ΒόλεϊΕρασιτέχνης

Δράμπας: «Το καλό αποτέλεσμα οφείλεται στην ομοιογένεια και στο πάθος που δείχνουν οι παίκτριες μου»

Ο Θανάσης Δράμπας, προπονητής των κορασίδων για τους κιτρινόμαυρους στο άθλημα του βόλεϊ, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 για τις επιτυχίες τόσο των κορασίδων, όσο και για εκείνες του γυναικείου τμήματος του Άρη.

Για το δύσκολο έργο της επανένταξης μετά την πανδημία: Μετρούσαμε 2 χρόνια αγωνιστικής απραξίας, ήταν πολύ δύσκολο για αυτά τα παιδιά, στερήθηκαν πολλά πράγματα μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια, μιλάμε για ηλικίες που ήταν Τρίτη γυμνασίου και τώρα είναι Δευτέρα λυκείου οι περισσότερες, γιατί έχουμε και κορίτσια που είναι τώρα Τρίτη γυμνασίου και παίζουν βασικές στην ομάδα. Άρα, έπρεπε να επικεντρωθώ ακόμα περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι, περισσότερο φιλικά και επειδή έχουν την τύχη και την ατυχία να βρίσκονται στον Άρη, που ο Άρης κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, δεν είχαν την πολυτέλεια, όταν ήταν πιο μικρές, να παίζουν σε μεγαλύτερη κατηγορία στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να υστερούν σε αγώνες, σε σχέση με άλλα κορίτσια της ηλικίας τους, που βρισκόντουσαν σε λιγότερο καλές ομάδες, που έπαιζαν με μεγαλύτερα κορίτσια.

Πώς ήταν η επιστροφή στο γήπεδο; Αρκετά ιδιαίτερο, τα παιδιά το ήθελαν όσο τίποτα άλλο, αλλά έγινε σωστός προγραμματισμός, παραπάνω φιλικά, τηρήσαμε πολύ καλά το πρόγραμμα της ενδυνάμωσης, ώστε να προσέξουν πολύ περισσότερο το σώμα τους, λόγω των 2 ετών απραξίας και πάρα πολύ ιδιαίτερο το ψυχολογικό κομμάτι, έμειναν πολύ πίσω τα παιδιά και τα καταφέραμε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα καταφέραμε γιατί έχω ένα υπέροχο σύνολο.

Για την πρόκριση στα final four των κορασίδων: Δεν υπάρχουν φαβορί, απλά αντιμετωπίζουμε ομάδες που έχουν κορίτσια που είναι στην εθνική, έχουν κορίτσια που παίζουν στην γυναικεία τους ομάδα, τα δικά μας κορίτσια είναι σχεδόν αδύνατο, αυτή τη στιγμή, να είναι στις γυναίκες, οι γυναίκες μας μέχρι κάποια αγωνιστική ήταν πρώτες στην Α1. Παίζουμε με ομάδες που είναι σε χαμηλότερη κατηγορία το γυναικείο τους κι έχουν αυτή την πολυτέλεια, να έχουν άλλες εμπειρίες και παραστάσεις. Αυτομάτως έχουν άλλη εμπειρία, οπότε μπορείς να τους πεις φαβορί, αλλά όντως δείξαμε ομοιογένεια, βγήκε ένα πολύ ωραίο πάθος και αυτό ξεκίνησε από την προετοιμασία μέχρι τώρα για να τα καταφέρουμε. Αυτό οφείλεται στην προσπάθεια των κοριτσιών.

Αν στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης: Εξαρχής πηγαίνουμε για να κερδίζουμε, να απολαμβάνουμε το κάθε ματς και όσο μπαίνουν τα κορίτσια και το απολαμβάνουν, έρχεται και η νίκη. Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι άλλο στο φάιναλ φορ, άρα γιατί όχι και πρώτη θέση.

Για το αν υπάρχουν νεαρά ταλέντα στην ομάδα: Η αλήθεια είναι πως 10 χρόνια ο Άρης το τηρεί πιστά αυτό, πάντα η γυναικεία ομάδα απαρτίζεται από 5-6 κοπέλες που είναι νεάνιδες, που προέρχονται από την ανάπτυξη του Άρη. Συνεχίζεται αυτό το έργο, γίνεται με πολύ δουλειά από τις ακαδημίες μέχρι πάνω και αυτός είναι ένας σημαντικός στόχος. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να μάθουν σωστά το άθλημα, να βγάλουμε σωστούς αθλητές και να φτάσουν στο κομμάτι του πρωταθλητισμού, να μπορούν να σταθούν στο γυναικείο επίπεδο, που είναι στο υψηλότερο επίπεδο ο Άρης.

Για την πετυχημένη φετινή σεζόν στο γυναικείο τμήμα: Ίσως το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και πραγματικά η γυναικεία, μέχρι στιγμής τα πάει πάρα πολύ καλά. Θεωρώ ότι έχει πετύχει τους αρχικούς του στόχους και τώρα είναι στο χέρι μας να πλασαριστούμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση για τους τελικούς 8.

Αν δώσουμε το μπάτζετ του Ολυμπιακού στον Γιαννάκη, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα; Με αυτά που έχει δείξει ο Γιάννης, ναι. Αυτά τα χρόνια, έχει βάλει τα γυαλιά σε όλες τις άλλες ομάδες, με διπλάσια και τριπλάσια μπάτζετ. Πέρυσι, φτάσαμε στα ημιτελικά του κυπέλλου και κερδίζαμε ομάδες που η μία παίκτρια έκανε όσο όλος ο Άρης.

Περιμένατε ότι θα φτάσετε μέχρι το σημείο που φτάσατε πέρυσι; Πραγματικά πέρυσι, μέχρι τελευταία στιγμή, εγώ προσωπικά το πάλευα και το πίστευα μέχρι τον τελευταίο πόντο. Εμένα προσωπικά δεν με απασχολούσε το μπάτζετ και η ποιότητα των άλλων ομάδων, εμείς βγάλαμε ομοιογένεια, βγάλαμε πάθος και μέχρι τέλους τα δώσαμε όλα. Νομίζω ότι φέτος είναι ακόμα πιο έτοιμη η ομάδα για το κάτι παραπάνω.

Θα συμβεί φέτος το κάτι παραπάνω με το γυναικείο; Εννοείται ότι υπάρχει καλύτερη ποιότητα, άλλο μπάτζετ, άλλο σύνολο αθλητριών, αλλά σε αυτό το άθλημα, στο τέλος κερδίζει η ομάδα που θα βγάλει ομοιογένεια. Όσο καλός και να είναι ένας αθλητής, δεν μπορεί να πάρει μία ομάδα στις πλάτες του. Όσο καλές και να είναι κάποιες παίκτριες, αν δεν λειτουργήσουν σαν 1, δεν θα έρθει το αποτέλεσμα. Ποντάρω πάρα πολύ στην ομάδα του Άρη και για αυτόν τον λόγο. Όχι μόνο για την ποιότητα, αλλά και για την ομοιογένεια που έχουν σαν ομάδα.

Για την οικονονομική βοήθεια από το στοίχημα, που μπορεί να φτάσει μέχρι και την πέμπτη ομάδα στα ευρωπαϊκά: Μακάρι να ανέβει, γιατί το χρειαζόμαστε πάρα πολύ, χρειαζόμαστε μία τέτοια στήριξη και για παράδειγμα και φέτος, μέχρι και η πέμπτη ομάδα βγαίνει στην Ευρώπη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button