες. Δυστυχώς, η πανδημία μας πήγε αρκετά πίσω, επειδή το παιδικό τμήμα μένει τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς σχολείο και χωρίς δραστηριότητες, άρα επανέρχεται πιο δύσκολα. Άλλο είναι να είσαι έτοιμος αθλητής και άλλο ένα παιδί που τώρα ετοιμάζεται. Ο στόχος μας είναι, τον Μάιο που ξεκινούν και πάλι τα περιφερειακά, παράλληλα με κάποιες μεταγραφές που έχουμε κάνει, στο επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα, να έχουμε συμμετοχή τουλάχιστον 8 αθλητών, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να πλασαριστούμε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button